340
Από την περασμένη Τρίτη, το δημοφιλές Quarter Pounder επανήλθε στο μενού όλων των εστιατορίων της αλυσίδας στις ΗΠΑ | Reuters

McDonald’s: Bρέθηκε τι προκάλεσε τη μαζική μόλυνση με το βακτήριο E.coli

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2024, 10:23
Από την περασμένη Τρίτη, το δημοφιλές Quarter Pounder επανήλθε στο μενού όλων των εστιατορίων της αλυσίδας στις ΗΠΑ
|Reuters

McDonald’s: Bρέθηκε τι προκάλεσε τη μαζική μόλυνση με το βακτήριο E.coli

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2024, 10:23

Περίπου μία εβδομάδα μετά τον συναγερμό που σήμανε στις Ηνωμένες Πολιτείες από τη μαζική μόλυνση με το βακτήριο Ε.coli από μπέργκερ στα McDonald’s, τα Κέντρα Πρόληψης και Αντιμετώπισης Ασθενειών (Centers for Disease Control and Prevention/ CDC), ο κυριότερος ομοσπονδιακός οργανισμός υγείας της χώρας, γνωστοποίησαν τι ήταν αυτό που οδήγησε στο νοσοκομείο περισσότερους από 25 πελάτες των εστιατορίων της αλυσίδας, σε σύνολο σχεδόν 100 κρουσμάτων σε 13 πολιτείες, και στον θάνατο ένα ηλικιωμένο στην πολιτεία του Κολοράντο.

Σύμφωνα με τα CDC το πρόβλημα εντοπίστηκε στα κρεμμύδια που περιέχει ένα από τα πιο δημοφιλή μπέργκερ της McDonald’s, το Quarter Pounder.

Η αλυσίδα έσπευσε να αποσύρει το συγκεκριμένο μπέργκερ από τα καταστήματά της σε 12 πολιτείες, ενώ παράλληλα, η προμηθεύτρια εταιρεία, Taylor Farms, απέσυρε από την αγορά τα κίτρινα κρεμμύδια.

Από την πλευρά της, η εταιρεία που διαχειρίζεται τα McDonald’s στην Ελλάδα, θέλησε να διαβεβαιώσει ότι «δεν επηρεάζεται η λειτουργία των εστιατορίων στη χώρα μας».

Πιθανή αιτία του ξεσπάσματος Ε.coli είναι τα κρεμμύδια σε ροδέλες στο συγκεκριμένο μπέργκερ, ανακοίνωσαν την Τετάρτη τα CDC, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιβεβαιωμένων μολύνσεων σε 90. Σε 27 περιπτώσεις, οι ασθενείς χρειάστηκε να εισαχθούν στο νοσοκομείο, ενώ όπως προαναφέρθηκε, κατεγράφη ένα θάνατος, ηλικιωμένου στην πολιτεία Κολοράντο.

Ολα τα νέα κρούσματα, διευκρίνισαν τα CDC, εμφανίστηκαν πριν η McDonald’s και η Taylor Farms αποσύρουν τα κρεμμύδια που χρησιμοποιούνται στα μπέργκερ της αλυσίδας.

Και λαμβάνοντας υπόψη τις ενέργειες από πλευράς των δύο εταιρειών, θεωρείται ότι ο κίνδυνος για το κοινό είναι πλέον πολύ χαμηλός, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο η McDonald’s ανακοίνωσε ότι έλαβε τα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων που απεδείκνυαν ότι δεν υπήρχε καμιά παρουσία του βακτηρίου Ε.coli στον κιμά βοδινού που χρησιμοποιεί.

Από την περασμένη Τρίτη εν τω μεταξύ, το δημοφιλές Quarter Pounder επανήλθε στο μενού όλων των εστιατορίων της αλυσίδας στις ΗΠΑ.

Το βακτήριο E.coli προκαλεί γενικά κράμπες στο στομάχι, απότομη έναρξη υδαρούς διάρροιας, συχνά αιμορραγικής, εμετό και πυρετό, που πάντως δεν είναι πολύ υψηλός – συμπτώματα με διάρκεια τριών ως τεσσάρων ημερών. Οι περισσότεροι εξ όσων μολύνονται αναρρώνουν άνευ ειδικής θεραπείας, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται οι επιπλοκές που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε θάνατο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...