-
Η ανησυχητική φωτό της ημέρας Νο 5: Το βλέμμα Βούλτεψη σε Θεοχαρόπουλο
Κανείς δεν θα ήθελε να βρίσκεται στη θέση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου τη δεδομένη στιγμή. Ο νέος και ανυποψίαστος βουλευτής με έκφραση που θυμίζει ανυποψίαστο και ξένοιαστο «σπουργιτάκι» που περνάει μπροστά από την κάννη του κυνηγού, στέκεται μπροστά της και την κοιτάζει με περιέργεια.
Από την πλευρά της η Σοφία Βούλτεψη έχει το ύφος του κουρασμένου «βετεράνου» που όμως για να διασκεδάσει την πλήξη της στην επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων έχει αποφασίσει να «γλεντήσει» τον ενθουσιασμό του νεοφώτιστου (σ.σ.: που σημειωτέον ψήφισε υπέρ της απλής αναλογικής πράγμα που η Σοφία Βούλτεψη δεν συγχωρεί…).
Πάντως ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος δείχνει ιδιαίτερα ενθουσιασμένος και για έναν άλλο λόγο: έχει νωπή ακόμα την ανάμνηση από τη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο όπου παρακάθισε μαζί με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς στο περίφημο «κιόσκι της πλήξης». Και προφανώς το jet lag της ιλιγγιώδους καραμπόλας που τον οδήγησε από την προεδρία ενός κόμματος του 0,48 (σ.σ.: μαζί με τους «Πράσινους») στο σαλονάκι με την πολιτική ηγεσία της χώρας δεν έχει περάσει ακόμα.
Ο ίδιος πάντως φροντίζει να απαντά σε όσους σχολιάζουν την παρουσία του εκεί υπενθυμίζοντας ότι είναι «πρόεδρος εκλεγμένου κόμματος της Βουλής». Και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και σε επιστολή που έστειλε στον Γιώργο Παπαχρήστο στα Νέα «η ψήφιση από μένα της απλής αναλογικής δεν έχει καμία σχέση με δήθεν συμμετοχή μου σε αυτή την αναποτελεσματική κυβέρνηση, την οποία και επικρίνω σε κάθε ευκαιρία. Αφού μου λένε όλοι ότι «είμαι σκληρός».
Το πρόβλημα είναι ότι δεν το συμμερίζεται και η Σοφία Βούλτεψη…
-
Ο Γιώργος Κουμουτσάκος θυμήθηκε τις σημειώσεις Φλαμπουράρη για τον Λεβέντη
Ηταν Οκτώβριος του 2015 όταν η συνήθεια της φωτογράφισης με τηλεφακό σημειώσεων και κινητών των βουλευτών είχε φτάσει στην κορύφωσή της (σ.σ.: πριν διακοπεί βίαια με αυστηρές παρατηρήσεις στους φωτογράφους του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ). Εκείνη την περίοδο είχαν βγει στη δημοσιότητα πολλές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες πολιτικού παρασκηνίου με κορυφαία ίσως εκείνη την κόλα Α4 με σημειώσεις του Αλέκου Φλαμπουράρη. Στις οποίες δέσποζε το όνομα του Βασίλη Λεβέντη.
Αυτές τις σημειώσεις – και συγκεκριμένα τη φράση «στην πορεία, όχι τώρα» – θυμήθηκε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, συσχετίζοντάς τις με τη στάση του προέδρου της Ενωσης Κεντρώων τον τελευταίο καιρό.
Σε tweet που ανέβασε λίγο μετά την ομιλία του Βασίλη Λεβέντη σημειώνει με νόημα: «Ακουσα τον Πρόεδρο των Κεντρώων στη Βουλή και θυμήθηκα ένα σημείωμα που έλεγε: «ΛΕΒΕΝΤΗΣ. Στην πορεία όχι τώρα…». Δίνοντας περισσότερη τροφή στη συζήτηση περί στρατηγικού σχεδίου «σύμπλευσης» Λεβέντη-ΣΥΡΙΖΑ.
