280
Μια γάτα σε ανθισμένη κερασιά | REUTERS/Toru Hanai

Εκτός νόμου η κατανάλωση σκύλου και γάτας στην Ταϊβάν

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2017, 20:43
Μια γάτα σε ανθισμένη κερασιά
|REUTERS/Toru Hanai

Εκτός νόμου η κατανάλωση σκύλου και γάτας στην Ταϊβάν

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2017, 20:43

Η Ταϊβάν έγινε η πρώτη χώρα στην Ασία που απαγορεύει με νόμο την κατανάλωση σκυλιών και γατών, το κρέας των οποίων σερβίρεται σαν λιχουδιά σε πολλές περιοχές της Απω Ανατολής

Η νησιωτική χώρα είχε και στο παρελθόν απαγορεύσει την πώληση κρέατος σκύλου, ωστόσο υπήρχαν καταγγελίες ότι υπάρχουν σφαγεία που παρακάμπτουν τις απαγορεύσεις και εστιατόρια που σερβίρουν κρέας σκύλου αντί για αρνίσιο για λόγους οικονομίας.

Η απαγόρευση κατανάλωσης του κρέατος συνοδεύεται από μεγάλα πρόστιμα που κυμαίνονται από 50.000 δολάρια Ταϊβάν (1.540 ευρώ) έως 250.000 δολάρια Ταϊβάν (7.700 ευρώ). Οι κατ’ εξακολούθηση παραβάτες απειλούνται με δημοσιοποίηση του ονόματος και της φωτογραφίας τους και ακόμα μεγαλύτερα πρόστιμα.

Η ποινή για τη βάναυση συμπεριφορά κατά των ζώων ή τη σφαγή τους φτάνει ως και τα δύο χρόνια φυλάκισης συν πρόστιμο δύο εκατ. δολαρίων Ταϊβάν (περίπου 60.000 ευρώ).

Ο νόμος πρόκειται ακόμη να απαγορεύσει το να βγάζει κάποιος τον σκύλο του βόλτα δεμένο από αυτοκίνητο ή μηχανάκι, σε μια αντίδραση σε καταγγελίες ότι υπάρχουν πολλά περιστατικά τραυματισμού σκύλων όταν οι ιδιοκτήτες τους εξανάγκαζαν τα ζώα να τρέχουν και να τραυματιστούν.

Εκκρεμεί η υπογραφή του νόμου από την πρόεδρο της  χώρας Τσάι Ινγκ-Βεν, γατόφιλη και η ίδια που έχει υιοθετήσει και τρεις σκύλους.

Αν και είναι αδιανόητη στη Δύση, η κατανάλωση κρέατος σκύλου και γάτας δεν είναι ασυνήθιστη στην Ασία, χωρίς να είναι ευρέως διαδεδομένη, όπως γράφει ο Guardian. Σε περιοχές της Κίνας οι σκύλοι πωλούνται και ζωντανοί σε αγοραστές που θέλουν να τους φάνε, σε ένα είδος ζωοπανήγυρης κάθε Ιούνιο.

Ωστόσο το κίνημα υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς και να αλλάζει τις αντιλήψεις. Στην Ταϊβάν, μεταξύ άλλων, αν και στο παρελθόν έτρωγαν συχνά σκύλους, σήμερα η κατανάλωση έχει περιοριστεί πάρα πολύ και αντιμετωπίζονται σαν κατοικίδια ζώα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...