263
|

Η Σιδηρά Παρθένα της Ρωσίας

Avatar Νίκος Κακαρίκας 13 Αυγούστου 2013, 00:12

Η Σιδηρά Παρθένα της Ρωσίας

Avatar Νίκος Κακαρίκας 13 Αυγούστου 2013, 00:12

Yelena Mizulina, 58 ετών. Δικηγόρος, πρώην μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος. Σήμερα βουλευτής με το κόμμα της «Δίκαιης Ρωσίας» και Πρόεδρος της Επιτροπής για την «Οικογένεια, τις Γυναίκες και τα Παιδιά» στη ρωσική Δούμα. Ο «Ηθικός Σταυροφόρος» του Πούτιν και των παραδοσιακών αρχών της Ρωσίας υποστηρίζουν οι φίλοι της. Ο «Ιεροεξεταστής» υποστηρίζουν οι αντίπαλοί της.

Είναι η γυναίκα, η οποία εμπνεύστηκε και κατάφερε να περάσει τον νόμο σύμφωνα με τον οποίο θα τιμωρούνται όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις από ομοφυλόφιλους, αφού αυτές είναι «προπαγάνδα» με στόχο τα παιδιά. Νόμος, ο οποίος έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο. Το περίεργο είναι πως σύμφωνα bloggers που την έχουν βάλει στο μάτι, τα παιδιά της εργάζονται σε μια gay friendly εταιρία του Βελγίου.

Είναι η ίδια, η οποία προτείνει να φορολογούνται με μεγάλα ποσά τα διαζύγια με στόχο την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας. Προτείνει επίσης, οι χρήστες στα sites γνωριμιών να κάνουν log in με τα στοιχεία των διαβατηρίων τους! Επιπροσθέτως, έχει υποστηρίξει με σθένος πως τα social media πρέπει να ελέγχονται ακόμη περισσότερο από τις κρατικές υπηρεσίες.

Είναι η ίδια γυναίκα που σήμερα, πάλι με μοναδικό στόχο την «προστασία των παιδιών», ζητά με πρόταση νόμου να απαγορευτούν οι «βρισιές» και οι «χυδαιότητες» στο Internet (sites, social media, forum κ.λπ.). Σύμφωνα με την πρόταση, αν το προσβλητικό περιεχόμενο δεν αφαιρείται από ένα site σε 24 ώρες, τότε θα απαγορεύεται η πρόσβαση σε αυτό. Οργανώσεις για την ελευθερία του λόγου αλλά και αντιπολίτευση στην Ρωσία αντιδρούν. Η Σιδηρά Παρθένα της Ρωσίας όμως, έχει αποδείξει πως μπορεί να πετυχαίνει τον (ομοφοβικό ή άλλο) στόχο της, παρά τις αντιδράσεις και τις κριτικές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News