-
Μια «απολαυστική» Μαρίνα Χρυσοβελώνη προσπαθεί να υπερασπιστεί το tweet Καμμένου (Video)
Τέσσερις διαφορετικές προσπάθειες έκανε η υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη των ΑΝΕΛ να αποφύγει το θέμα για το χυδαίο tweet του Πάνου Καμμένου προς την Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια της Πρωινής Γραμμής στον Σκάι. Τέσσερις φιλότιμες προσπάθειες να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα πριν τελικά ξεσπάσει και αφήσει να ξεχυθεί από μέσα της αυτό που καταπίεζε: «ο τρόπος όμως που εκφράστηκε η κυρία Γεννηματά τις προάλλες κατά τη συζήτηση του εκλογικού νόμου σε βάρος του κυρίου Καμμένου ήταν απαράδεκτος» είπε τελικά και ξέσπασε. Δικαιολογώντας τελικά τον αρχηγό της όπως θα έκανε ένα πεντάχρονο: «δεν φταίμε εμείς. Αυτή ξεκίνησε πρώτη!».
Στην αρχή βέβαια η υφυπουργός ξεκίνησε γενικά και θεωρητικά (σ.σ: δηλαδή στα σίγουρα…): «Ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται ο καθένας – και βεβαίως και ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Αμυνας – είναι προσωπικός. Είναι προσωπική επιλογή του καθενός» (σ.σ.: Μετάφραση – «Ετσι είναι ο πρόεδρος μας. Δημοκρατία έχουμε και είναι δημοκρατικό του δικαίωμα να σαρκάζει τον καρκίνο της αντιπάλου του»).
Κολλητά πέρασε στο κλασικό «δεν ξέρω, δεν είδα, είμαι από χωριό, μόλις κατέβηκα από τον Αλφα Κενταύρου» (σ.σ.: δεύτερη προσπάθεια…) λέγοντας το κλασικό «…από εκεί και πέρα όμως, τις λεπτομέρειες, ειλικρινά σας το λέω, δεν τις γνωρίζω και επομένως δεν μπορώ να έχω κάποια…» (σ.σ.: γνώμη ήθελε να πει).
Αλλά δεν πρόλαβε γιατί την διέκοψε ο Δημήτρης Οικονόμου: «Εσείς θα γράφατε κάτι τέτοιο για μια γυναίκα; Για μια γυναίκα που έχει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας»; Εδώ η Μαρίνα Χρυσοβελώνη περνάει στην τρίτη γραμμή άμυνας προκειμένου να αποφύγει να δυσαρεστήσει τον αρχηγό της: ότι δεν έχει ιδέα για το μέσο. «Απευθύνεστε σε έναν άνθρωπο ο οποίος δεν χρησιμοποιεί ούτε το Facebook, ούτε το twitter. Επομένως νομίζω ότι θα έπρεπε να ρωτήσετε κάπου αλλού…». Γιατί προφανώς το Facebook και το twitter (σ.σ.: βασικά επικοινωνιακά εργαλεία του κόμματός της by the way…) λειτουργούν από ειδικούς επιστήμονες και δεν μπορεί να κρίνει αυτά που γράφονται ένας ανεκπαίδευτος.
Και πριν προλάβει να ολοκληρώσει τη φράση της, της έρχεται ξαφνικά η βασική συμβουλή από το εγχειρίδιο της σωστής γαργάρας «on air»: «νομίζω ότι θα έπρεπε να απευθυνθείτε και στον ίδιο τον κύριο Καμμένο. Ισως μπορεί και αυτός να σας δώσει κάποιες περισσότερες εξηγήσεις». Σε μετάφραση: «Αφήστε με ήσυχη. δεν μπορώ να βρω άλλες κοινοτοπίες να πω για να τον υπερασπιστώ. Δεν είμαι και υπεράνθρωπος. Ας τα βγάλει πέρα μόνος του ο Πάνος με τις αηδίες του»
«Θα μπορούσε να πει ότι έκανε ένα λάθος… Δεν χάλασε ο κόσμος» πετάει ο θρασύτατος Δημήτρης Οικονόμου λες και οι ψηφοφόροι των ΑΝΕΛ είναι άνθρωποι που αντιλαμβάνονται την έννοια «έκανα λάθος»…
Τότε έρχεται η στιγμή να μπει στη συζήτηση (σ.σ.: και να τη φυτιλιάσει) ο παριστάμενος Νίκος Ανδρουλάκης, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ με μια ανεπίτρεπτη παρατήρηση: «Το ποιος είναι και πώς εκφράζεται στη Βουλή το ξέρουμε όλοι».
