385
Ο Πρωθυπουργός ποζάρει χαρούμενος. Για το πρωτογενές πλεόνασμα μάλλον | Menelaos Myrillas / SOOC

To πλεόνασμα στα μούτρα σου!

Ρέα Βιτάλη Ρέα Βιτάλη 28 Απριλίου 2017, 08:00
Ο Πρωθυπουργός ποζάρει χαρούμενος. Για το πρωτογενές πλεόνασμα μάλλον
|Menelaos Myrillas / SOOC

To πλεόνασμα στα μούτρα σου!

Ρέα Βιτάλη Ρέα Βιτάλη 28 Απριλίου 2017, 08:00

Η 75χρονη γυναίκα ενοικίαζε ακίνητο της στο κράτος. Είναι αλήθεια, ότι όταν υπέγραφε τη συγκεκριμένη «σύμβαση» πριν χρόνια, είχε κάνει το σταυρό της με ανακούφιση. Πού να ήξερε! Το κράτος, από κάποια στιγμή και μετά, σταμάτησε να πληρώνει ενοίκια. Ενώ βεβαίως βεβαίως συνέχιζε να κάνει χρήση της περιουσίας της.

Καθώς τα ανείσπρακτα ενοίκια συσσωρεύονταν βρέθηκε σε απόγνωση. Βλέπετε, έπρεπε να αποδώσει και φόρο. Αναζήτησε συμβουλές για κατεύθυνση δράσης. Το «κράτος» της διαμήνυσε (έχουν και θράσος!), ότι καλόν θα ήταν να χαρίσει τα ενοίκια στο κράτος, ώστε να μη χρειαστεί να καταβάλει φόρο επί των ανείσπρακτων. Η γυναίκα δεν ήξερε τι να κάνει. Χρειαζόταν τα χρήματα. Ηλπιζε.

Κάποια στιγμή επισκέφτηκε αστυνομικό τμήμα της περιοχής της να δηλώσει κλοπή. Της έλαχε και αυτό! Ενός κακού μύρια έπονται. Ή επί το λαϊκότερον… και κερατάς και δαρμένος. Στο αστυνομικό τμήμα λοιπόν, αντί να αναζητηθεί ο κλέφτης, συνελήφθη η κυρία γιατί η ΔΟΥ, της είχε κάνει μήνυση για μη καταβολή φόρου. Ενός φόρου, ΝΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ, που προέκυψε από ανείσπρακτη καταβολή ενοικίων, ως τιμωρία ενός πολίτη που επέλεξε να έχει συνεργάτη το κράτος. Ητοι, έναν απατεώνα ολκής! Η κυρία πέρασε αυτόφωρο. Ηταν Παρασκευή. Έφτασε στα δικαστήρια Δευτέρα πρωί. Ενα Σαββατοκύριακο μούρλια! Τη Δευτέρα λοιπόν ένας δικαστής, που εμφανώς ντρεπόταν, ότι επέλεξε το λειτούργημα του δικαστή στη ζωή του, για να έχει απέναντί του να καταδικάσει μια κυρία που είχε δίκιο αλλά πού να το έβρει η έρμη… Δικαστής, που εν τέλει της επέβαλε την μικρότερη ποινή γιατί όπως και δήλωσε, «δυστυχώς δεν προβλέπεται απαλλαγή».

Γράφω το κείμενο εκ μέρους της κυρίας. Ο Πρωθυπουργός μας Αλέξης Τσίπρας μπορεί να συνυπολογίσει την κυρία στο πλήθος που μποτιλιάρισε τους δρόμους κατά της έξοδο του Πάσχα και τόση χαρά το έκανε! Αναζητούσε βουνά και χαράδρα να πέσει! Μπορεί να την συνυπολογίσει επίσης στους συμπολίτες μας που βλέπουν φανατικά «Survivor». Το κάνει από αυτοπροστασία. Αντί να δει τη συνέντευξη ενός υπερταλαντούχου ψεύτη στον Χατζηνικολάου.

Πλέον, μετά την φυλάκιση που έχει στην πλάτη της για μη καταβολή φόρου, ο φόβος κι ο τρόμος της είναι, μην και καταλήξει σε καμία εντατική… Θερίζουν τα εγκεφαλικά! Ή στο ΚΑΤ, για κάταγμα χειρός από τις συνεχείς μούντζες που ρίχνει με τας δυο χείρας, όποτε τον βλέπει να μιλάει χαμογελαστός και καμαρωτός για πρωτογενή πλεονάσματα. «Στα μούτρα σου!» συνηθίζει να λέει η κυρία… Και άλλα πολλά. Που δεν γράφονται. Αυτά είναι τα πλεονάσματα, πατριώτες!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News