222
|

Τα ζεϊμπέκικα των Παπανδρέου

Σωτήρης Ξενάκης Σωτήρης Ξενάκης 4 Ιανουαρίου 2011, 06:20

Τα ζεϊμπέκικα των Παπανδρέου

Σωτήρης Ξενάκης Σωτήρης Ξενάκης 4 Ιανουαρίου 2011, 06:20

Η φωτογραφία του πρωθυπουργού να χορεύει ζεϊμπέκικο σε νυχτερινό κέντρο ξημερώματα Πρωτοχρονιάς , που δημοσίευσε η εφημερίδα « Δημοκρατία» προκάλεσε πολλά σχόλια, κυρίως αρνητικά. Η επιλογή του να ρίξει τις βόλτες του κάτω από τα χειροκροτήματα κάποιων από τους θαμώνες του καταστήματος, ενδεχομένως δεν ήταν και η ευτυχέστερη στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Σε μια βραδιά μάλιστα που ο περισσότερος κόσμος ήταν κλεισμένος στο σπίτι του η σε σπίτια φίλων γιατί τα οικονομικά δεν επέτρεπαν εξόδους.

Ενδεχομένως κάποιοι να χαρακτηρίσουν υπερβολικά ως και υποκριτικά τα αιχμηρά σχόλια που ακούστηκαν και γράφτηκαν. Η αλήθεια είναι ότι δημιουργεί πλέον μια παράδοση να χορεύει δημοσίως ζεμπέκικο και στη συνέχεια να επικρίνεται γι' αυτό. Ήταν το καλοκαίρι του 2001 και ο πολυσυζητημένος χορός του μπροστά στον τότε υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας μακαρίτη πια Ισμαήλ Τζεμ που του χτυπούσε παλαμάκια . Και τότε ο Γιώργος Παπανδρέου είχε ακούσει ουκ ολίγα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ζεϊμπέκικο χόρευε και ο πατέρας του, ο Ανδρέας Παπανδρέου . Οι φωτογραφίες από το «Περιβόλι του Ουρανού» στην Πλάκα την δεκαετία του 80 ,όταν δημοσιεύονταν προκαλούσαν πολλά σχόλια από φανατικούς εχθρούς και φανατικούς φίλους.  Το μόνο βέβαιο πάντως είναι ότι υπήρξε καλύτερος χορευτής από τον γιο του. Ποιος από τους δυο υπήρξε καλύτερος-ή χειρότερος- πρωθυπουργός θα το πει ο ιστορικός του μέλλοντος…
 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News