819
Ο ποινικολόγος και οι... «απέναντι»: έλαβε τις δέουσες απαντήσεις | CreativeProtagon

Η «επαγγελματίας κυρία Μυκόνου» απάντησε για όλους

Ο ποινικολόγος και οι... «απέναντι»: έλαβε τις δέουσες απαντήσεις
|CreativeProtagon

Η «επαγγελματίας κυρία Μυκόνου» απάντησε για όλους

«Ο μόνος δρόμος για την προσωπική ευτυχία και ισορροπία είναι, όχι η ιδιαιτερότητα, αλλά η φυσιολογικότητα στην ερωτική μας ζωή με τον ρομαντικό έρωτα και την αγάπη για το άλλο φύλο. Ευτυχισμένος», έγραψε ο Γιώργος Καπουτζίδης σε ανάρτηση, στο προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram. Την ανάρτησή του συνόδευε μια φωτογραφία του Αλέξη Κούγια, στην οποία φαίνεται χτυπημένος. Μ’ αυτό τον τρόπο, θέλησε να σχολιάσει το «επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι», μια φράση που ειπώθηκε από τον γνωστό ποινικολόγο, στην ανακοίνωση με την οποία δήλωνε επισήμως ότι αναλαμβάνει την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη. 

Στην πιο πρόσφατη, μακροσκελή του ανακοίνωση, ο κ. Κούγιας αναφέρει, μεταξύ πολλών άλλων, ότι προτίθεται να προβεί σε μηνύσεις και αγωγές εναντίον όσων έθιξαν την τιμή του, αλλά και την επαγγελματική του επάρκεια και αξιοπρέπεια: «Ιδιαίτερα για τον Καπουτζίδη, αυτό το νέο πρότυπο της κοινωνίας, που στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου “Στην Υγειά μας’’ επί τρεις ώρες, ανέλυε –παρουσίαζε τον έρωτά του με τον σύντροφό του, ο οποίος του αφιέρωνε και του τραγουδούσε τραγούδια, ενώπιον των φυσιολογικών οικογενειών μας και των φυσιολογικών παιδιών μας και ενώπιον εκατομμυρίων τηλεθεατών και ο οποίος τόλμησε, για να προσβάλει τη τιμή και την υπόληψή μου και να θίξει τον φυσιολογικό τρόπο δημιουργίας οικογενείας, και ανήρτησε μια φωτογραφία μου μετά από επίθεση από μπράβο, για την οποία εκκρεμεί ποινική δικογραφία, του επιφυλάσσω ιδιαίτερη μεταχείριση στα δικαστήρια», δήλωσε ο κ. Κούγιας. 

Καταλαβαίνω γιατί ο κ. Κούγιας μπορεί να θίχτηκε με την ανάρτηση του κ. Καπουτζίδη και βασικά με τη χρήση της συγκεκριμένης φωτογραφίας, αλλά όσα διαβάζω στο συγκεκριμένο σημείο της παραπάνω ανακοίνωσης, με ενοχλούν και εμένα, ως άνθρωπο. Γιατί, εδώ, στα αναγραφόμενα, βλέπω να στοχοποιείται κάποιος για τη σεξουαλική του ταυτότητα, και να μπαίνει απέναντι από το φυσιολογικό, ως μη φυσιολογικός. Και μπορεί η ανακοίνωση να αναφέρεται στο Γιώργο Καπουτζίδη, αλλά στη θέση του θα δουν τον εαυτό τους πάρα πολλοί συνάνθρωποί μας, οι οποίοι θα νιώσουν εξαιρετικά άβολα και άσχημα. 

Επίσης, έχω και την εξής απορία: Πώς γίνεται ένας δικηγόρος να έχει μια τόσο ομοφοβική άποψη (την οποία μάλιστα εκφράζει και τόσο ανοιχτά) και να έχει πελάτη κάποιον που είναι αμφιφυλόφιλος; Ρητορική ερώτηση και δεν θα μπω στον κόπο να την απαντήσω. Ας πάμε παρακάτω. Και συγκεκριμένα, πιο κάτω στην ανακοίνωση του κ. Κούγια. 

