390
Ο Αλ. Τσίπρας στο Μάτι. Ζήτησε να πρασινίσει σε έξι μήνες. Διότι βγήκαμε από τα μνημόνια... | Menelaos Myrillas / SOOC

Δεκαέξι ημέρες χωρίς μνημόνια…

Αγγελος Κωβαίος Αγγελος Κωβαίος 6 Σεπτεμβρίου 2018, 00:01
Ο Αλ. Τσίπρας στο Μάτι. Ζήτησε να πρασινίσει σε έξι μήνες. Διότι βγήκαμε από τα μνημόνια...
|Menelaos Myrillas / SOOC

Δεκαέξι ημέρες χωρίς μνημόνια…

Αγγελος Κωβαίος Αγγελος Κωβαίος 6 Σεπτεμβρίου 2018, 00:01

Τι, το ξεχάσαμε ήδη;

Ζούμε για 16η ημέρα εκτός μνημονίων και δεν έχουμε δει ακόμη το φως;

Μάλλον κάτι έχει πάει στραβά μετά την έξοδο και η χαρά δεν λέει να εκδηλωθεί.

Και συζητάμε όλο κάτι περίεργα.

Ο Πρωθυπουργός λέει (όχι συνεχώς, όποτε χρειάζεται…) κάτι πράγματα για την Αριστερά και (συχνότερα) για την Ακροδεξιά, δηλαδή τη ΝΔ και τον Μητσοτάκη. Ο ίδιος όμως θέλει λέει να γίνει ηγέτης της Κεντροαριστεράς. Εχει πείσει μερικούς, όπως τον Ραγκούση και την Ζορμπά.

Λέει ότι θα αποκαταστήσει τις ανισότητες της πολιτικής των μνημονίων, που εκείνος εφάρμοσε πιο πιστά από όλους. Θα διορθωθούν τώρα όλα με κάτι επιδόματα και εφ’ άπαξ εισφορές.

Επίσης, ζήτησε να πρασινίσει το Μάτι σε έξι μήνες. Το είπε ο Φάμελλος. Τότε πιστεύει ότι πράγματι θα έχουν ξεχαστεί οι τουλάχιστον 98 νεκροί.

Ο Βαξεβάνης παίρνει στο κυνήγι την Ζαχαράκη. Επειδή τον είπε συκοφάντη.

Η Μαρέβα παίρνει όμως μία ανάσα. Την αντικαθιστά ο ανιψιός του Κυριάκου, ο Δημητριάδης. Είχε λέει εταιρεία με τον Φλώρο.

Ο οποίος Φλώρος αποφυλακίστηκε με την παρέμβαση ενός σκοτεινού δικτύου, το οποίο –άγνωστο πώς, δραστηριοποιείται επί ΣΥΡΙΖΑ. Αδιανόητο.

Ο ξένος Τύπος που φαίνεται ότι δεν είναι ακόμη τόσο αδιάφορος για την χώρα, ασχολείται με τον υπουργό Δικαιοσύνης και γράφει ότι είναι «αμφιλεγόμενο πρόσωπο» και πως υπάρχουν ανησυχίες για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα.

Ο πρόσφατος ανασχηματισμός έχει προκαλέσει ενθουσιασμό ασυγκράτητο, ειδικώς με την επιστράτευση της Μαριλίζας για τη μεταρρύθμιση του Δημοσίου και του διδύμου Γεροβασίλη – Παπακώστα για την εγγύηση της Ασφάλειάς μας.

Η μεταρρύθμιση της Παιδείας συνεχίζεται και η διάλυσή της όπου να ‘ναι ολοκληρώνεται. Μαθαίνει όμως η νέα γενιά δωρεάν και με συνοπτικές διαδικασίες μυθολογία από τα χείλη του Πρωθυπουργού, σε μία fusion εκδοχή Οδύσσειας και Αργοναυτικής Εκστρατείας.

Ο Καμμένος συνεχίζει να κάνει κουμάντο στην κυβέρνηση και παρά τη μαζική αποχώρηση στελεχών του, κάνει δυνατές μεταγραφές. Οπως η Εύη Δρούτσα, που επιτέλους κάνει το μεγάλο βήμα και μπαίνει στην πολιτική.

Η ανάπτυξη υποχωρεί σαν να μην καταλαβαίνει: μα έχουμε βγει από τα μνημόνια…

Ο Τσίπρας ανεβαίνει στην Θεσσαλονίκη για να εξαγγείλει επιστροφές συντάξεων και προσλήψεις. Στο Δημόσιο. Και νέο γήπεδο για τον ΠΑΟΚ. Το πρωτάθλημα δεν χρειάζεται να το προαναγγείλει, πέρυσι που το έκανε το γρουσούζεψε.

Οι αγορές φαίνεται ότι δεν τον περιμένουν καν. Τα σπρεντ σκαρφαλώνουν ακάθεκτα εκεί που ήταν το 2010 και το Χρηματιστήριο καταβαραθρώνεται καθημερινώς.

Είναι τελικά τόσο όμορφη η ζωή έξω από τα μνημόνια. Πολύ πιο όμορφη απ’ όσο φανταζόμασταν.

Κι όμως, τα άθλια Μέσα της διαπλοκής συνεχίζουν να ψευδολογούν…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News