Παγώνει το ύφος της Μαρίνας Χρυσοβελώνη που αισθάνεται ότι της θίγουν τον άνθρωπο που χρησιμοποίησε ενώ βρισκόταν στο βήμα της Βουλής την προτροπή «στα τέσσερα εσείς… στα τέσσερα». Ο διάλογος που ακολουθεί είναι σπαρταριστός – και ταυτόχρονα διδακτικός:
Χρυσοβελώνη: (Παγωμένα) Ποιος είναι ο τρόπος λοιπόν;
Ανδρουλάκης: Εχει χτυπήσει την κυρία Γεννηματά με ένα τρόπο απαράδεκτο… πριν ένα χρόνο έγραφε στο twitter ότι ψηφίσαμε εμείς οι ευρωβουλευτές για τις γερμανικές αποζημιώσεις, ψέμματα…
Χρυσοβελώνη: (Επιτέλους αφήνει τα προσχήματα και το βγάζει από μέσα της…) Ο τρόπος όμως που εκφράστηκε η κυρία Γεννηματά τις προάλλες κατά τη συζήτηση του εκλογικού νόμου σε βάρος του κυρίου Καμμένου ήταν απαράδεκτος! Μετάφραση: «αρα αυτή φταίει που ειρωνευτήκαμε τον καρκίνο της. Ας πρόσεχε να μη μας θίξει. Εμείς μπορούμε να θίγουμε όποιον γουστάρουμε αλλά αν κάποιος μας κάνει το ίδιο δεν το ανεχόμαστε και απασφαλίζουμε».
Η συνέχεια θα μπορούσε να αποτελέσει κομμάτι διδασκαλίας στο μεγάλο πανεπιστήμιο του «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε». Ο Νίκος Ανδρουλάκης ρωτάει αν ο Αλέξης Τσίπρας έχει να πει κάτι για τον συνεργάτη του τον κύριο Καμμένο. Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη αντιδρά αμέσως θιγμένη ρωτώντας (σ.σ.: δηλαδή μεταφέροντας το θέμα στο «αν ο Πάνος Καμμένος δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του ως υπουργός (σ.σ.: αμέ, τόσα στεφάνια, τόσες επενδύσεις…) και ως πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος».
Ο Ανδρουλάκης της απαντάει για «ποιότητα δημοσίου διαλόγου» και για συμπεριφορά διαπαιδαγώγησης. Για να δεχθεί νέο καταπέλτη από την Μαρίνα Χρυσοβελώνη: «Αυτό που κάνετε είναι μικροπολιτική. Μι-κρο-πο-λι-τι-κή!» Σε μετάφραση: «εγώ απαξιώ να ασχοληθώ με αυτά τα ασήμαντα». Μάλιστα υιοθετώντας το μοτίβο «γειτόνισα που τσακώνεται» δηλώνει ότι κι εκείνη θα μπορούσε να πει πολλά «για την κυρία Γεννηματά ως πολιτικό για την πορεία της στην πολιτική αλλά και για τον τρόπο συμπεριφοράς της». Μετάφραση: «έχω ράμματα για τη γούνα της εγώωωω». (σ.σ.: εντέχνως τονίζει τα «πολιτική συμπεριφορά» και τα «πορεία στην πολιτική» για να διαχωρίσει τη θέση της).
Ομως η πίεση συνεχίζεται. Και τότε εμπνεόμενη από το ποίημα κάθε κυβερνητικού παράγοντα που επιστρατεύεται σε κάθε περίπτωση στριμώγματος και απαντά σε όλα λέει επιτέλους το επικό: «Επί της ουσίας έχετε τίποτα να πείτε; Επί της ουσίας έχετε να απολογηθείτε για το πού οδηγήσατε τη χώρα»; Μετάφραση: μπορούμε να σας κάνουμε πλάκα για τον καρκίνο γιατί οδηγήσατε τη χώρα μπλαμπλαμπλα…» (σ.σ.: ταιριάζει με όλα).
