233
|

Ο Λόρδος, ο Κάλαχαν και οι Queen

Σταύρος Θεοδωράκης Σταύρος Θεοδωράκης 6 Νοεμβρίου 2009, 10:13

Ο Λόρδος, ο Κάλαχαν και οι Queen

Σταύρος Θεοδωράκης Σταύρος Θεοδωράκης 6 Νοεμβρίου 2009, 10:13

Ο Λευτέρης Οικονόμου ο νέος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας δεν είναι ΠΑΣΟΚ. Είναι όμως ένας από τους πιο μορφωμένους «μπάτσους» που διαθέτει η ελληνική αστυνομία αν όχι ο πιο μορφωμένος. Όπως μου έλεγε ένας έμπειρος δημοσιογράφους που το 2000 «εκπαίδευε» τον Οικονόμου -για να μπορεί να σταθεί απέναντι στους δημοσιογράφους- «ήταν μακράν ο πιο έξυπνος μπάτσος που γνώρισα ποτέ».
«Μικροαστός, τίμιος, ευγενής» και πατέρας μιας κόρης που σπουδάζει μια μοντέρνα περιβαλλοντική επιστήμη σε ελληνικό Πανεπιστήμιο, ο νέος αρχηγός κουβαλάει την ρετσινιά του θεωρητικού –και όχι του μάχιμου – από την εποχή κυρίως που ήταν εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας.
Για να αντιμετωπίσει αυτό το «ελάττωμα» ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης τοποθέτησε στο πλευρό του ως υπαρχηγό τον Γιάννη Ραχωβίτσα (πατέρας και αυτός μιας κόρης και εδώ τελειώνουν οι ομοιότητες του με τον Οικονόμου).
Με μεγάλη καριέρα στη δίωξη ναρκωτικών –εκεί του βγήκε και το παρατσούκλι Κάλαχαν –ο Ραχωβίτσας είναι οπαδός του δόγματος «δράση παντού». Είναι αυτός που ανέλαβε να προσαρτήσει ξανά στη χώρα τα Ζωνιανά ενώ τις τελευταίες εβδομάδες ασχολείται πυρετωδώς με τα Εξάρχεια.
Και όταν λέμε για τον Ραχωβίτσα «ασχολείται», εννοούμε ότι χρησιμοποιεί κάθε τρόπο για να μπει στην ατμόσφαιρά του θέματος που τον απασχολεί. Έτσι στο κινητό του (όταν τον καλούν οι άλλοι μπάτσοι) δεν θα ακούσουν καρδιτσιώτικα δημοτικά αλλά το «We will rock you» των Queen! Άντε και στον Σιδηρόπουλο και τον Άσημο και τους άλλους Άγιους της πλατείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News