494
| CreativeProtagon

Περί σκύλων και καμηλιέρηδων

Αντώνης Πανούτσος Αντώνης Πανούτσος 2 Δεκεμβρίου 2020, 21:55
|CreativeProtagon

Περί σκύλων και καμηλιέρηδων

Αντώνης Πανούτσος Αντώνης Πανούτσος 2 Δεκεμβρίου 2020, 21:55

Τον Σεπτέμβριο του 2003 η πολιτεία του Κάνο στην Βόρεια Νιγηρία απαγόρευσε τον εμβολιασμό κατά της πολιομυελίτιδας. Παρά το ότι επιτροπή επιστημόνων που συστήθηκε από την πολιτεία έκρινε το εμβόλιο ασφαλές, ίχνη οιστρογόνων και προγεστερόνων ορμονών που βρέθηκαν στο εμβόλιο ενίσχυσαν φήμες ότι το εμβόλιο περιλαμβανόταν σε σχέδιο της Αμερικής να στειρώσει τα παιδιά των μουσουλμάνων. Η καχυποψία απέναντι στην Δύση είχε άλλωστε προηγούμενο. Την δεκαετία του ’50 υπήρξε η φήμη ότι οι καπνοβιομηχανίες έβαζαν χρήματα μέσα στα πακέτα τσιγάρων μέχρι ο κόσμος να μάθει να καπνίζει και σταδιακά να τα μειώσει και να τα καταργήσει.

Η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας βοηθήθηκε από μια αλλαγή στην στρατηγική, με επισκέψεις των νοσοκομειακών με την συνοδεία θρησκευτικών και πολιτικών ηγετών στα σπίτια, αντί οι εμβολιασμοί να γίνονται στα νοσοκομεία. Τον Φεβρουάριο του 2013 μέλη της ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ σκότωσαν 10 εμβολιαστές με αποτέλεσμα την αναστολή του προγράμματος.

Στην συνέχεια η Νιγηρία του 2013 είχε τα μισά κρούσματα πολιομυελίτιδας στον κόσμο. Κάτι αδιάφορο για τους φανατικούς της Μπόκο Χαράμ. Αφού από τον Ιμπλίς, τον Μεγάλο Σατανά όπως αποκαλούσε ο Αγιατολάχ Χομεϊνί της Ηνωμένες Πολιτείες, τίποτα καλό δεν επιτρεπόταν να προκύψει. Οπως τίποτα το καλό δεν επιτρέπεται να προκύψει από το εμβόλιο των πολυεθνικών για τον κορονοϊό. Αφού για να εξηγηθούν κάποιες θέσεις για τον κορονοϊό αναζητείστε τις ιδεοληψίες.

Είναι δηλαδή δυνατόν όλα να έγιναν τυχαία; Αντί για τον παγκολίνο με πατάτες καλύτερο δεν ακούγεται τον ιό να έφτιαξε ο κινέζος ραβίνος Λεβί Μπεν Φουμαντσού για να καταστρέψει την οικονομία της Δύσης; Και ακόμα και αν δεν ξέρουμε ποιος τον έφτιαξε είναι δυνατόν να χάψουμε αυτά που μας σερβίρουν για την λύση; Οτι έφτιαξε το εμβόλιο η Pfizer σε συνεργασία με ένα ζευγάρι τούρκων βιοτεχνολόγων; Αντί για μια μπριγάδα κουβανών γιατρών και ότι η διανομή θα γίνει από το υπουργείο Υγείας της Κούβας;

Μα την χήρα του Μάο και τους 57 τόμους των απάντων του Λένιν, πες μου Βίρνα ότι δεν είναι αλήθεια. Οτι το εμβόλιο για τον κορονοϊό δεν πρόκειται να παρασκευάσει ένα αυτοδιαχειριζόμενο στέκι με παιδιά των ΤΕΙ στο Μεσολόγγι αλλά μια πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία από την Ελβετία. Μια φαρμακευτική εταιρεία που το κάνει όχι μετά από  διαγωνισμό του δημοσίου αλλά στα κουτουρού και ό,τι βγει. Και δεν το κάνει κάτι το ιερό, για να διοριστούν ας πούμε όλοι στο δημόσιο, αλλά για τα λεφτά. Την κονόμα. Πες μου Βίρνα ότι δεν είναι αλήθεια.

Αλίμονο Γιάγκο. Για την κονόμα το κάνανε. Οπως για την κονόμα κατασκευάστηκαν από τα σημερινά αναπηρικά καροτσάκια μέχρι τα full face κράνη. Σκληρό Γιάγκο αλλά έτσι είναι. Η ζωή έχει διδάξει ότι μπορείς να γίνεις Σόρος και μετά φιλάνθρωπος. Το αντίστροφο, ποτέ.

Με την επικείμενη διανομή των εμβολίων και την κρίση του κορονοϊού να πλησιάζει στο τέλος της, η παροιμία του Αλέξη Τσίπρα στην Βουλή «τα σκυλιά ουρλιάζουν αλλά το καραβάνι προχωρά» ξαναγίνεται επίκαιρη. Μετά από ένα χρόνο γαυγίσματα, το καραβάνι που λέγεται ανθρωπότητα συνεχίζει το ταξίδι του αφήνοντας του σκύλους πίσω. Ως συνήθως, μετά από 12 μήνες αποκαλύψεων, κατηγοριών και κραυγών, αυτοί που νόμιζαν ότι είναι καμηλιέρηδες ήταν οι σκύλοι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News