Η μεγάλη μου κόρη ήταν στην Πέμπτη Δημοτικού τον Οκτώβριο του 2009, όταν τα τυχερά «πρωτάκια» του Γυμνασίου πήραν το laptop που είχε υποσχεθεί τον Μάρτιο εκείνης της χρονιάς η κυβέρνηση Καραμανλή και έδωσε τελικώς ο Γιώργος Παπανδρέου ως Πρωθυπουργός. «Το χάσαμε για λίγο το laptop μπαμπά» είχε αστειευτεί (ίσως και χαζοζηλεύοντας) τότε.
Αλλά η ζωή πάντα δίνει μια δεύτερη ευκαιρία. Και τώρα που βρίσκεται μεταξύ των 74.511 επιτυχόντων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, η Πολιτεία θα την ανταμείψει προσφέροντάς της μηνιαίο επιδοτούμενο Internet, όπως φυσικά και στα υπόλοιπα παιδιά.
Και λοιπόν, θα μου πείτε, καλό δεν είναι αυτό;
Ναι, ευπρόσδεκτο φυσικά, με μία υποσημείωση: Αυτή η φουρνιά επιτυχόντων συμπίπτει να είναι και αυτή που -μαζί με τους 17άρηδες που έπονται και τους 19άρηδες που προηγήθηκαν- αποτελούν τη νέα γενιά ψηφοφόρων. Είναι αυτή η κρίσιμη μάζα που στις επόμενες εκλογές θα πάει για πρώτη φορά στις κάλπες, και (κακά τα ψέματα) είναι μίας πρώτης τάξεως δεξαμενή ψήφων.
Εσπευσαν λοιπόν οι αρμόδιοι υπουργοί, Γαβρόγλου και Παππάς, την αμέσως επομένη των αποτελεσμάτων, έμπλεοι χαμογέλων, να ανακοινώσουν το «μπόνους» -ας πούμε- και ταυτόχρονα σε ένα παράλληλο επίπεδο, να καλωσορίσουν τους φρέσκους φοιτητές στη μεγάλη της πελατειακής σχέσης σχολή, που έχει εδώ και χρόνια εξελιχθεί σε Μεγάλη του Γένους.
Ο χαρακτηρισμός «πρωτοετείς – ιθαγενείς» (που εκτιμώ ότι αποκτά ιδιαίτερο νόημα), καθώς και το σχόλιο «χάντρες, καθρεφτάκια και επιδότηση Internet», περιγράφουν ίσως με τον καλύτερο τρόπο την κίνηση αυτή, το πρόγραμμα, που υπό τον τίτλο «ευρυ – where» (σ.σ. δεν το γράφω εγώ, στο ΑΠΕ το διαβάζω) θα υποδεχτεί τους φοιτητές στις σχολές.
Βέβαια για να πούμε και του στραβού το δίκιο, (και να μην υποτιμήσουμε τη βοήθεια που θα είναι για χιλιάδες παιδιά, αν αξιοποιηθούν σωστά τα bytes) καλύτερα έτσι, παρά να σε υποδεχθούν την πρώτη μέρα στη σχολή οι «τοπικοί προύχοντες», που θα σε υποδεχθούν σίγουρα, μη νομίζεις πρωτοετή…
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News