Και φυσικά όταν ο συνομιλητής της την προκαλεί να πει ό,τι θέλει για τη Φώφη Γεννηματά, αποφασίζει ότι ήρθε η ώρα να το λήξει: «Δεν ενδιαφέρει τον κόσμο! Η Ουσία ενδιαφέρει τον κόσμο. Η επίλυση των προβλημάτων του!».
Με άλλα λόγια ας μιλήσουμε για την συνταγματική αναθεώρηση που τον καίει…
Ολο το απολαυστικό ρεσιτάλ της Μαρίνας Χρυσοβελώνη, εδώ:
-
Ο καυγάς για την πατρότητα της «Νέας Μεταπολίτευσης»
Τα καλά σλόγκαν – και ειδικά τα πολιτικά – έχουν ένα σκληρό κανόνα: δεν κατοχυρώνονται από εκείνον που θα τα χρησιμοποιήσει πρώτος αλλά από εκείνον που θα τα λανσάρει πρώτος. Ή τουλάχιστον αυτός που θα φωτογραφηθεί μπροστά τους.
Γι’ αυτό και ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να δαγκώθηκε όταν άκουσε ότι το κυρίαρχο τρίπτυχο της «φιέστας» του Αλέξη Τσίπρα για την συνταγματική αναθεώρηση ήταν το «Νέο Σύνταγμα – Νέα Μεταπολίτευση – Νέα Ελλάδα». Οπου το τελευταίο μεν το έχει χρησιμοποιήσει και ο ίδιος στο «Νέα Δημοκρατία – Νέα Ελλάδα». Αλλά και το «Νέα Μεταπολίτευση» το είχε χρησιμοποιήσει ο Αντώνης Σαμαράς πριν από τέσσερα χρόνια. Συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2012, σε προεκλογική συγκέντρωση στην Πάτρα είχε καταλήξει κατά τη διάρκεια μιας αποστροφής του λόγου του: «Εμείς φέρνουμε τη Νέα Μεταπολίτευση!» (σ.σ.: λίγο δύσκολο βέβαια με Γιακουμάτο και Σοφία Βούλτεψη, αλλά τέλος πάντων…)
Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι έγινε. Ακουσε κάποιος του ΣΥΡΙΖΑ τον λόγο του Αντώνη Σαμαρά και άναψε ένα λαμπάκι βάζοντάς το στα «υπόψιν»;. Πρόκειται για απόδειξη ότι τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται;
Η Νέα Δημοκρατία πάντως τις προηγούμενες μέρες έδωσε μια ακόμα διάσταση. Με ανακοίνωσή της κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για λογοκλοπή, ισχυριζόμενη ότι οι όροι «Νέα Μεταπολίτευση» και «Ελλάδα του 2021» αποτέλεσαν τα βασικά μηνύματα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στο 10ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο του Κόμματος, τον περασμένο Απρίλιο. Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει: «Εδώ στην Αθήνα, από σήμερα μέχρι την Κυριακή, χτυπά η καρδιά της νέας Μεταπολίτευσης. Γεννιέται ένας νέος Πατριωτισμός…»
Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «οι κατηγορίες προκαλούν γέλιο» και το θέμα έληξε εκεί. Αφού στην πολιτική σημασία δεν έχει ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της φράσης αλλά ποιος έχει την επικαρπία.Πάντως το video της αντιπαράθεσης των δύο «Νέων Μεταπολιτεύσεων» είναι χαρακτηριστικό:
-
Δεξίωση στο Προεδρικό: το άλμπουμ
Οι πιο εύγλωττες φωτογραφίες από τη βραδιά κατά την οποία αναγκάζονται να συνυπάρξουν άνθρωποι που τις υπόλοιπες ημέρες αλληλοκατηγορούνται γιατί αυτό είναι το επάγγελμά τους. Και μπορεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να έκανε ό,τι μπορούσε για να τους προφυλάξει και οι λεζάντες από τη βραδιά να είναι όσο πιο ουδέτερες γίνεται. Αλλά αυτό κάνει την πρόκληση ακόμα μεγαλύτερη.
