277
Ο Στιβ Μπάνον την ημέρα της ορκωμοσίας του Τραμπ. «Τα ΜΜΕ θα πρέπει να παρεμποδιστούν και να ταπεινωθούν» είπε | REUTERS/Saul Loeb/Pool

Το δεξί χέρι του Τραμπ απαιτεί από τα ΜΜΕ να το «βουλώσουν»!

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2017, 12:36
Ο Στιβ Μπάνον την ημέρα της ορκωμοσίας του Τραμπ. «Τα ΜΜΕ θα πρέπει να παρεμποδιστούν και να ταπεινωθούν» είπε
|REUTERS/Saul Loeb/Pool

Το δεξί χέρι του Τραμπ απαιτεί από τα ΜΜΕ να το «βουλώσουν»!

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2017, 12:36

Το αφήγημα του Ντόναλντ Τραμπ ότι για όλα φταίνε τα κακά και συστημικά μέσα ενημέρωσης, συνεχίζεται ακόμα και τώρα που έχει ήδη εγκατασταθεί στον Λευκό Οίκο. Ή μάλλον αναβαθμίζεται πλέον σε κυβερνητικό δόγμα (κάθε ομοιότητα με την ελληνική πραγματικότητα, απολύτως συμπτωματική).

Σε δηλώσεις του που αμφισβητούν ευθέως την ανεξαρτησία του Τύπου, έναν από τους πυλώνες των δυτικών δημοκρατιών, ο Στιβ Μπάνον σύμβουλος στρατηγικής του προέδρου των ΗΠΑ, υποστήριξε χωρίς καμία αιδώ ότι τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης είναι «μέρος της αντιπολίτευσης» και θα πρέπει «να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό».

Οι δηλώσεις του Μπάνον έγιναν στους New York Times. «Τα μέσα ενημέρωσης εδώ είναι το κόμμα της αντιπολίτευσης (…) όχι το Δημοκρατικό Κόμμα (…). Δεν κατανοούν αυτή τη χώρα. Δεν κατανοούν για ποιο λόγο ο Ντόναλντ Τραμ είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ», είπε ο Μπάνον στη διάρκεια τηλεφωνικής του συνέντευξης στην αμερικανική εφημερίδα. «Τα μέσα (ενημέρωσης) θα πρέπει να παρεμποδιστούν και να ταπεινωθούν και να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό και απλώς να ακούσουν για λίγο», τόνισε περιγράφοντας εμμέσως πλην σαφώς ένα καθεστώς λογοκρισίας και εκφοβισμού του Τύπου.

«Τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης δεν απέλυσαν κανέναν που παρακολούθησε την προεκλογική μας εκστρατεία», πρόσθεσε ο Μπάνον που διετέλεσε γενικός διευθυντής της προεκλογικής ομάδας του Τραμπ. «Δείτε τους λογαριασμούς στο Twitter αυτών των ανθρώπων: είναι ξεκάθαροι υποστηρικτές της εκστρατείας της (Χίλαρι) Κλίντον».

«Και γι’ αυτό δεν έχετε εξουσία. Ταπεινωθήκατε», τόνισε ο Μπάνον απευθυνόμενος στους New York Times.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν την ώρα που υπάρχει μεγάλη ένταση μεταξύ του αμερικανού προέδρου και του Τύπου. Ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ είχε δηλώσει το Σάββατο απευθυνόμενος σε πράκτορες της CIA ότι είναι «σε πόλεμο» με τα μέσα και ότι οι δημοσιογράφοι είναι «μεταξύ των πιο ανέντιμων ανθρώπων στον κόσμο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...