Παρέμβαση Σαμαρά για τα Τέμπη: «Δεν νοείται η κυβέρνηση να αντιδικεί με τους συγγενείς των θυμάτων»
Παρέμβαση Σαμαρά για τα Τέμπη: «Δεν νοείται η κυβέρνηση να αντιδικεί με τους συγγενείς των θυμάτων»
Απέναντι στο αφήγημα που επιχειρεί να περιγράψει, είτε ευθέως είτε εμμέσως, η κυβέρνηση για τα επικείμενα συλλαλητήρια της Παρασκευής για τα Τέμπη, ότι δηλαδή εξυπηρετούν ένα σχέδιο εκτροπής, βρέθηκε, με δηλώσεις του την Τρίτη, ο Αντώνης Σαμαράς, πρώην Πρωθυπουργός, πρώην πρόεδρος της ΝΔ και νυν ανεξάρτητος βουλευτής Μεσσηνίας καθώς, ως γνωστόν έχει διαγραφεί από τη Νέα Δημοκρατία.
Ο κ. Σαμαράς, ο οποίος εδώ και καιρό έχει περιέλθει σε ρήξη με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, παραχώρησε συνέντευξή στην ιστοσελίδα huffingtonpost.gr και την δημοσιογράφο Eμη Λιβανίου.
Μιλώντας για την τραγωδία των Τεμπών στάθηκε επικριτικά απέναντι στην κυβέρνηση και έκανε λόγο για πράγματα «αυτονόητα σε μια δημοκρατική κοινωνία που δυστυχώς έχουν καταντήσει ζητούμενα».
Και τόνισε πως «είναι δικαίωμα των χαροκαμένων συγγενών των παιδιών που χάθηκαν να μάθουν την αλήθεια και να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Όπως είναι δικαίωμα των πολιτών και με δημόσιες εκδηλώσεις, να συμπαρασταθούν στα αιτήματα αυτών των συνανθρώπων μας και να απαιτήσουν ασφαλείς συνθήκες στις συγκοινωνίες για τους ίδιους και τα παιδιά τους».
Ερωτηθείς ο κ. Σαμαράς για τα συλλαλητήρια της Παρασκευής είπε πως «από μια ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας δεν απειλείται η δημοκρατική ομαλότητα, όπως δεν απειλήθηκε πριν ένα μήνα».
Παράλληλα πρόσθεσε πως «δεν νοείται η κυβέρνηση να αντιδικεί με τους συγγενείς των θυμάτων και τους πολίτες που θέλουν να τους συμπαρασταθούν. Για όνομα του Θεού! Aνθρωποι είμαστε, πάνω απ’ όλα!».
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News
Γράψτε σχόλιο στο: Παρέμβαση Σαμαρά για τα Τέμπη: «Δεν νοείται η κυβέρνηση να αντιδικεί με τους συγγενείς των θυμάτων»
Παρακαλούμε, εισάγετε σχόλια μόνο σχετικά με το θέμα. Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο ή με περιεχόμενο που έρχεται σε αντίθεση με τις οδηγίες και τους όρους χρήσης του protagon.gr δεν θα δημοσιεύονται.Το email σας δεν θα εμφανίζεται.