Σε ετούτα εδώ τα μάρμαρα σημάδι από τακούνι στιλέτο δεν πιάνει (;) Το πρόβλημα ξεκινάει όταν αρχίζει το γκαζόν
Ο Βασίλης Κικίλιας διεκδικεί και για την αντιπολίτευση το δικαίωμα στο μαντηλάκι που μονοπωλούν μέχρι τώρα ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιώργος Κατρούγκαλος
Η φωτογραφία που διαψεύδει επίσημα την πρόβλεψη «Σαμαρά θα λέτε και θα κλαίτε»
H Αννα Καραμανλή επιστρατεύει το μόνο ασφαλές ύφος που μπορεί να απομακρύνει τα ενστικτώδη ανδρικά βλέμματα από ένα δαντελένιο ντεκολτέ
Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναλαμβάνει να προστατεύσει την Φώφη Γεννηματα από την παρουσία του Πάνου Καμμένου. Εστω κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τον ακούει
Ενα σκούρο ζορισμένο σακάκι. Με τον Νίκο Φίλη μέσα του
Η πρόσκληση έγραφε «σκούρο ένδυμα». Και μόνο αυτό αρκούσε για έναν ασυμβίβαστο πρωθυπουργό, να βάλει κάτι ανοιχτόχρωμο ώστε να πολεμήσει το σύστημα
Η αδίστακτη Κατερίνα Μάρκου κάνει μια επίδειξη του σκληρού προσώπου του Ποταμιού: αν και δεν χρειάζεται τακούνια εκείνη τα φοράει. Γιατί μπορεί
Η Ολγα Κεφαλογιάννη με look «απόγευμα σε νησί» με μαρινιέρα
Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος προσπαθεί να πιστέψει ότι σε λίγο θα βρίσκεται στη γραμμή με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς
Το σύνολο του πολιτικού προσωπικού της χώρας στην παραδοσιακή πόζα των «κουμπάρων μετά τον γάμο που περιμένουν τα συγχαρητήρια». Με τη διαφορά ότι οι κουμπάροι είναι πιο σοβαροί και πειθαρχημένοι
Η Ελενα Κουντουρά προσπαθεί να καλύψει με χαμόγελο μοντέλου την ανησυχία της ότι από στιγμή σε στιγμή ο Τέρενς Κουίκ μπορεί να γονατίσει για να αποτίσει φόρο τιμής στους ήρωες της Δημοκρατίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντα γεναιόδωρος με όσους ψάχνουν αστείες γκριμάτσες πολιτικών
Ο Κώστας Καραμανλής – ο νεότερος του νεότερου – δείχνει να αντέχει το βάρος που έχει επωμιστεί: να είναι πλέον η μοναδική «φωνή» της οικογένειας αφού ο προηγούμενος δεν μιλάει πλέον
Ο Γιώργος Πατούλης φαίνεται εξουθενωμένος από την προσπάθεια να εξήγησει στη γυναίκα του ότι δεν έχουν προσκληθεί οι σύζυγοι, οπότε δεν χρειάζεται να φορέσει το φόρεμα με το οποίο σχεδίαζε να κάνει την συνηθισμένη της grande εμφάνιση
-
Δεξίωση στο Προεδρικό μέρος 1ο: Πλήττοντας στα Φερ Φορζέ
Χαριτωμένη λεπτομέρεια 1: Οι σύζυγοι τέλος
Η απουσία συζύγων από την δεξίωση της 24ης Ιουλίου μάλλον τείνει να θεσμοθετηθεί, όπως φαίνεται. Τουλάχιστον έτσι συμφώνησαν – και συμφώνησαν από κοινού όλοι. Και έτσι εμμέσως παραδέχθηκαν μια σκληρή αλήθεια: ότι προτιμούν την επόμενη μέρα τα μέσα να σχολιάζουν εκείνους παρά τα φορέματα. Ασε που γλιτώνουν και την (σ.σ.: μαραθώνια…) προετοιμασία των συζύγων τους. Και τις γκρίνιες μετά για τα σχόλια.
