376
|

Παπουτσής: Μονά, ζυγά κερδίζει

Σωτήρης Ξενάκης Σωτήρης Ξενάκης 28 Φεβρουαρίου 2012, 06:35

Παπουτσής: Μονά, ζυγά κερδίζει

Σωτήρης Ξενάκης Σωτήρης Ξενάκης 28 Φεβρουαρίου 2012, 06:35

Για πολλά ίσως μπορεί να κατηγορήσει κανείς τον Χρήστο Παπουτσή αλλά, κατά την ταπεινή μου άποψη, όχι για έλλειψη ευφυΐας. Το 2002, όταν πλησίαζαν οι βουλευτικές εκλογές, με το ΠΑΣΟΚ να οδηγείται σε βέβαια ήττα και τον ίδιο να κινδυνεύει να μην εκλεγεί βουλευτής, αποφάσισε να τεθεί αντιμέτωπος με την Ντόρα Μπακογιάννη για το Δήμο της Αθήνας. Η μάχη είχε τελειώσει για τον ίδιο πριν καν αρχίσει αλλά με την κίνηση του κατάφερε να εξασφαλίσει πολύμηνη δημοσιότητα που του επέτρεψε το 2004 να εκλεγεί πρώτος στην Α Αθηνών.

Κατά την ταπεινή μου άποψη, κάτι παρόμοιο-για να μην πω αντίστοιχο- κάνει και τώρα. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πώς το ΠΑΣΟΚ παραπαίει. Στην Α Αθηνών θα εκλέξει ενδεχομένως λιγότερους από τρεις βουλευτές. Ίσως και δυο. Με δεδομένο μάλιστα ότι ο Γιώργος  Παπανδρέου θα επιλέξει τη συγκεκριμένη περιφέρεια ποιος θα πρωτοεκλεγει από τους υπόλοιπους; Ο Κώστας Σκανδαλίδης; Η Άννα Διαμαντοπούλου; Η ο μέχρι χθες υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο οποίος δεν σημείωσε δα και τίποτα τεράστιες επιτυχίες την περίοδο της υπουργίας του.

Ο κ. Παπουτσης κατεβαίνει στην εσωκομματική αναμέτρηση ως απόλυτο αουτσαιντερ. Θα προσπαθήσει πιθανότατα να εκπροσωπήσει το «παλιό καλό ΠΑΣΟΚ». Αυτό που υπηρέτησε πιστά ως στέλεχος από το 1974 κι εκείνο του το ανταπέδωσε με διορισμό σε επίζηλες θέσεις ευρωβουλευτή από τα 30 του, Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση στα 42 του, και εκλογή σε θέσεις βουλευτή και υπουργού επι σειρά ετών. Μια πορεία που θα ζήλευε κάθε πολιτικός στα 59 του χρόνια, που βρίσκεται σήμερα ο κ. Παπουτσής.

Τι ακριβώς θα κάνει τώρα; Θα αναμετρηθεί στις 18 Μαρτίου με το μεγάλο φαβορί που λέγεται Βενιζέλος. Αν χάσει – όπως λέει η λογική – θα έχει εξασφαλίσει τόση δημοσιότητα που προφανώς πιστεύει ότι θα του επιτρέψει την εκλογή του στην Α Αθηνών στις κάλπες  που θα ακολουθήσουν. Και ενδεχομένως θα εξασφαλίσει μια προνομιακή θέση, ως αντίπαλος του εκλεγμένου αρχηγού, στην επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ.

Αν πάλι συμβεί το θαύμα, τότε θα έχει πετύχει κάτι που για τους περισσότερους φαντάζει αυτή τη στιγμή ακατόρθωτο. Μονά, ζυγά  λοιπόν, φαίνεται να κερδίζει ο κ. Παπουτσής με την χθεσινή του πρωτοβουλία να παραιτηθεί από υπουργός και να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Κι ας τον «κλαίνε» κάποιοι από τώρα για την τύχη που δεν θα έχει απέναντι στον Βενιζέλο…
 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News