500
| CreativeProtagon

Ο μπαλαντέρ Αρτέμης Αρτεμίου

|CreativeProtagon

Ο μπαλαντέρ Αρτέμης Αρτεμίου

Ο Αρτέμης Αρτεμίου είναι δικηγόρος από την Κύπρο με ειδίκευση στις offshore εταιρείες, μία υπηρεσία που στο νησί προσφέρεται περίπου όπως η σεφταλιά – υπάρχει σε αφθονία. Όμως είναι και κάτι ακόμα: ένας μπαλαντέρ που εμφανίζεται σχεδόν όπου μοίρασε φύλλο ο Νίκος Παππάς.

Πρώτη φορά ακούσαμε για αυτόν από τα ταξίδια στη Βενεζουέλα, εκεί που, επισήμως κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παππάς μετέβη για να διερευνήσει τις προοπτικές που έχει το εμπόριο ζαρζαβατικών μεταξύ των δύο χωρών. Τώρα πώς έγινε και οι δυο τους βρέθηκαν σε εξωτικό νησί, παρέα με επιχειρηματία που είναι στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ, είναι ένα μυστήριο που δεν έχει απαντηθεί. Το μόνο που μάθαμε προέρχεται από ένα tweet του Αρτεμίου που μας διευκρίνισε ότι το ταξίδι στη Βενεζουέλα δεν ήταν για πιπεριές και φασόλια – λες και ο άνθρωπος ήθελε να προστατεύσει την επαγγελματική φήμη του.

Προφανώς η σχέση του με τον Νίκο Παππά ήταν στενή. Τόσο στενή που είναι, λες και βλέπεις τον δικηγόρο με τον πελάτη του. Ο Αρτεμίου εμφανίζεται στο Μαξίμου, όταν και ο Νίκος Παππάς διατηρούσε γραφείο εκεί. Συνδέεται επαγγελματικά με τον Μανώλη Πετσίτη, τον άνθρωπο του Παππά που επί Πρώτης Φοράς αξιοποίησε το δόγμα των ίσων ευκαιριών για όλους και πρόκοψε στο πεδίο των επιχειρήσεων, εστιάζοντας και αυτός στην Κύπρο, όπου και μετοίκησε όταν ξέσπασε ο σχετικός θόρυβος. Υπάρχει και μία ακόμη σύμπτωση. Ως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος συνεργάστηκε στενά με την Αναστασία Ξεπαπαδέα, η οποία συνδέθηκε επαγγελματικά με τον Αρτέμη Αρτεμίου.

Και τώρα, πάλι, τι σύμπτωση, ο κύπριος δικηγόρος εμφανίζεται να έχει συμμετοχή στην υπόθεση της τηλεοπτικής άδειας Καλογρίτσα. Τι είδους συμμετοχή; Σύμφωνα με την εκδοχή Καλογρίτσα, ο Κύπριος έψαχνε λεφτά για λογαριασμό του ελλαδίτη υπουργού, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το τηλεοπτικό εγχείρημα. Αλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες, το αραβικό έμβασμα έκανε και μία στάση στην Κύπρο.

Υπάρχει κάτι κολάσιμο στην παρουσία Αρτεμίου; Όχι βέβαια. Το πιθανότερο είναι ότι ο άνθρωπος εξυπηρετούσε τον εντολέα του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως ορίζει η δεοντολογία του επαγγέλματός του. Αρκεί βέβαια να διευκρινιστεί ποιος ήταν ο εντολέας και πώς κατέβαλε τις αμοιβές του. Εντάξει, να δεχθούμε ότι μία φιλική σχέση συνθέτει πλέγμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στον δικηγόρο και στον υπουργό. Άλλωστε πολλοί υπουργοί αναζητούν συμβουλές και γνωμοδοτήσεις πέρα από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Όμως ο Αρτεμίου εμφανίζεται να αναλαμβάνει και δουλειές. Και ας πούμε ότι για το ταξίδι στη Βενεζουέλα πληρώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, αν και δεν είναι σαφές για ποιο λόγο χρειάζεσαι δικηγόρο offshore σε ένα ταξίδι στο πλαίσιο της διεθνιστικής αλληλεγγύης. Ας δεχθούμε επίσης ότι με τον Πετσίτη έγιναν φίλοι εξ αγχιστείας και βρέθηκαν να συνεργάζονται επαγγελματικά, ουδέν περίεργο. Στα SMS του Καλογρίτσα, τι δουλειά έχει ο Αρτεμίου; Ενδεχομένως και εδώ να υπάρχει τυπική εξήγηση: δούλευε για τον Καλογρίτσα, παρέχοντας υπηρεσίες στο πλαίσιο μιας διεθνούς συμφωνίας.

Ναι, φυσικά, για όλα υπάρχουν εξηγήσεις, εκτός από την επαναλαμβανόμενη εμφάνισή του στις κρίσιμες υποθέσεις του Νίκου Παππά. Ο Καλογρίτσας είπε ότι ουσιαστικά πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο. Σίγουρα δεν ισχύει αυτό. Τους βλέπεις δίπλα-δίπλα στη φωτογραφία από τη Βενεζουέλα και ξέρεις ότι πρόκειται για δύο διαφορετικούς ανθρώπους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News