777
Tα σοκολατάκια και οι καρδούλες είναι το νούμερο ένα δώρο την ημέρα της γιορτής του Ερωτα | Shutterstock

Κολλάει ο Αγιος Βαλεντίνος με την πανδημία;

Κική Τριανταφύλλη Κική Τριανταφύλλη 13 Φεβρουαρίου 2021, 20:30
Tα σοκολατάκια και οι καρδούλες είναι το νούμερο ένα δώρο την ημέρα της γιορτής του Ερωτα
|Shutterstock

Κολλάει ο Αγιος Βαλεντίνος με την πανδημία;

Κική Τριανταφύλλη Κική Τριανταφύλλη 13 Φεβρουαρίου 2021, 20:30

Γιορτάζετε την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου; Εγώ ποτέ. Είναι μια γιορτή που τη σνόμπαραν  ανέκαθεν στους κύκλους μου. Μόνο μια φορά σε όλη μου τη ζωή πήρα δώρο ένα ροζ φούξια κουτί σε σχήμα καρδιάς με τα αγαπημένα μου σοκολατάκια. Ετυχε να γυρίσει από τη Ζυρίχη εκείνη την ημέρα κάποιος που με φλέρταρε και υποψιάζομαι ότι τα αγόρασε στο αεροδρόμιο. Τέλος πάντων η σχέση ξεκίνησε αλλά δεν είχε αίσιον τέλος, οπότε ξέχασα τα σοκολατάκια, απώθησα για τα καλά και τον Αγιο, που γούρι δεν μου έφερε.

Φέτος, όμως, θα γιορτάσω αναγκαστικά -και είμαι πολύ χαρούμενη- γιατί το αποφάσισαν οι θεότρελες φίλες μου, και πάρτε ιδέες.

Ξαφνικά χτυπάει το τηλέφωνο  και ακούω από την άλλη άκρη της γραμμής: «Εδώ ΕΛΤΑ κούριερ, είστε εκεί; Εχετε πακέτο»… Και σε λίγο καταφθάνει ισοθερμική τσάντα με το αγαπημένο μου ροζέ αφρώδες, Ωδή Πανός από το Κτήμα Σπυρόπουλου στη Νεμέα και ένα κουτάκι με ελληνικότατο χαβιάρι Ossetra, που παράγεται στην μονάδα Thesauri έξω από την Αρτα.

Η αγάπη των φίλων μπορεί να εκδηλωθεί οποιαδήποτε μέρα (Κική Τριανταφύλλη)

Θα γιορτάσουμε λοιπόν, φέτος τον Αγιο του Ερωτα στη «φυσαλίδα», που έχουμε φτιάξει με τις φίλες μου εδώ στο χωριό, γιατί ευτυχώς θεότρελες φίλες υπάρχουν παντού και είναι ωραία. Λόγους για να γιορτάσουμε έχουμε πολλούς. Θα αρκούσε, εξάλλου, το γεγονός ότι υπάρχουν τόσα εκλεκτά ελληνικά προϊόντα και άνθρωποι, που μοχθούν για να τα κάνουν καλύτερα, ερωτευμένοι βαθιά με τη δουλειά τους.

Πρώτος και καλύτερος, όμως, είναι ο έρωτας για τη ζωή, που αυτή η τρομερή πανδημία μάς έκανε να τον συνειδητοποιήσουμε και να τον πάρουμε ακόμα πιο πολύ στα σοβαρά. Για θυμηθείτε τι γινόταν πέρσι τέτοιον καιρό! Μπαίναμε σε ένα σκοτεινό και αβέβαιο μέλλον, ενώ φέτος μπορούμε να ελπίζουμε σε καλύτερες ημέρες. Εστω και αν ακόμη δεν μπορούμε να αγκαλιαστούμε και να φιληθούμε, ούτε καν να βγούμε έξω για να γιορτάσουμε, κομμένα τα μπαρ και τα εστιατόρια, κομμένες και οι συγκεντρώσεις.

Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου τα λουλούδια έχουν την τιμητική τους σε όλο τον πλανήτη (Facebook / Master Florist)

Δεν το βλέπουν όλοι έτσι. Όπως γράφουν οι New York Times, κάποιοι σκέπτονται ότι το τελευταίο πράγμα, που χρειάζεται ο κόσμος αυτή τη στιγμή, είναι μια εμπορική γιορτή η οποία πιέζει τους ανθρώπους να ξοδέψουν χρήματα που δεν έχουν σε ροζ και κόκκινα αντικείμενα τα οποία τους είναι εντελώς άχρηστα… Στην πραγματικότητα, θα θέλανε να ξεμπερδεύουν με αυτή τη γιορτή, και πιστεύουν ότι η πανδημία είναι μια καλή ευκαιρία για να ξεκινήσει η σχετική καμπάνια.

Τι καλύτερο από το να ενωθούν οι άνθρωποι για να εξαφανίσουν μια ημέρα που έχει σχεδιαστεί για να μας κάνει να αισθανόμαστε άσχημα; «Είναι μόνο για ινστραγκραμικές στιγμές», υποστηρίζει ο Ράιαν Μπέιλι καθηγητής Υποκριτικής στο Λος Αντζελες και οικοδεσπότης του podcast «So Bad It’s Good». «Τα κορίτσια προσπαθούν να εντυπωσιάσουν τις φίλες τους για να δείξουν τι τους πήραν τα αγόρια τους. Και τα αγόρια προσπαθούν να δείξουν πόσο καλοί είναι», λέει κυνικά.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN,  η Godiva των μυθικών σοκολατακίων, που ουσιαστικά είναι συνώνυμα με την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, δύο μόλις χρόνια μετά την έναρξη των εργασιών της στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι πακετάρει τα κουτιά της σε σχήμα καρδιάς και μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα κλείσει όλα τα καταστήματα και τις καφετέριές της στη Βόρεια Αμερική, 128 στο σύνολο. (Συνεχίζεται, όμως, η δραστηριότητά της σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Κίνα).

Σοκολατάκια πολυτελείας σε υφασμάτινο συλλεκτικό κουτί (Facebook / GODIVA)

Φυσικά η αξιοσέβαστη βελγική σοκολατοποιία δεν επλήγη από τους αρνητές της γιορτής του Ερωτα αλλά από την πανδημία, όπως και πολλές άλλες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις σε όλο τον πλανήτη. Στο κάτω κάτω οι άνθρωποι δεν σταμάτησαν να τρώνε σοκολάτα, ίσα ίσα η επιθυμία (για να μην πω η ανάγκη) της παρηγοριάς, που προσφέρει, αυξήθηκε με το κακό που μας βρήκε.

Κάτι που μάθαμε, εξάλλου, τους τελευταίους δώδεκα μήνες είναι ότι η έκφραση ευγνωμοσύνης και αγάπης δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο σε μια βροχερή και παγωμένη ημέρα του Φεβρουαρίου. Μην παραλείπετε λοιπόν να τη δείχνετε στους δικούς σας με όποιον τρόπο μπορείτε. Τα σοκολατάκια, τα λουλούδια, ένα κρασί είναι μια ωραία χειρονομία. Ευτυχώς υπάρχουν οι online παραγγελίες, τα click away και τα κούριερ, που έχουν τώρα καλύτερους ρυθμούς παράδοσης μετά τον πανικό των γιορτών.

Δεν είναι απαραίτητο να τα προσφέρετε στον έρωτα της ζωής σας. Κάντε την έκπληξη στους γονείς σας, και σε αγαπημένους φίλους. Και ναι, μπορεί να μην είναι χρηστική μια ανθοδέσμη, όπως ένα ζευγάρι γάντια, ας πούμε, αλλά είναι σίγουρα χρήσιμη γιατί κάνει τη ζωή μας πιο ωραία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...