Φαίνεται ότι το σκηνικό μιας νέας πολιτικής αντιπαράθεσης – με αναφορές στις αρχές του αιώνα μας αλλά και στον πυρήνα εν τέλει του πολιτικού προβλήματος της χώρας – έχει ήδη στηθεί. Εναν μήνα νωρίτερα κάποιοι κύκλοι της ΝΔ (αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ) ήθελαν τον Κώστα Καραμανλή ως ιδανικό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υπενθυμίζοντας το «κοινωνικό προφίλ» της πενταετίας 2004-2009. Τώρα είναι η σειρά να αναδειχθεί ο Κώστας Σημίτης, ο εκσυγχρονιστής πρωθυπουργός της χώρας την περίοδο 1996-2004, ως ιδανικό πρόσωπο για να ανανεώσει τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Τον κ. Σημίτη «έδειξε» ως ενδεδειγμένο υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας το 2019 η πρώην υπουργός και πρώην επίτροπος, Αννα Διαμαντοπούλου.
«Εχει ήθος, έργο, μόρφωση και διεθνή αποδοχή. Δεν μοιράζει βέβαια χαιρετούρες και παχιά λόγια, δεν αλλάζει απόψεις για να τον προτιμήσουν, αλλά εκτιμώ ότι έρχεται η εποχή της αναζήτησης της σοβαρότητας» είπε με νόημα η κυρία Διαμαντοπούλου σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Είναι αυτή η παρέμβαση της κυρίας Διαμαντοπούλου μια υπενθύμιση για τις δύο διαφορετικές προσεγγίσεις της ελληνικής πραγματικότητας. Για κάθε φιλολαϊκό και παροχολόγο Καραμανλή υπάρχει ο σοβαρός, μετρημένος Σημίτης. Και όλα αυτά με ορίζοντα το όχι και τόσο μακρινό 2019, αλλά και εν μέσω των ζυμώσεων στον χώρο της Κεντροαριστεράς.
Η πρώην υπουργός δεν βλέπει βέβαια, πιθανό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών «γιατί οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέδειξαν ότι μπορεί να ψηφίζουν τα απολύτως αντίθετα από αυτά που πιστεύουν».
Η ίδια ωστόσο επιβεβαίωσε παράλληλα, για πρώτη φορά ότι συμμετείχε στη συνάντηση που είχε δει το φως της δημοσιότητας, στην οποία μετείχε και ο κ. Σημίτης αλλά και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι επρόκειτο για μία από τις δεκάδες ανάλογες συναντήσεις ανάμεσα σε διαχρονικούς φίλους, χωρίς να έχει το περιεχόμενό της σχέσης με ό,τι διακινήθηκε στον Τύπο.
Για το ενδεχόμενο να ηγηθεί της Κεντροαριστεράς ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, η κυρία Διαμαντοπούλου σχολίασε πως «στην παρούσα φάση πρέπει να μείνει μακριά από τέτοια σενάρια. Για το καλό της χώρας και το δικό του».
Η κυρία Διαμαντοπούλου υπογράμμισε στη συνέντευξή της και την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου κόμματος που θα εκφράζει τον «λαϊκό μεταρρυθμισμό».
Αναφορικά με τα σενάρια που την φέρουν να βολιδοσκοπείται από τη ΝΔ ήταν δε ξεκάθαρη: «Εμένα με ενδιαφέρει η δημιουργία ενός προοδευτικού πόλου».
Σχετικά με το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ-Γεωργίου δηλώνει ότι η ανάδευση του θέματος καταδεικνύει τον παραλογισμό, την κοινωνική άρνηση αποδοχής του προβλήματος, την έλξη της λαϊκίστικης θωπείας και την έφεση στην συνωμοσία.
Τέλος, για το νομοσχέδιο του Νίκου Φίλη και το θέμα των «αιώνιων φοιτητών» υπογραμμίζει ότι «η μόνη πολιτική της κυβέρνησης είναι το ξήλωμα της ολοκληρωμένης μεταρρύθμισης του 2011» ενώ εν γένει για τις τροπολογίες του νομοσχεδίου δηλώνει ότι: «Λειτουργούν για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα μικρών ομάδων ή σαν… μολότοφ που ανατινάζουν άρθρα και υπάρχουσες δομές».
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News