581
| Shutterstock / CreativeProtagon

Zιζάνια στο κίνημα του MeToo

Ρέα Βιτάλη Ρέα Βιτάλη 2 Ιουλίου 2022, 22:30
|Shutterstock / CreativeProtagon

Zιζάνια στο κίνημα του MeToo

Ρέα Βιτάλη Ρέα Βιτάλη 2 Ιουλίου 2022, 22:30

Ήταν μέρες γιορτινές όταν ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος «πήρε από το χέρι» την Γεωργία Μπίκα — ή μάλλον όχι. Η 24χρονη Γεωργία Μπίκα επέλεξε απ΄όλο τον δημοσιογραφικό κόσμο τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο ως τον πλέον κατάλληλο για να πιαστεί και να ξεδιπλώσει την τραγική, όπως την εμφάνισε, ιστορία του βιασμού της από τρία άτομα, που στην πορεία ξεκαθάρισαν σε έναν πάμπλουτο. Το «πάμπλουτος» υπερτονιζόταν.

Να ξεκινήσουμε από εκεί την ιστορία; Οχι. Θα την ξεκινήσουμε από την Σοφία Μπεκατώρου, την δύο φορές Ολυμπιονίκη, η οποία τον Ιανουάριο του 2021, κατήγγειλε για σεξουαλική κακοποίηση τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Αριστείδη Αδαμόπουλο, παρά την πάροδο 23 ετών από το τραγικό συμβάν άρα και τη νομική διαγραφή του εγκλήματος και έγινε η «σημαία» του κινήματος  MeToo στην Ελλάδα.

«Με αφορμή τη δική μου υπόθεση ελπίζω και άλλες γυναίκες κι άλλοι άνθρωποι να βγουν να μιλήσουν ώστε η κοινωνία να είναι πιο υγιής και να μην φοβόμαστε». Μια πραγματικά συγκινητική σκυταλοδρομία διεξήχθη τότε, τόσο από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας μας  Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία αυτόματα και αδίστακτα στάθηκε στο πλευρό της και εξήρε την απόφασή της «να καταγγείλει με τόλμη τη σεξουαλική βία που υπέστη ως έφηβη αθλήτρια» και παράλληλα δήλωσε τη συμπαράστασή της προς «όλες εκείνες τις γυναίκες που κακοποιήθηκαν, λεκτικά ή σωματικά και τραυματίστηκαν δια βίου από την ηθική βαναυσότητα της σεξουαλικής επιθετικότητας». 

Το κάθε κίνημα έχει μια ιερότητα. Το MeToo ακόμα περισσότερη. Είναι το σινιάλο, το έναυσμα, το σπρώξιμο αγάπης, πίστης, συμπαράστασης, το χέρι βοήθειας στον πλέον αδύναμο συνάνθρωπο. Ένα κορίτσι από την επαρχία κατήγγειλε, τον πατέρα της τον ίδιο, σηκώνοντας στην «πλατούλα» της, την τύχη και των αδελφιών της. Είναι μια ιστορία που μου φέρνει δάκρυα στα μάτια και δέος στην ψυχή! Πόσο συναισθήματα κονταροχτυπήθηκαν μέσα της; Σε τι μακροχρόνια Τιτάνιο αγώνα καλέστηκε; Μόλις χθες παππούς κρίθηκε ένοχος για την κατ΄εξακολούθηση σεξουαλική κακοποίηση της εγγονής του. Το 11χρονο κορίτσι σήκωσε ανάστημα γίγαντα. Μόνο να το διαβάσεις…

Αλίμονο στον άνθρωπο που ορμάει άφρενος στα αρρωστημένα πάθη του. Και τρις αλίμονο σε όποιον υποστεί την αρρώστια του άφρενου. Το κάθε κίνημα έχει μια ιερότητα, το MeToo ακόμα μεγαλύτερη. Σε κάθε κίνημα παρεισφρέουν και ζιζάνια. Η παρουσία τους και στο συγκεκριμένο κίνημα με εξοργίζει ακραία. Γιατί είναι στα σπάργανα. Χρειάζεται προστασία όσο τίποτα άλλο. Σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο, που πιο εύκολο το έχει να «χαμηλώσει», να χλευάσει παρά να υπερασπιστεί οτιδήποτε αφορά «γυναικείο» ζήτημα («γυναικείο» με την έννοια της κάθε μορφής αδυναμίας) μού είναι αγριευτικά αδιανόητο… Αγριευτικά αδιανόητο!… Τα αντανακλαστικά κάθε «ζιζανίου» να στήσει μια ιστορία για προσωπικό όφελος άρα και να εξευτελίσει την ιερότητα που προείπα, να «παίξει» την ενθάρρυνση που λαμβάνει ο/η αδύναμος/αδύναμη να μιλήσει, να καταγγείλει. Νοθεύει τα πάντα. 

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με βούλευμα που δημοσιεύτηκε κάνει δεκτή την 60 σελίδων εισήγηση της εισαγγελέως Πρωτοδικών Κυριακής Κλιάμπα, η οποία κατέληξε πως όσα κατέθεσε η Γεωργία Μπίκα «αποτελούν μυθεύματα και ασύστολα ψεύδη. Έπλασε μια ιστορία με ηρωίδα θύμα την ίδια, διανθίζοντας την κάθε φορά κατά το δοκούν με χονδροειδέστατα ψεύδη, ώστε να προσδώσει μεγαλύτερη αληθοφάνεια στην περιγραφή γεγονότων, παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως θύμα βιασμού από τον κατηγορούμενο και όχι μόνο». Μάλιστα επέβαλαν στη Γεωργία Μπίκα μέχρι και να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα. «Ε, λοιπόν τώρα θα δείτε. Τώρα θα τα πούμε όλα» το νέο βίντεο του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου με τη Γεωργία Μπίκα.

Μα, δεν τα είπε όλα η Γεωργία; «Αρχίζει ο δεύτερος γύρος. Έτοιμη;» τη ρωτάει ο Μ.Τ. «Ναι» λέει εκείνη. Μα χαρτιά παίζουμε; 

Αναγνώστες μου, το κίνημα MeToo και τα μάτια μας.        

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News