602
Αυγουστος στην Αθήνα... Επιτέλους! | Nikos Libertas/SOOC

Επιτέλους, μόνοι στην πόλη!

Ματίνα Δελή Ματίνα Δελή 1 Αυγούστου 2016, 08:51
Αυγουστος στην Αθήνα... Επιτέλους!
|Nikos Libertas/SOOC

Επιτέλους, μόνοι στην πόλη!

Ματίνα Δελή Ματίνα Δελή 1 Αυγούστου 2016, 08:51

Αυτά τα άρθρα συνήθως οι συνάδελφοι τα αρχίζουν με τον Ουμπέρτο Εκο που έγραψε ότι τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις. Και αν κάποιος μπορούσε να κάνει μία έρευνα, είναι σίγουρο πως θα κατέληγε σε ένα αποτέλεσμα απογοητευτικό για τη μνήμη του ιταλού διανοητή: στην Ελλάδα μνημονεύεται κυρίως μήνα Αύγουστο…

Τέλος πάντων, μετά και τα όσα τραβήξαμε πέρσι, η ρήση του Εκο ακυρώθηκε τόσο εκκωφαντικά, που πληρώσαμε και κάτι δισεκατομμύρια. Ευτυχώς, θεωρητικά πάντα, η Αριστερά έχει καλή σχέση με τη διανόηση και δεν βαλθεί να διαψεύσει και άλλους.

Ο Αύγουστος, λοιπόν, αγαπητοί μου, ανήκει στις μειοψηφίες. Δηλαδή σε όλους εμάς που είτε καταναλώσαμε την άδεια, είτε αναγκαστήκαμε με τα λεφτά μας να καταναλώσουμε άλλα πράγματα και όχι χωριάτικη στο νησί. Ο Αύγουστος ανήκει σε μας που τριγυρίζουμε λίγο σαν ζόμπι και λίγο σαν κατακτητές στην πόλη. Είμαστε πραγματικά λίγοι. Υπάρχεις; Βλέπω μία κάφτρα στο απέναντι μπαλκόνι. Να, σου κουνάω και εγώ το φιδάκι για τα κουνούπια. Να πάμε για μπύρα; Αλλά που, χρυσέ μου, θα βρούμε ανοιχτά; Πέρσι ήμουν στην πλατεία Μαβίλη και τρόμαξα!

Summer snapshot from central Athens, on 16 August, 2015 / Στιγμιότυπο απο την Αυγουστιάτικη Αθήνα, στις 16 Αυγούστου, 2015

Ο μακαρίτης ο Νίκος Παπάζογλου φρόντιζε να δίνει συναυλία στην πανσέληνο του Αυγούστου. Ελεγε τον «Αύγουστο», τα ζευγάρια έμπλεκαν τα χέρια τους και μετά, ψιλοπιωμένα από τις μπύρες, μπορεί να έμπλεκαν και τα κορμιά. Τώρα ο Νίκος είναι πιο κοντά στο φεγγάρι που θα αποκαλυφθεί στις 18 Αυγούστου. Συνεπώς όσοι είμαστε εδώ, μπορούμε να πάμε σε αρχαιολογικούς χώρους ή να κάνουμε βόλτες στην πόλη που θα φωτίζεται μόνο από το σεληνόφως και τη βουλιμία μας για αναπάντεχες γνωριμίες. Ουάου! Δείτε εδώ το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του υπουργείου Πολιτισμού για να κάνετε το πρόγραμμα σας.

Τι άλλο, λοιπόν, μπορείτε, αγαπητοί, να κάνετε τον Αύγουστο στην πρωτεύουσα; Κάθε χρόνο το διαβάζετε, ελάτε να το πάρουμε και μία φορά μαζί

Να κάνετε τουρισμό!
Είναι δυνατόν ο μέσος τουρίστας να έχει δει πιο πολλά αρχαιολογικά μνημεία από σένα; Ξέρω, έχει ήλιο, αλλά έχει λίγο κόσμο και πας γρήγορα. Επίσης μπορεί να ξεκλέψεις καμιά ξενάγηση! Εγώ το κάνω συνέχεια! Πάω και κολλάω δίπλα σε γκρουπ και κάνω την αδιάφορη, αλλά με τεντωμένο αυτί! Επίσης δεν πάω σε καμία παραλία! Ούτε σε βουνό! Το πολύ μέχρι την Πεντέλη για μεγάλες μπριζόλες.
toyrists

Να δείτε δωρεάν εκδηλώσεις
Και όμως, οι περισσότεροι Δήμοι έχουν εκδηλώσεις για όσους έμειναν πίσω και θέλουν να σκοτώσουν τον χρόνο τους, αντί να απολαμβάνουν την ερημιά της πόλης. Ενας χρήσιμος οδηγός με τις δωρεάν εκδηλώσεις είναι εδώ.

Να πάτε θερινό σινεμά όσο πιο πολλές φορές μπορείτε!
Το ξέρω ότι αν πάρεις και μία μπύρα θες 12 ευρώ και δεν είναι για κάθε μέρα. Να σταμπάρετε όμως τους δημοτικούς που έχουν εισιτήριο πέντε ευρώ και αν κρύψετε και μία μπύρα στην τσάντα, βλέπεις ταινία με έξι ευρώ. Αν μπορείς να επενδύσεις ένα πενηντάρικο, πας οκτώ φορές σινεμά. Μια χαρά!

article26023.w_hr

Να πάτε σε συναυλίες!
Ναι, από τις 15 Αυγούστου και μετά η τάξη αποκαθίσταται λες και η πόλη επιστρέφει πιο γρήγορα. Εχει συναυλίες, σχεδόν μία για κάθε μέρα.

Να τελειώσετε με το Δημόσιο ή τις τράπεζες
Ναι, το ξέρω και εγώ ότι λείπουν σε άδεια. Αλλά όλο και κάποιος θα σε εξυπηρετήσει! Εγώ θέλω από τα Χριστούγεννα να στείλω ένα δέμα και τώρα θια πάω στο ταχυδρομείο!

Μπορείς φυσικά να κάνεις και άλλα. Να δεις τις ταινίες ή τις σειρές που είχες στην άκρη και δεν προλάβαινες. Είναι ευκαιρία! Να τρολάρεις τους φίλους που ποστάρουν διακοπές στο facebook. Να διαβάσεις. Να μείνεις μόνος με τον εαυτό σου. Είσαι ήδη μόνος; Ε, τότε μίλησε του πιο χαλαρά.

Καλό μήνα! :-)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...