242
|

Προς τι όλη η δημοσιότητα;

Κατερίνα Κυριαζή 18 Νοεμβρίου 2022, 17:30

Προς τι όλη η δημοσιότητα;

Κατερίνα Κυριαζή 18 Νοεμβρίου 2022, 17:30

Καθημερινά βλέπουμε στα «social media» και στην τηλεόραση να επευφημούνται και να θαυμάζονται πρόσωπα του χώρου. Παρουσιάστριες πρωινών εκπομπών και «influencers» βρίσκονται στο προσκήνιο της δημοσιότητας. Με τι κριτήρια εκθέτουμε αυτούς του ανθρώπους στην κοινωνία; Καλύτερους δεν βρήκαμε;

Η μάστιγα της προώθησης προσώπων μέσω των ΜΜΕ έχει καταλάβει τεράστιες διαστάσεις σε παγκόσμια κλίμακα. Είναι αδιανόητο το γεγονός ότι καταξιωμένοι άνθρωποι βρίσκονται στην αφάνεια ενώ άλλοι εμπορευόμενοι την εξωτερική τους εμφάνιση και την οικονομική τους δύναμή αποτελούν τα πρότυπά μας.

Ποιες πτυχές του πραγματικού χαρακτήρα ενός τέτοιου προσώπου θα θέλαμε να υιοθετήσουμε; Η απάντηση είναι δύσκολη γιατί δεν γνωρίζουμε τον πραγματικό τους χαρακτήρα. Η προσωπικότητά τους στα ΜΜΕ είναι ένα καλογραμμένο σενάριο που μας εμποδίζει να δούμε την αλήθεια. Η πλειοψηφία των νέων προτύπων αποτελεί μία ψευδαίσθηση.

Και για τους δύσπιστους και φανατικούς οπαδούς των δημόσιων προσώπων αρκεί μόνο να δουν τα άτομα που βρίσκονται στο παρασκήνιο για να καταλάβουν πως τα ‘φώτα’ πέφτουν σε λάθος ανθρώπους.

Ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές της χώρας. Ένας παραολυμπιονίκης που έχει εκπροσωπήσει και έχει κάνει περήφανη την χώρα μας αναγνωρίζεται πλέον από λίγους έξω από την αθλητική κοινότητα. Δεν είναι λοιπόν άσκοπο να μιμούμαστε επιφανειακές δημοσιότητες  ενώ εκεί έξω υπάρχουν άτομα που με την επιμονή και το ταλέντο τους καταφέρνουν να αντιμετωπίσουν τις αντιξοότητες της ζωής και ταυτόχρονα να επιτύχουν τον στόχο τους και να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης.

Ποια θα πρέπει να είναι τότε τα πρότυπα των ημερών μας; Ποιοι είναι αυτοί που μπορούν πραγματικά να συντελέσουν σε ένα καλύτερο αύριο;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News