432
Η Δόμνα Μιχαηλίδου το διόρθωσε αμέσως αλλά εκεί έξω υπάρχουν πολλοί που θα επικροτούσαν αν δεν το διόρθωνε... | CreativeProtagon

Δεν αξίζουν απόλυση οι υπάλληλοι του γηροκομείου;

Η Δόμνα Μιχαηλίδου το διόρθωσε αμέσως αλλά εκεί έξω υπάρχουν πολλοί που θα επικροτούσαν αν δεν το διόρθωνε...
|CreativeProtagon

Δεν αξίζουν απόλυση οι υπάλληλοι του γηροκομείου;

Η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου έκανε ένα «λάθος», όπως είπε, μιλώντας για τους εργαζόμενους στους οίκους ευγηρίας που θα υποχρεωθούν σε άδεια άνευ αποδοχών αν δεν εμβολιαστούν. Δήλωσε ότι ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν και απόλυση. Έσπευσε να το διορθώσει, μετά και τη σχετική διάψευση του υπουργού Εργασίας. Ωστόσο σηκώθηκε θόρυβος και ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι οι δηλώσεις της υφυπουργού είναι αποκαλυπτικές για τις προθέσεις της κυβέρνησης. Και από δίπλα ακούστηκαν τα διάφορα για διχασμό και κατασκευή εσωτερικών εχθρών.

Την ίδια στιγμή σε ένα γηροκομείο στον Βόλο, από το προσωπικό των 55 ατόμων, έχουν εμβολιαστεί μόνο 20. Προς το παρόν έχουν εντοπιστεί οκτώ κρούσματα ανάμεσα στους ηλικιωμένους τροφίμους που, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι η πλέον ευάλωτη ομάδα απέναντι στον ιό. Και απαντήστε τώρα, με το χέρι στην καρδιά: αξίζουν οι ανεμβολίαστοι του προσωπικού να κρατήσουν τη δουλειά τους; Οι άνθρωποι είναι αποδεδειγμένα επικίνδυνοι και η αμέλειά τους εγκληματική, στα όρια του Ποινικού Κώδικα. Και καθόμαστε τώρα και συζητάμε για διχασμό και κατασκευή εσωτερικών εχθρών; Ανεμβολίαστος σε οίκο ευγηρίας είναι ένα εν δυνάμει φονικό όπλο. Ακούγεται σκληρό, αλλά να με συγχωρείτε, έτσι είναι. Όσο αρνείται να εμβολιαστεί, δεν επιτρέπεται να μπαίνει εκεί μέσα.

Το ίδιο ισχύει και για τους υγειονομικούς. Και είναι κωμικές κάποιες ανακοινώσεις, όπως αυτή που εξεδόθη από την ΠΟΕΔΗΝ, με την οποία οι υγειονομικοί ζητούν περισσότερη ενημέρωση και πειθώ. Αν δεν πείθονται από τα εκατομμύρια των νεκρών, κάθε άλλη προσπάθεια είναι μάταιη. Όπως δεν προσλαμβάνεις ένα ναυαγοσώστη που δεν γνωρίζει κολύμπι, έτσι και δεν μπορείς να επιτρέπεις την απασχόληση υγειονομικών που αρνούνται να εμβολιαστούν.

Είναι η στιγμή που όλοι πρέπει να υιοθετήσουν μία ξεκάθαρη στάση υπέρ των εμβολιασμών. Πράγματι, το κάνουν οι περισσότεροι. Όμως όσον αφορά την υποχρεωτικότητα, ακούμε μισόλογα καθώς κάποιοι πατούν σε δύο βάρκες. Διότι όταν δεν βάζεις πλάτη στην πίεση που ασκεί η κυβέρνηση προς συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες, τότε ουσιαστικά τους κλείνεις το μάτι, τους λες ότι έχουν την κάλυψή σου. Δεν κάνεις υπεύθυνη αντιπολίτευση όταν πας και στέκεσαι δίπλα στον υπάλληλο του γηροκομείου που αρνείται να εμβολιαστεί. Αυτός ενδεχομένως να σου δώσει τη ψήφο του, αλλά εσύ τον καλύπτεις ενώ απειλεί τη ζωή ανθρώπων που οφείλει να φροντίζει.

Κάτι αντίστοιχο, ίσως όχι στον ίδιο βαθμό, θα μπορούσε να ειπωθεί και για την Εκκλησία. Ναι μεν αναγνωρίζει τα οφέλη του εμβολίου, αλλά απευθύνεται στην «ελεύθερη βούληση» των πιστών. Μόνο που η πίστη ως έννοια συχνά υποκαθιστά την ελεύθερη βούληση, αλλά, τέλος πάντων, οι Άγιοι Πατέρες ξέρουν καλύτερα.

Υ.Γ Η Δόμνα Μιχαηλίδου δέχθηκε ίσως μία από τις πιο χυδαίες σεξιστικές επιθέσεις που είδαμε τον τελευταίο καιρό, από έντυπο αντίστοιχης ηθικής και αισθητικής. Δεν είδαμε, δεν ακούσαμε κάτι από τους ευαίσθητους, επαγγελματίες και μη

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News