697
Ο Νίκος Νικολόπουλος απόλαυσε της ασυλίας που του παρείχαν οι συνάδελφοί του του ΣΥΡΙΖΑ | Menelaos Myrillas / SOOC

Ο ΣΥΡΙΖΑ, o Νικολόπουλος και η ομοφοβία

Πάνος Παπαδόπουλος Πάνος Παπαδόπουλος 3 Νοεμβρίου 2016, 11:45
Ο Νίκος Νικολόπουλος απόλαυσε της ασυλίας που του παρείχαν οι συνάδελφοί του του ΣΥΡΙΖΑ
|Menelaos Myrillas / SOOC

Ο ΣΥΡΙΖΑ, o Νικολόπουλος και η ομοφοβία

Πάνος Παπαδόπουλος Πάνος Παπαδόπουλος 3 Νοεμβρίου 2016, 11:45

Κώστας Μπάρκας, Γρηγόρης Στογιαννίδης, Κώστας Δουζίνας, Στάθης Γιαννακίδης, Χρήστος Καραγιαννίδης, Γιώργος Πάλλης, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Αννέτα Καββαδία και Κατερίνα Ιγγλέζη: εννέα (9) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας του Νίκου Νικολόπουλου ώστε να δικαστεί για τα ομοφοβικά και μισαλλόδοξα ξεσπάσματά του με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο. Εννέα. Από τους 144. So much για την Αριστερά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δεν θα σταθώ στον βολικό για την κυβέρνηση ρόλο που ενδέχεται να διαδραμάτισε ο συγκεκριμένος ανεξάρτητος βουλευτής όταν έπρεπε να ασκηθούν πιέσεις προς το ΣτΕ για τον «νόμο Παππά». Ούτε στο ότι ο συγκεκριμένος, με τη μη άρση της ασυλίας του που αποφάσισε την Τετάρτη η Βουλή, απόλαυσε την προνομιακή προστασία αυτού του κυβερνητικού μπλοκ· αυτό έσπευσε καθώς φαίνεται να του προσφέρει γενναιόδωρα άσυλο σε αυτήν την κραυγαλέα νομική υπόθεση που αφορά τα ομοφοβικά τηλεοπτικά σχόλιά του, τα οποία σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου 927/1979 «περί κολασμού πράξεων ή ενεργειών αποσκοπουσών εις φυλετικάς διακρίσεις».

Θα σταθώ στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Τους υπόλοιπους, πλην αυτών των εννέα. Στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ –και κάθε έναν από αυτούς ξεχωριστά– που έσπευσαν να παρέχουν προστασία στον κ. Νικολόπουλο από τη Δικαιοσύνη, κάτι που κανένας άλλος έλληνας πολίτης δεν απολαμβάνει και δεν πρέπει να απολαμβάνει.

Θα σταθώ σε αυτούς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ο ίδιος ο κ. Νικολόπουλος χαιρέτισε στην πανηγυρική δήλωσή του ως «μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων βουλευτών».

Αυτή η πλειοψηφία των συναδέλφων του κ. Νικολόπουλου, η πλειοψηφία των Συριζαίων δηλαδή, «με τη σημερινή της απόφαση, προστάτευσε το δικαίωμα των χριστιανών να εκφράζουν άποψη και τελικά, να ομολογούν την πίστη τους» όπως ανέφερε ο ανεξάρτητος βουλευτής της Αχαΐας.

Είναι εντάξει με αυτό οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ; Διότι είναι οι ίδιοι που ψήφιζαν το Σύμφωνο Συμβίωσης σε μια ομολογουμένως κορυφαία κοινοβουλευτική στιγμή της πρώτης φοράς Αριστερά. Το ίδιο Σύμφωνο που ο συγκεκριμένος συνάδελφός τους εξίσωνε με την κτηνοβασία και την παιδοφιλία. Είναι ο ίδιος συνάδελφος που μιλούσε «για την Ευρώπη των “πουσταριών”» θεωρώντας ότι έτσι «χτυπά» τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και όχι τον θεσμό του έλληνα βουλευτή.

Αυτοί λοιπόν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι πέρυσι τέτοιον καιρό ορκίζονταν ότι βάζουν ένα τέλος στον ρατσισμό κατά του «μη κανονικού» και που σήμερα πρέπει να νιώθουν όμορφα όταν διαβάζουν στη σημερινή «Aυγή» ότι είναι σε κόντρα με το «μισαλλόδοξο κήρυγμα» του Ιερώνυμου –που χαρακτήρισε τον Νίκο Φίλη «μη φυσιολογικό»–, δεν είχαν πρόβλημα να παρέχουν προστασία στον πατρινό συνάδελφό τους ώστε να συνεχίσει να εκφράζει τις χυδαίες «χριστιανικές» του «απόψεις» κατά μιας «μη κανονικής» ομάδας συμπολιτών μας.

Εδώ έχει ίσως αξία μια δήλωση του βουλευτή Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Θόδωρου Παπαθεοδώρου ο οποίος, όταν προ ημερών στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής ψήφισε υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Νικολόπουλου, δέχτηκε επίθεση από τον συντοπίτη του – «ο κ. Παπαθεοδώρου διαφωνεί με το ρητό της Γενέσεως ότι: “Ο Θεός έπλασε άρρεν και θήλυ…”, θα πρέπει να το εξηγήσει στους Αχαιούς που τον έστειλαν στη Βουλή» τον είχε προειδοποιήσει ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος την περασμένη εβδομάδα.

Η απάντηση τότε του κ. Παπαθεοδώρου ήταν η ακόλουθη:

«Δεν ψηφίσαμε στο ΠΑΣΟΚ τον αντιρατσιστικό νόμο για να αποδεχόμαστε τέτοια συνθηκολόγηση με τις ευκαιριακές συμπράξεις της συμπολίτευσης. Δεν μπορώ να ξεχάσω ως βουλευτής όσα δίδασκα ως καθηγητής για τις ατομικές ελευθερίες, γιατί τα βρήκαν κάποιοι σε άλλα τραπέζια. Η ελευθερία της πολιτικής έκφρασης από τη μία μεριά και η προστασία των ατομικών ελευθεριών από την άλλη πλευρά… είναι αγαθά που σταθμίζονται όταν συγκρούονται μεταξύ τους. Το εάν ο συγκεκριμένος πολιτικός λόγος εμπίπτει στην αντιρατσιστική νομοθεσία θα πρέπει να το κρίνει η Δικαιοσύνη και όχι η Βουλή. Όπως ψήφισα σε περιπτώσεις για ρατσιστικού περιεχομένου λόγο από βουλευτές της Χρυσής Αυγής, έτσι και στην περίπτωση του συναδέλφου του κ. Νικολόπουλου η στάση και η γνώμη μου είναι ίδια και στηρίζεται στο ίδιο νομικό και πολιτικό σκεπτικό. Από κει και πέρα η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει εάν υπάρχει επίδικο γεγονός ή όχι. Άλλωστε 20 χρόνια δεν δίδασκα στους φοιτητές μου τα ατομικά δικαιώματα για να τα βάζω στο καντάρι τώρα που έγινα βουλευτής»…

Για την Ιστορία, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και μια σειρά ανεξάρτητοι βουλευτές (Χάρης Θεοχάρης, Λεωνίδας Γρηγοράκος και Ιάσων Φωτήλας), όπως και δύο βουλευτές της ΝΔ (Γιάννης Κεφαλογιάννης και Γιώργος Γεωργαντάς) ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Νικολόπουλου. Για τον ΣΥΡΙΖΑ τα είπαμε…

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...