245
|

O Σίλβιο και οι δικαστίνες του

Σωτήρης Ξενάκης Σωτήρης Ξενάκης 16 Φεβρουαρίου 2011, 13:17

O Σίλβιο και οι δικαστίνες του

Σωτήρης Ξενάκης Σωτήρης Ξενάκης 16 Φεβρουαρίου 2011, 13:17

«O Θεός να σε φυλάει από το άδικο κι από κακιά γυναίκα» λέει ο λαός μας. Το θυμήθηκα διαβάζοντας ότι τρεις γυναίκες-δικαστές θα κληθούν τον επόμενο Απρίλιο να δικάσουν τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι  και να αποφασίσουν αν είναι ένοχος η αθώος  για κατάχρηση εξουσίας και συνέργεια σε εκπόρνευση ανηλίκων.  
             
«H εισαγγελέας Ντι Τσένσο πιστεύει, ουσιαστικά, ότι υπάρχουν βάσιμες και ουσιαστικές αποδείξεις ενοχής», τονίζει το δελτίο ειδήσεων του καναλιού Rai Tre της δημόσιας ιταλικής τηλεόρασης.
           
«Νέμεσις» λένε πολλοί και κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι ο Καβαλιέρε μέσα σε όλα τα στραπάτσα που παθαίνει,  έπεσε πάνω στον γνωστό νόμο του Μερφι. Πώς αν κάτι πάει στραβά, όλα πάνε στραβά…
             
Από την άλλη πλευρά  ίσως ορισμένοι να σκεφτούν ότι η αμιγώς γυναικεία σύνθεση του Δικαστηρίου  μπορεί και να μην  εξασφαλίζει απολύτως  αμερόληπτη  κρίση για τον Ιταλό πρωθυπουργό.  «Η εισαγγελέας» και συνολικά ένα τριμελές δικαστήριο αποτελούμενο συνολικά μόνο από γυναίκες,  μάλλον πρέπει να κάνουν τον Καβαλιέρε να κάθεται σε κάρβουνα που δεν είναι απλώς αναμμένα αλλά θυμίζουν κόλαση. Καλά να πάθει, θα πουν  κάποιοι. Γιατί δεν  υπάρχει λογικός άνθρωπος που να μην  θεωρεί  εξοργιστικό ,και ταυτόχρονα θλιβερό  το θέαμα ενός 74χρονου άντρα να χαριεντίζεται-και ποιος ξέρει τι άλλο-   με 17χρονα και 18χρονα.
           
Ας κάνει τουλάχιστον  το σταυρό του ο θρήσκος  Σιλβιο, οι δικαστίνες του να μην εμπίπτουν σε καμία από τις δυο κατηγορίες της λαϊκής μας ρήσης. Αν και τώρα τελευταία , ακόμα και το Βατικανό φαίνεται πως τον έχει εγκαταλείψει στην τύχη του…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News