398
| CreativeProtagon

Μας αναβάθμισε ο Moody’s; Ε και;

Μας αναβάθμισε ο Moody’s; Ε και;

Τι έκανε, λέει, ο Moody’s; Αναβάθμισε την ελληνική οικονομία. So what; Βάλαμε κάτι στην τσέπη μας από αυτό το Baa3 που μας έδωσαν; Αμ, δεν βάλαμε, όπως μας βεβαιώνουν και οι διδάκτορες μακροοικονομίας των πρωινάδικων εκπομπών. Οπότε τι θέλουν τώρα οι οίκοι τους; Μήπως να το χαρούμε κιόλας; Δεν μας παρατάνε, λέω εγώ, στη φτώχεια μας, στην ακρίβειά μας και στις συγκαλύψεις μας; Δεν μασάμε.

Αυτά με τις χρεοκοπίες και τα μνημόνια που δήθεν ξεπεράσαμε οριστικά είναι last year για μας. Και οι απειλές ότι μπορεί να τα ξαναζήσουμε σύντομα, αλλού, όχι σε μας. Ξυπνήσαμε. Τώρα έχουμε άλλες προτεραιότητες, δεν θα πέσουμε στην παγίδα τους να αποπροσανατολιστούμε από τον καθαρτικό αγώνα μας να διώξουμε τους φονιάδες. Στο τέλος τέλος, ποιος τους ζήτησε την κωλοαναβάθμισή τους; Δεν τη θέλουμε ρε, δεν γουστάρουμε.

Ο σοφός ελληνικός λαός έχει άλλες προτεραιότητες από αυτές που θέλουν να μας επιβάλουν οι τεχνοκράτες των γυάλινων κτιρίων. Εκείνοι ασχολούνται με τα ύψη του δημόσιου χρέους, με τα ελλείμματα των ισοζυγίων τρεχουσών συναλλαγών, με τις κεφαλαιακές επάρκειες των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και με άλλες τέτοιες μπούρδες, που επίτηδες έχουν δυσνόητες ονομασίες ώστε να μην τις καταλαβαίνει η εργατική τάξη και όσοι μπαίνουν στα social media. Χεσμένη την έχουμε την αναβάθμισή τους, να τη βάλουν εκεί που ξέρουν οι Moodηδες, οι Fitchηδες και τα υπόλοιπα αρπακτικά.

Εμείς δεν θέλουμε αναβαθμίσεις και επενδυτικές βαθμίδες, θέλουμε οξυγόνο και φθηνή αγγουροντομάτα στο μανάβικο. Επίσης, χαμηλό νοίκι όταν είμαστε ενοικιαστές (γιατί ο μισθός μας είναι αστείος μπροστά στους ευρωπαϊκούς) και αν είμαστε ιδιοκτήτες, να μας ακουμπάνε 750 ευρώ νοίκι στο δυάρι, τα μισά μαύρα (διότι όλα ανεβαίνουν και εμείς κάπως πρέπει να ζήσουμε).

Βεβαίως, το σιχαμένο σύστημα δεν μπορεί να μας δώσει αυτά τα απλά και λογικά πράγματα, οπότε εσχάτως (ξανα)γίναμε συλλήβδην αντισυστημικοί. Μπορεί κατά βάθος (και φάρδος) να θαυμάζουμε τον Τραμπ, τον Μασκ και τον Πούτιν, που είναι κάτι δισεκατομμυριούχοι δικτατορίσκοι με το παγκόσμιο σύστημα δεμένο στα δάχτυλά τους σαν μαριονέτα, αλλά όσον αφορά τον Μητσοτάκη είμαστε κάργα αντισυστημικοί.

Οπότε πάψτε να μας ταΐζετε παραμύθια. Σε τα μας τώρα; Τρώγεται, ωρέ, η υψηλότερη πιστοληπτική ικανότητα; Οχι. Δίνει δέκατο τρίτο και δέκατο τέταρτο μισθό η κατηγορία Baa3; Οχι. Αγοράζει η γιαγιά μου από το χωριό ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου; Οχι. Οπότε αφήστε κατά μέρος τους πανηγυρισμούς ότι «δεν είμαστε οικονομία junk», δεν περνάνε πλέον αυτά. Για τον φτωχό και πάντα προδομένο λαό μας δεν υπάρχει διαφορά. Μέσα στα σκουπίδια ζει. Και στον μποτιλιαρισμένο από τα τζιπ Κηφισό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...