Οι δεξιώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας κάθε 24η Ιουλίου, έχουν ένα κοινό στοιχείο με τις κοσμικές εκδηλώσεις: όλοι όσοι βρίσκονται εκεί έχουν ένα ύφος σα να ήθελαν να βρίσκονται αλλού. Φταίει ότι τόσο στη δεξίωση του Προέδρου όσο και στις κοσμικές εκδηλώσεις οι παρευρισκόμενοι γνωρίζονται τόσο καλά πια μεταξύ τους που δεν έχουν τι να πουν; Φταίει ο μπλαζεδισμός του τύπου «αφού με κάλεσαν μπορώ να το σνομπάρω;». Οτι όλοι έχουν παρευρεθεί πολλές φορές ώστε να θυμούνται τις προηγούμενες και να χαλιούνται προκαταβολικά; Φταίει ότι γίνεται τέλη Ιουλίου και όλοι σκέφτονται τις διακοπές ή τέλος πάντων επηρεάζονται από το κλίμα του ελληνικού καλοκαιριού και βαριούνται πλέον να υποκρίνονται ότι συμπαθούν τους γύρω τους;
Οπως και να ‘χει πάντως το μικρό περίπτερο στην άκρη του κήπου με τα φερ-φορζέ, εκεί που κάθονται οι πολιτικοί αρχηγοί με τον Πρόεδρο «για να τα πουν», γνώρισε ξανά δόξες (σ.σ.: καλά, λέμε τώρα…) ύστερα από πέντε χρόνια ερημιάς. Εκεί προσπάθησαν απεγνωσμένα να βρουν ένα έστω μίνιμουμ επαφής – ή έστω μεταξύ τους χημείας – ο Προκόπης Παυλόπουλος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Εκεί ο αρχηγός της ΝΔ με τον Πρωθυπουργό μίλησαν για γραβάτες (σ.σ.: ε, δεν είναι και πολλά τα «ασφαλή» θέματα…). Κι εκεί, όπως γράφει στο ρεπορτάζ του ο Νίκος Χασαπόπουλος στην ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στον Σταύρο Θεοδωράκη για το εξοχικό της δεκαετίας του ’60 που έχει νοικιάσει στο Σούνιο (σ.σ.: όχι για εκείνον, για τα παιδιά…). Και πόσο τον βολεύει γιατί έχει απευθείας πρόσβαση σε παραλία. Και ότι έτσι μπορεί να πετάγεται κι εκείνος (σ.σ.: πάλι καλά που δεν είναι στη Ραφήνα το εξοχικό, γιατί τότε θα μιλούσαμε για πλήρη ταύτιση…).
-
Δεξίωση στο Προεδρικό μέρος 2ο: Οταν η Φώφη ΔΕΝ συνάντησε τον Καμμένο
Χαριτωμένη λεπτομέρεια 2: Ο κύριος Καραμανλής δεν μπορούσε…
Ο Κώστας Καραμανλής δεν παρέστη. Και αυτό δεν εξέπληξε κανέναν. Είναι δυνατόν ο πρώην Πρωθυπουργός να σταματήσει τις διακοπές του (σ.σ.: διακοπές από τι;) για να τρέχει στα προεδρικά; Οχι βέβαια!
Δεδομένου ότι η δεξίωση έγινε δύο μόλις ημέρες μετά το «χολερικό» tweet του Πάνου Καμμένου για την Φώφη Γεννηματά και για την πρόωρη σύνταξή της, όπως επίσης και της συνολικής κατακραυγής που αυτό προκάλεσε όλοι είχαν στραμμένα τα βλέμματά τους στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για να δουν πώς θα αντιδράσει σε πιθανή συνάντησή της με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.
Αλλά τέτοια συνάντηση δεν έγινε. Η Φώφη Γεννηματά τον αντιμετώπισε απλώς σα να μην ήταν εκεί. Ούτε καν χειραψία. Και φυσικά ούτε του απηύθυνε τον λόγο. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, έλεγε ότι «δεν πρόκειται να του μιλήσει ποτέ ξανά στη ζωή της».
