375
Χρήστος Μάστορας, Μιθριδάτης, Πάνος Κιάμος. O πρώτος και ο τρίτος πήραν ξεκάθαρα θέση υπέρ του εμβολιασμού (και τα άκουσαν από τους αρνητές). Ο μεσαίος έκανε κάτι ρίμες εναντίον της κυβέρνησης και μετά πάτησε... mute | CreativeProtagon

Η καλλιτεχνική αφωνία για τα εμβόλια

Χρήστος Μάστορας, Μιθριδάτης, Πάνος Κιάμος. O πρώτος και ο τρίτος πήραν ξεκάθαρα θέση υπέρ του εμβολιασμού (και τα άκουσαν από τους αρνητές). Ο μεσαίος έκανε κάτι ρίμες εναντίον της κυβέρνησης και μετά πάτησε... mute
|CreativeProtagon

Η καλλιτεχνική αφωνία για τα εμβόλια

Μέχρι πρόσφατα ο ΣΥΡΙΖΑ περισσότερο μιλούσε για τον «διχασμό του λαού» παρά έκανε καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού. Δεν μπορούσε, άλλωστε, να κλείσει με πάταγο την πόρτα τους αντισυστημικούς αρνητές. Oταν διαπίστωσε ότι δημιουργείται νέο ρεύμα υπέρ του εμβολιασμού, άρχισε να μιλάει πιο καθαρά, βάζοντας ένα μαντήλι στο στόμα του Πολάκη.

Η Εκκλησία ασφαλώς και τάσσεται υπέρ του εμβολιασμού, πλην όμως δεν έχει βάλει ακόμα τους ιερείς να επαινέσουν με τον Λόγο του Θεού το θαύμα της επιστήμης. Λογικά θα το κάνει αυτήν την εβδομάδα. Ταυτόχρονα κάτι παραεκκλησιαστικές οργανώσεις κάνουν παιχνίδι με αρνητές, είναι και ορισμένοι Παλαιοημερολογίτες που έχουν ξεσαλώσει.

Τέλος πάντων, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο κάτι γίνεται. Υπάρχει, ωστόσο, ένας χώρος πάνω στον οποίο σχηματίζεται μία μαύρη τρύπα. Τι έχουν να πουν οι καλλιτέχνες επί του θέματος; Και αν όχι όλοι οι καλλιτέχνες, τουλάχιστον οι λαλίστατοι, αυτό που «μπαίνουν μπροστάρηδες» στους κοινωνικούς αγώνες, είναι πάντα έτοιμοι να κατακεραυνώσουν το σύστημα, να επικαλεστούν τους ποιητές και να δείξουν το δρόμο της πρωτοβουλίας. Γιατί σιωπούν για τα εμβόλια; Ειλικρινά, θα ήθελα να μάθω και τη γνώμη του Μιθριδάτη επί του θέματος. Εντάξει ξέσκισε το σύστημα, έγινε ο χαμός. Εμβόλιο σκοπεύει να κάνει; Μέχρι στιγμής από τον χώρο της μουσικής έχουν μιλήσει μόνο ο Δρογώσης, ο Κιάμος και ο Μάστορας. Και οι τρεις, λούζονται καθημερινά με εκατοντάδες υβριστικά σχόλια, δεχόμενοι επιθέσεις από αρνητές του εμβολίου, ψεκασμένους και αντισυστημικούς. Και είναι να απορείς πού είναι οι συνάδελφοί τους.

Προφανώς φοβούνται και έχουν λουφάξει. Βλέπουν τι συμβαίνει με όποιον τάσσεται ευθέως υπέρ του εμβολιασμού και μαζεύονται, αποφεύγουν να δυσαρεστήσουν τους πελάτες. Ενδεχομένως και οι ίδιοι να ανήκουν στους σκεπτικιστές, στους επιφυλακτικούς. Δεν μπορεί, όμως, να έχουν όλοι δεύτερες σκέψεις. Θα υπάρχουν και κάποιοι που εμβολιάστηκαν πλην όμως είναι διακριτικοί, δεν μας το λένε. Μέχρι πρόσφατα, βέβαια, είχαν όλοι το “Support Art Workers” στο προφίλ τους. Για το εμβόλιο δεν βρήκαν κάτι αντίστοιχο. Και να πεις ότι δεν έχουν πληγεί από τη πανδημία; Τους σάπισε στο ξύλο ο ιός. Οι καλλιτέχνες έπρεπε να είναι οι μπροστάρηδες του εμβολιασμού και πρώτα από όλα για δικό τους όφελος. Αλλά επειδή σε αυτή τη χώρα τη μία μέρα είσαι των αγώνων και την άλλη είσαι της «χούντας», κρατούν τους τόνους χαμηλούς και το μικρόφωνο κλειστό. Δεν καταδέχονται να πολεμήσουν ιούς. Από Σόιμπλε και πάνω.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News