316
|

Κι έφτασε η «Πρέβεζα» στην Κρήτη…

Ρέα Βιτάλη Ρέα Βιτάλη 17 Ιουνίου 2022, 16:01

Κι έφτασε η «Πρέβεζα» στην Κρήτη…

Ρέα Βιτάλη Ρέα Βιτάλη 17 Ιουνίου 2022, 16:01

Λαμπρή εκδήλωση για τα εγκαίνια αθλητικών εγκαταστάσεων στην παραλία του Καρτερού στο Ηράκλειο, το Karteros Beach Sports Center. Ενός χώρου αθλητισμού που συμπεριέλαβε, ως όφειλε το 2022 (αυτό δε έλειπε!), τους ανθρώπους με αναπηρία άρα και σχεδιάστηκε ώστε να διευκολύνει την πρόσβασή τους. Κάτι που με θέρμη σχολιάστηκε στην ομιλία του προέδρου της Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργου Καπελλάκη.

Αλλά, την ίδια στιγμή…

Eτσι ξεμπροστιαστικά, όπως μας ταιριάζει για να δούμε το χάλι μας! Το χάλι μιας καθημερινότητας που ζέχνει απολίτιστους, μπουρτζόβλαχους, αμόρφωτους πλήρεις άχρηστων πτυχίων…

Ούτε καν πέρασε από το λαμπρό μυαλό των λαμπρών ιθυνόντων της λαμπρής τελετής εγκαινίων, η πρόσβαση στην εξέδρα των λαμπρών επισήμων και του προέδρου της Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργου Καπελλάκη.

Και, ακόμα χειρότερα, όταν αντιλήφθηκαν την τραγική, την εγκληματικά αυθάδη απρονοησία ούτε ένας!…Ούτε ένας, μωρέ, δεν ένιωσε ντροπή, δεν τίναξε τσίπα ώστε να κατέβει, να κατεβούν μαζί του, όλοι κάτω; Τόσο πεινασμένοι για εξέδρα;

Κοιτάζω και ξανακοιτάζω τη φωτογραφία και αυθόρμητα απαγγέλλω ένα κομμάτι από την «Πρέβεζα» του Καρυωτάκη. Κομμάτι αιματηρά κομμένο.  Κάθε που «κόβω» ποίημα νοιώθω να ζητήσω συγγνώμη από τον  ποιητή του.

Βάσις, Φρουρά, Εξηκονταρχία Πρεβέζης.

Την Κυριακή θ΄ακούσουμε την μπάντα.

Επήρα ένα βιβλιάριο Τραπέζης

Πρώτη κατάθεσις δραχμαί τριάντα. 

Περπατώντας αργά στην προκυμαία,

«Υπάρχω;» λες, κ΄ύστερα «δεν υπάρχεις!»

Φτάνει το πλοίο. Υψωμένη σημαία.

Ίσως έρχεται ο Κύριος Νομάρχης. 

Αν τουλάχιστον, μέσα στους ανθρώπους

Αυτούς, ένας επέθαινε από αηδία…

Σιωπηλοί, θλιμμένοι, με σεμνούς τρόπους,

θα διασκεδάζαμε όλοι στην κηδεία.  

ΥΓ. Αθλητική πορεία Γιώργου Καπελλάκη: Πρώτη μεγάλη διοργάνωση στην οποία διακρίθηκε ήταν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες 2004 στην Αθήνα, όπου κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στα 50 μέτρα ύπτιο. Το 2007 στην Διεθνή Αθλητική Συνάντηση Στίβου και Κολύμβησης στο Ρίο ντε Τζανέϊρο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία 100 μέτρα ελεύθερο. Το 2008 στο Πεκίνο κατέκτησε τέσσερα μετάλλια στην κατηγορία S2. Χρυσό στο αγώνισμα 50 μέτρα ελεύθερο, ασημένιο στα 100 μέτρα ελεύθερο, χάλκινο στα 200 μέτρα της ίδιας κατηγορίας, χάλκινο στα 50 μέτρα ύπτιο. Το 2009 ψηφίστηκε από τους αθλητικούς συντάκτες στην Ελλάδα ως κορυφαίος αθλητής με αναπηρία.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News