Στην αμέσως επόμενη παράγραφο, δηλώνει ότι επιφυλάσσει την ίδια ιδιαίτερη μεταχείριση και στην «επαγγελματία κυρία» της Μυκόνου, παρουσιάστρια πρωινής εκπομπής στο Open TV. Αυτή, λοιπόν, αναφέρει ο κ. Κούγιας, «θα πρέπει να καταλάβει ότι ο τρόπος που αντιμετωπίζει την προσωπική και επαγγελματική της ζωή δεν της επιτρέπει να κάνει κρίσεις και να παρουσιάζει ένα νομικό θέμα με τέτοιο παράνομο και προκατειλημμένο τρόπο, όταν η παιδεία και η εν γένει προσωπικότητά της δεν είναι επαρκείς για να προσεγγίζει τέτοιου είδους θέματα»

Είχαμε τον «επαγγελματία ομοφυλόφιλο», τώρα έχουμε και την «επαγγελματία κυρία Μυκόνου». Της οποίας η παιδεία είναι ανεπαρκής και η προσωπικότητα λίγη για να καταπιάνεται με σοβαρά θέματα. Κέντημα υποτίμησης η συγκεκριμένη παράγραφος για την κυρία, δεν το συζητώ. Η οποία δεν ξέρουμε ποια είναι, μιας και δεν αναφέρεται το όνομά της.

Η Κατερίνα Καινούργιου, πάντως, είδε τον εαυτό της να φωτογραφίζεται στη συγκεκριμένη παράγραφο. Και απάντησε στην εκπομπή της: «Να ενημερώσω τον κύριο Κούγια ότι εγώ ούτε σπίτι έχω στη Μύκονο, όπως έχει ο κύριος Κούγιας, ούτε διακοπές κάνω κάθε χρόνο στη Μύκονο, όπως ο κύριος Κούγιας. Απλά, τυχαίνει τα τελευταία χρόνια, επειδή έχει σπίτι εκεί ο σύντροφός μου και να έχω βρεθεί και παλαιότερα με τις φίλες μου, μέχρι εκεί. Από εκεί και πέρα, για τα υπόλοιπα τι να πρωτοπώ. Οτι εγώ δεν μπορώ να αγγίξω ένα τέτοιο θέμα επειδή η παιδεία μου δεν είναι επαρκής; Αν πιστεύετε, κύριε Κούγια, ότι η παιδεία μου δεν είναι επαρκής, είστε βαθιά γελασμένος. Και πανεπιστήμιο έχω τελειώσει και όλα. Η παιδεία ενός ανθρώπου δεν έχει να κάνει με το πανεπιστήμιο και με τις γνώσεις του αντικειμένου».

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι αν το «επαγγελματίας κυρία της Μυκόνου» είναι σαν το «επαγγελματίας ομοφυλόφιλος», είναι μαγκιά της και τιμή της. Και ολοκλήρωσε, με αυτό: «Eχω σοκαριστεί, ποιος νομίζει ότι είναι; Θα πει για το πώς χειρίζομαι την προσωπική μου ζωή; Για να θυμηθούμε πώς έχει χειριστεί στο παρελθόν ο κύριος Κούγιας την προσωπική του ζωή. Δεν σας φοβόμαστε, κύριε Κούγια. Και για το ήθος μερικών ανθρώπων, που μας θίγεται τώρα μέσα στην ανακοίνωσή σας, επιφυλασσόμαστε κι εμείς, δεν είστε ο μόνος καλός ποινικολόγος που υπάρχει».

Επειτα από λίγες ώρες, ο κ. Κούγιας τής απάντησε: «Ειλικρινά και χωρίς καμία αίσθηση χιούμορ ή ειρωνείας, δεν αναφερόμουν σ’ εσάς στο δελτίο Τύπου που εξέδωσα. Σε άλλη κυρία, παρουσιάστρια αναφερόμουν. Εάν αναγνωρίσατε τον εαυτό σας, λυπάμαι πολύ».

Δεν είναι, λοιπόν, η Κατερίνα Καινούργιου, η «επαγγελματίας κυρία Μυκόνου». Η τελευταία παραμένει μυστήριο. Παρ’ όλα αυτά, όσα είπε η παρουσιάστρια του «Ευτυχείτε», απαντώντας, είναι όσα σκεφτήκαμε πολλοί από εμάς, διαβάζοντας την ανακοίνωση Κούγια. Κατά κάποιο τρόπο, η Κατερίνα Καινούργιου απάντησε για όλους. 

ΥΓ. Μια ένσταση, μόνο, στα λόγια της παρουσιάστριας. Ο κ. Κούγιας δεν θεωρώ πως είναι καλός ποινικολόγος. Είναι καλός στο να δείχνει ότι είναι καλός ποινικολόγος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News