-
Δεξίωση στο Προεδρικό μέρος 3ο: Ο αδειοδότης υπουργός στο επίκεντρο
Χαριτωμένη λεπτομέρεια 3: Τα στατιστικάτου Προκόπη Παυλόπουλου
Για τον καθιερωμένο λόγο που εκφώνησε ο Προκόπης Παυλόπουλος μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Αξίζει όμως να δούμε πώς κατένειμε τα τρία θέματα στα οποία αναφέρθηκε. Από τις 471 συνολικά λέξεις που εκφώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την καθιερωμένη αναφορά στην Κύπρο, την Δημοκρατία και την επέτειο αφιέρωσε τις 108. Για την Ευρώπη και τον ISIS τις 165. Και για τις εξελίξεις στην «φίλη Τουρκία» τις 81. Τα ρέστα ήταν πρόλογος και επίλογος.
Γενικά ο υπουργός Τηλεόρασης, Εξωδίκων και Επικρατείας Νίκος Παππάς δεν φωτογραφήθηκε πολύ, καθώς μάλλον δεν του αρέσει να τραβάει τα φλας (σ.σ.: διπλής ανάγνωσης…). Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος καθώς ο καθένας είχε κάτι να συζητήσει μαζί του για το καυτό θέμα των αδειών των καναλιών.
Σύμφωνα με τον Νίκο Χασαπόπουλο στο Βήμα, ο Νίκος Παππάς (σ.σ.: που ο ίδιος αποποιείται τον τίτλο του «υπουργού-καναλάρχη και προτιμάει το «διαιτητής»…) «προανήγγειλε το κλείσιμο του Mega» λέγοντας συγκεκριμένα ότι το Mega «αποτελεί πλέον παρελθόν» και ότι «για το κλείσιμο ευθύνη έχουν οι ιδιοκτήτες του».
Επίσης μιλώντας με διευθυντή τηλεοπτικού σταθμού είπε σαφώς «ότι εάν το τίμημα της άδειας είναι μεγάλο κι αν οι υποψήφιοι δώσουν πολλά λεφτά, τότε είναι πολύ πιθανόν να δοθεί άδεια και για πέμπτο κανάλι, αφήνοντας τους πάντες έκπληκτους».
Πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όταν ο συγκεκριμένος διευθυντής τον ρώτησε αν θα κλείσει ένας τηλεοπτικός σταθμός, ο οποίος πληρώνει κανονικά τους φόρους,έχει 500 εργαζόμενους, δεν έχει ζημιές, έχει μικρό κέρδος, επειδή θα καταβάλει μικρότερο τίμημα, από τους άλλους υποψήφιους νεοκαναλάρχες, ο «υπουργός-διαιτητής» απάντησε ξερά ότι κανένας σταθμός δεν έχει άδεια, γιατί «οι προσωρινές έχουν λήξει τον Δεκέμβριο του 2015». Αμέσως μετά απομακρύνθηκε για να συναντήσει την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου».
-
Δεξίωση στο Προεδρικό μέρος 4ο: Η «πρώτη» του Βασίλη Λεβέντη
Ο Βασίλης Λεβέντης σα να προσπαθούσε να επιβεβαιώσει όλα όσα του προσάπτουν τις τελευταίες ημέρες περί «ουράς του Αλέξη Τσίπρα» και τα οποία τον εκνευρίζουν σε σημείο να διολισθαίνει προς τον παλιό του εαυτό. Ομως το βράδυ της Κυριακής στη δεξίωση, όπως επισημαίνει ο Μικροπολιτικός στα Νέα, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, είχε γίνει η σκιά του πρωθυπουργού. Τον ακολουθούσε παντού.
Μάλιστα αυτή η συμπεριφορά ξύπνησε μέσα στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς τον φαρσέρ. Κι έτσι όταν κάποια στιγμή βρέθηκαν μόνοι με τον Αλέξη Τσίπρα στο κιόσκι αμέσως ο Βασίλης Λεβέντης ενδιαφέρθηκε να μάθει λεπτομέρειες για την εκδήλωση στη Βουλή με αντικείμενο την συνταγματική αναθεώρηση. Ομως προτού ο Πρωθυπουργός απαντήσει οι υπόλοιποι αρχηγοί άρχισαν να παίζουν με την αγωνία του κ. Λεβέντη. «Μα εμάς μας τα εξήγησε όλα. Ακριβώς τι θα πει», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης, προκαλώντας αμηχανία στον πρόεδρο των Κεντρώων που ένιωσε εκτός εξελίξεων.
Για παλιότερες «Βαβέλ» κάντε κλικ εδώ