548
Ο Κίμελ κατά την παρουσίαση των 89ων Οσκαρ. Ο ίδιος μίλησε για πρώτη φορά για όσα συνέβησαν στο επεισοδιακό φινάλε της τελετής | REUTERS/Lucy Nicholson

Τζίμι Κίμελ: «Κι αν αφήναμε το “La La Land” να κερδίσει το Οσκαρ;»

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2017, 18:40
Ο Κίμελ κατά την παρουσίαση των 89ων Οσκαρ. Ο ίδιος μίλησε για πρώτη φορά για όσα συνέβησαν στο επεισοδιακό φινάλε της τελετής
|REUTERS/Lucy Nicholson

Τζίμι Κίμελ: «Κι αν αφήναμε το “La La Land” να κερδίσει το Οσκαρ;»

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2017, 18:40

Η βραδιά των Οσκαρ ήταν η μεγάλη του στιγμή. Ο Τζίμι Κίμελ, επιτυχημένος παρουσιαστής του βραδινού τοκ σόου «Late night with Jimmy Kimmel» και μεγάλος σταρ της αμερικανικής τηλεόρασης, έπρεπε να αποδείξει αν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και σίγουρα τις επόμενες ημέρες της απονομής αυτό θα ήταν ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης.

Αν ασφαλώς δεν είχε γίνει η «γκάφα του αιώνα», δηλαδή το λάθος των Φέι Ντάναγουεϊ και Γουόρεν Μπίτι, που ανακοίνωσαν ως Καλύτερη Ταινία το «La La Land», ενώ το βραβείο ανήκε στο «Moonlight»!

Και ενώ κανείς δεν θα ήθελε να βρίσκεται στη θέση του εκείνη τη στιγμή, σίγουρα όλοι θα ήθελαν να μάθουν πώς ένιωσε και τι ακριβώς σκεφτόταν τα λεπτά που μεσολάβησαν από τη συνειδητοποίηση του λάθους μέχρι το βραβείο να περάσει στα σωστά χέρια.

Πρώτα διηγήθηκε, με τον χαρακτηριστικό του αυτοσαρκαστικό τρόπο, στην εκπομπή του τι ακριβώς έγινε και πώς βίωσε την κατάσταση από την καρέκλα του.

Γιατί… καθόταν στο κοινό. Δίπλα στον Ματ Ντέιμον. Για το τελευταίο αστείο της βραδιάς, που φυσικά ποτέ δεν έγινε, καθώς ένα μεγαλύτερο «αστείο» συνέβαινε επί σκηνής.

Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον γνωστό δημοσιογράφο Μπιλ Σίμονς, περιέγραψε τις στιγμές που εκείνος και ο Ντέιμον είδαν τους συντελεστές του «La La Land» να λαμβάνουν το Οσκαρ.

«Περιμέναμε να ανέβουν στη σκηνή οι κάμερες, όμως ξαφνικά εμφανίζεται ο υπεύθυνος σκηνής –κάτι που κανονικά ποτέ δεν συμβαίνει- και βρίσκεται στο πλάνο –κάτι που επίσης δεν συμβαίνει ποτέ. Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς γίνεται, δεν ακούω καλά και τότε ο Ματ βλέπει κάποιον που λέει ότι ανακοίνωσαν λάθος ταινία. Γυρίζει και μου το λέει».

Τότε ο Κίμελ έτρεξε αμέσως στη σκηνή και προσπάθησε με μερικά αστεία να αποφορτίσει την ατμόσφαιρα. «Ανεβαίνω στη σκηνή και επικρατεί πραγματική κόλαση, οι πάντες είναι μπερδεμένοι και θυμωμένοι. Νιώθω άσχημα για τους συντελεστές του “La La Land”, αλλά δεν μπορώ να μη γελάσω, γιατί η κατάσταση είναι τόσο άβολη», εξηγεί ο ίδιος.

«Δεν ήξερα αν το μικρόφωνό μου ήταν ανοιχτό. Δεν ήξερα αν το κοινό μπορούσε να με ακούσει. Ολοι ήταν μπερδεμένοι. Σίγουρα δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για να πεις κάτι αστείο, γιατί οι περισσότεροι προσπαθούσαν να καταλάβουν τι ακριβώς συνέβαινε. Ούτε εγώ ήξερα τι γινόταν», συνεχίζει.

Μόλις η ομάδα του «Moonlight» παρέλαβε τελικά το Οσκαρ, ο Κίμελ βρέθηκε στα παρασκήνια με ένα τσούρμο παραγωγών και εκπροσώπων της Ακαδημίας για να καταλήξουν στο τι ακριβώς πήγε στραβά.

Εκείνος ρωτούσε επίμονα αν πρόκειται για κάποια φάρσα που παρατράβηξε, κάτι που επανέλαβε και στη ραδιοφωνική εκπομπή. «Μισό λεπτό, θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Αν πρόκειται για φάρσα, δεν είμαι μέρος της, είμαι το θύμα», έλεγε ξανά και ξανά.

Στην αρχή πίστευε ότι λάθος ήταν των Μπίτι και Ντάναγουεϊ, ότι διάβασαν λάθος την ταινία που αναγραφόταν στο χαρτί, επειδή ενδεχομένως λόγω ηλικίας δεν μπορούσαν να δουν καλά. «Είχαν έρθει δύο φορές για πρόβα, γιατί δυσκολεύονταν να δουν το μόνιτορ», λέει, αν και τελικά αποδείχτηκε ότι η ευθύνη ήταν της αρμόδιας εταιρείας PricewaterhouseCoopers, των Μπράιαν Κάλιναν και της Μάρθα Ρουίζ που αμέσως εισέβαλαν στη σκηνή για να δουν τι συνέβη.

Ωστόσο ο Κίμελ έχει μια ενδιαφέρουσα ιδέα για το πώς θα μπορούσαν να έχουν αντιδράσει όλοι διαφορετικά. «Δεν ξέρω τι θα έκανα στη θέση τους, σίγουρα όμως θα μου περνούσε από το μυαλό να αφήσω το “La La Land” να κερδίσει το Οσκαρ. Ηταν το αγαπημένο όλων, δεν θα ήταν έκπληξη! Κανείς δεν θα αναρωτιόταν τι στο καλό συνέβη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...