338
Φωτ. αρχείου | Shutterstock

Δημοσκόπηση MRB: Μεγάλη άνοδος για το ΠΑΣΟΚ, κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2024, 20:53
Φωτ. αρχείου
|Shutterstock

Δημοσκόπηση MRB: Μεγάλη άνοδος για το ΠΑΣΟΚ, κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2024, 20:53

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναδεικνύεται ως ηγέτης της αντιπολίτευσης ενώ η Νέα Δημοκρατία παραμένει κυρίαρχη, καταγράφοντας ποσοστό αντίστοιχο με αυτό που σημείωσε στις ευρωεκλογές: αυτά είναι τα δύο βασικά συμπεράσματα της δημοσκόπησης της MRB που παρουσιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής από το Open.

Ειδικότερα, στην εκτίμηση ψήφου της έρευνας, η ΝΔ λαμβάνει 28,1% ενώ το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 18,2%, με τη διαφορά των δύο κομμάτων να διαμορφώνεται στις 9,9 μονάδες.

Την ίδια ώρα ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί στο 8,3% και στη θέση του πέμπτου κόμματος (σε ένα ακόμη γκάλοπ), πίσω από Ελληνική Λύση (11%) και ΚΚΕ (9,7%).

Η Πλεύση Ελευθερίας μετρήθηκε στο 5,3%, η Νίκη στο 3,8%, η Φωνή Λογικής στο 4,7% και το ΜέΡΑ25 3,9%. Στην ίδια μέτρηση η Νέα Αριστερά εμφανίστηκε να μένει εκτός Βουλής (1,6%).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το ερώτημα ποιον αντιλαμβάνονται οι πολίτες ως ηγέτη της αντιπολίτευσης, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να έρχεται πρώτος και να λαμβάνει ποσοστό 26,3%, αφήνοντας πολλές μονάδες πιο κάτω τον δεύτερο Κυριάκο Βελόπουλο (12%).

Ακολουθούν οι Δημήτρης Κουτσούμπας (8,6%), Ζωή Κωνσταντοπούλου (7,8%) και ο Στέφανος Κασσελάκης (5,8%). Ο Αλέξης Χαρίτσης της Νέας Αριστεράς συγκέντρωσε ποσοστό 1,3%, χαμηλότερο δηλαδή από τους Λατινοπούλου, Βαρουφάκη και Νατσιό.

Στο ερώτημα για την καταλληλότερο πρωθυπουργό, πάντως, το ποσοστό του κ. Ανδρουλάκη πέφτει στο 9,2% ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται κυρίαρχος (21,8%).

Μεταξύ άλλων η MRB κατέγραψε, επίσης, τη διαφωνία της συντριπτικής πλειοψηφίας των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (74,3%) με τις προσπάθειες αποκλεισμού της υποψηφιότητας Κασσελάκη –αντίστοιχα ευρήματα έχουν παρουσιαστεί και από άλλες εταιρείες δημοσκοπήσεων.

Στο σενάριο που θα είναι υποψήφιος, ο Στέφανος Κασσελάκης έρχεται πρώτος (α’ γύρος) στις προτιμήσεις όσων δηλώνουν πως θα προσέλθουν στην κάλπη των εσωκομματικών εκλογών. Σε περίπτωση αποκλεισμού του, το γκάλοπ δίνει την πρωτιά (α’ γύρος) στον Παύλο Πολάκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...