H Μaserati «εκτελεί» το ηλεκτρικό MC20
H Μaserati «εκτελεί» το ηλεκτρικό MC20
Ο Ομιλος της Stellantis, στον οποίο ανήκει η Μaserati, έχει ήδη ανακοινώσει ότι χρειάζεται περισσότερο από ένα δισ. ευρώ ως μέρος της στρατηγικής για μείωση δαπανών. Τώρα το ντόμινο ορίζει ότι η ηλεκτρική έκδοση του υπεραυτοκινήτου της δεν θα δει ποτέ το φως της δημοσιότητας.
Η επίσημη και συνοπτική δήλωση της εταιρείας λέει ότι το project διακόπηκε λόγω της τρέχουσας πρόβλεψης για ανεπαρκή ζήτηση στην αγορά για υπεραυτοκίνητα με ηλεκτρικό μοτέρ. Δεν είναι μόνο η Maserati που έχει το πρόβλημα. Το ίδιο ζήτημα αντικατοπτρίζει μια γενικότερη τάση, τουλάχιστον στην κορυφαία σπορ κατηγορία – συμβαίνει και σε Γερμανία μεριά.
Λογικό ακούγεται. Η πλουραλιστική εμπειρία ενός supercar, τόσο σε ήχο όσο και σε γενικότερη αίσθηση σύνδεσης με το μηχάνημα, δεν αντικαθίσταται εύκολα. Πόσο μάλλον όταν, επιπλέον, κοστίζει και πανάκριβα.

Το προηγούμενο πλάνο της εταιρείας προέβλεπε ότι μέχρι το 2030 θα είχε «ξεμπερδέψει» με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης και το MC20 που, ούτως ή άλλως, είναι το καλύτερο μοντέλο που έφτιαξε ποτέ, θα κινούνταν ηλεκτρικά.
Για το πού πηγαίνει η Μaserati δεν χρειάζεται να έχει κανείς προφητικές ικανότητες. Ενώ ναι μεν το MC20 είναι ένα συγκριτικά χαμηλού όγκου πωλήσεων υπεραυτοκίνητο, που δεν θα γινόταν ποτέ η βάση του σχεδίου για οικονομική ανάκαμψη των όποιων «μαύρων τρυπών» στα οικονομικά της Stellantis, τώρα υπάρχει επιπλέον σκιά σε άλλα μελλοντικά μοντέλα, όπως το νέο Levante και το Quattroporte. Οι καιροί είναι δύσκολοι για ηλεκτρικούς πρίγκιπες.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News
Γράψτε σχόλιο στο: H Μaserati «εκτελεί» το ηλεκτρικό MC20
Παρακαλούμε, εισάγετε σχόλια μόνο σχετικά με το θέμα. Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο ή με περιεχόμενο που έρχεται σε αντίθεση με τις οδηγίες και τους όρους χρήσης του protagon.gr δεν θα δημοσιεύονται.Το email σας δεν θα εμφανίζεται.