213
|

Ο Κόπολα βούρκωσε

Ο Κόπολα βούρκωσε

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα βρέθηκε στην Αθήνα για να προωθήσει το Τέτρο, την τελευταία του ταινία με θέμα την οικογένεια και επίκεντρο δυο αδέλφια που χάνονται και ξαναβρίσκονται, βγάζοντας στην επιφάνεια απωθημένα και αντιπαλότητες που κρατάνε από παλιά
Λίγο πριν κάνω τη συνέντευξη για τον Alpha, οι υπεύθυνοι της εταιρείας που τον έφερε στην Αθήνα με παρακαλούν, όπως όλους τους συναδέλφους, να μην του κάνω ερώτηση για τον αδελφό του που πέθανε από καρδιακή προσβολή προχθές- ήταν ο Όγκουστ, πατέρας του Νίκολας Κέιτζ. Ο Κόπολα είναι φημισμένος οικογενειάρχης, και αρχίζοντας την κουβέντα για τον πυρήνα της ταινίας, παρασύρεται μόνος του και μιλάει για τη σχέση του με τον αδελφό του, αβίαστα, σα να διηγείται ένα μικρό παραμύθι από το παρελθόν του. Κρεμιέμαι από μια φράση του: «η χαρά που ένιωθα όταν με συμπεριελάμβανε στις παρέες του και με έπαιρνε μαζί του, πράγμα τρομερό για μένα». Τον νιώθω, του λέω, έχω κι εγώ μεγαλύτερο αδελφό και γνωρίζω τι σημαίνει αυτό το «τίναγμα» χαράς. Βουρκώνει, κομπιάζει, τον είχε πρότυπο, ήταν ομορφότερος, εξυπνότερος, πιο ταλαντούχος, ήταν ο ήρωας του και τώρα βρισκόταν στην Αθήνα κι όχι κοντά του. Συγκρατείται.
Σε μερικές ώρες θα επιστρέψει στην Καλιφόρνια για να πενθήσει με την καρδιά του, μακριά από τις πρεμιέρες, τα κλειδιά της πόλης και τις οινοποσίες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News