489
| ΣΚΑΙ/YOUTUBE

Μαρινάκης: Δήθεν, το εσωκομματικό ζήτημα της ΝΔ με Σαμαρά

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2024, 12:09
|ΣΚΑΙ/YOUTUBE

Μαρινάκης: Δήθεν, το εσωκομματικό ζήτημα της ΝΔ με Σαμαρά

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2024, 12:09

Υπάρχει μια μεγάλη κουβέντα για το δήθεν εσωκομματικό ζήτημα της Νέας Δημοκρατίας: αυτό είπε το πρωί του Σαββάτου σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, επιμένοντας στο «δήθεν».

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για τις σχέσεις της ηγεσίας της ΝΔ με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Μαρινάκης είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και στην εκπομπή «Καλημέρα» με τη Φαίη Μαυραγάνη:

«Επειδή κάποιοι ρωτάνε, για ένα υποτιθέμενο εσωκομματικό ζήτημα. Έχετε εμπειρία μεγάλη. Έχετε δει κυβερνήσεις και μάλιστα κυβερνήσεις δεύτερης τετραετίας. Θέλω να μου πείτε αν θυμάστε μια πιο συμπαγή Κοινοβουλευτική Ομάδα από αυτή της Νέας Δημοκρατίας στη δεύτερη τετραετία. Και ας κάνουμε και μια δεύτερη σύγκριση μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας»…

«Ο Πρωθυπουργός έχει ένα πρόγραμμα να εφαρμόσει»

Αφήνοντας να εννοηθεί ότι άλλα είναι τα σημαντικά ζητήματα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Ο Πρωθυπουργός έχει να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα κι εγώ θα ήθελα περισσότερο να μιλάω για αυτό… Εχει την αξία του και το θέμα της Novartis, αλλά τον πολύ κόσμο δεν τον απασχολεί, ούτε αυτά τα υποτιθέμενα εσωκομματικά προβλήματα… Υπάρχουν άλλα θέματα, όπως είναι η υγεία, η οικονομία, το ρεύμα, όλα τα υπόλοιπα. Υπάρχει ένα πρόγραμμα για το οποίο εξελέγημεν και μάλιστα με ένα πολύ τιμητικό ποσοστό. Πάνω σε αυτό το πρόγραμμα, λοιπόν, οφείλουμε να τρέξουμε».

Σχετικά με τις ερωτήσεις κυβερνητικών βουλευτών ο κ.Μαρινάκης επισήμανε πως αυτή είναι η δουλειά του βουλευτή και πως έχουν ασκηθεί 9.500 κοινοβουλευτικά μέσα από το 2019 μέχρι σήμερα. «Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Και αν είναι μέσα από μια τέτοια ερώτηση, να αναδεικνύεται ένα θέμα και να γινόμαστε ακόμα καλύτεροι, αυτό είναι θετική εξέλιξη», είπε.

Τόνισε ακόμη ότι ο ίδιος οφείλει να μιλάει για το κυβερνητικό έργο και όχι να κάνει σχόλια για πρώην πρωθυπουργούς.

«Εγώ απαντάω για την Κυβέρνηση. Σέβομαι απολύτως έναν πρώην πρόεδρο του κόμματος που υπηρετώ από μικρό παιδί κι έναν πρώην Πρωθυπουργό της χώρας, αλλά έχω υποχρέωση να απαντάω για το τι κάνει η Κυβέρνηση, τι κινήσεις κάνει ο Πρωθυπουργός εντός και εκτός της χώρας και σε κάθε τέτοια ευκαιρία θέλω να μιλάω με στοιχεία. Αυτή είναι η δουλειά μας, αυτό αφορά τον κόσμο».

Για το 13-0

Για την πρόσφατη τοποθέτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή (Δεν συνομιλώ, δεν αναγνωρίζω, ούτε χαριεντίζομαι με έναν πολιτικό καταδικασμένο 13-0), ο Παύλος Μαρινάκης είπε: «Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε τις βασικές του αρχές, αξίες και τις «κόκκινες γραμμές» του. Κι επειδή, όλα αυτά τα έζησε και ο ίδιος και ως βουλευτής της Αντιπολίτευσης και ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, από ένα σημείο και μετά, είναι πράγματα στα οποία εμείς δεν θέλουμε να γυρίσουμε, δεν θέλουμε να κινηθούμε εκδικητικά, αλλά δεν πρόκειται και να τα ξεχάσουμε… Το «χαριεντίζεται» και γενικότερα το γεγονός ότι δεν συνομιλώ, όχι κάνω πρόταση μομφής, με έναν άνθρωπο ο οποίος καταδικάστηκε αμετάκλητα και ομόφωνα από τη δικαιοσύνη για ένα αδίκημα που είχε να κάνει με την εναντίωση στους θεσμούς. Ένα αδίκημα που έχει μια ιδιαίτερη ηθική απαξία. Έχει να κάνει με τις γενικές αρχές ενός Πρωθυπουργού, που δεν τα θεωρεί όλα ίδια στη ζωή».  

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...