258
Τεχεράνη, ξημέρωμα 26ης Οκτωβρίου 2024. Το Ισραήλ μόλις έχει χτυπήσει | Majid Asgaripour/WANA (West Asia News Agency) via REUTERS

Ιράν: Εχουμε υποχρέωση να απαντήσουμε

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2024, 17:55
Τεχεράνη, ξημέρωμα 26ης Οκτωβρίου 2024. Το Ισραήλ μόλις έχει χτυπήσει
| Majid Asgaripour/WANA (West Asia News Agency) via REUTERS

Ιράν: Εχουμε υποχρέωση να απαντήσουμε

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2024, 17:55

Αντίδραση «ανάλογη» με τα ισραηλινά χτυπήματα του Σαββάτου αναμένεται από το Ιράν, όπως μεταδίδουν τα Μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Σε ανακοίνωση του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι η χώρα «δικαιούται και υποχρεούται να υπερασπιστεί τον εαυτό της απέναντι σε ξένες επιθετικές πράξεις» μετά τα αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσε το Ισραήλ κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Τεχεράνη και άλλες περιοχές.

Η ίδια ανακοίνωση κάνει λόγο για «ξεκάθαρη παραβίαση» του Διεθνούς Δικαίου, με αναφορά στο άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Το Ιράν αναφέρει ακόμη ότι «θα χρησιμοποιήσει όλες τις υλικές και πνευματικές δυνατότητες που διαθέτει για υπερασπιστεί τα ζωτικά συμφέροντά του, έχοντας παράλληλα επίγνωση των ευθυνών για την περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια».

Στο μεταξύ, η Χεζμπολάχ ανέφερε ότι το Σάββατο εξαπέλυσε επίθεση με drones σε ισραηλινή αεροπορική βάση νότια του Τελ Αβίβ και στοχοθέτησε ένα «αρχηγείο πληροφοριών» στο βόρειο Ισραήλ.

Οπως μεταδίδει το BBC, σε μια σειρά από ενημερώσεις, η οργάνωση υποστήριξε ότι εξαπέλυσε μια «μοίρα επιθετικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών» στην αεροπορική βάση Τελ Νοφ και «χτύπησε με επιτυχία» τους στόχους, ενώ εκτόξευσε ρουκέτες βόρεια της Χάιφα και σε άλλους ισραηλινούς στόχους.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανέφεραν ότι περίπου 80 βλήματα εκτοξεύθηκαν περνώντας από τον Λίβανο στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...