386
Ο,τι απέμεινε από το φορτηγό της UNRWA, στο οποίο επέβαινε ο Μοχάμαντ Αμπού Ατάουι, μετά το ισραηλινό πλήγμα | EPA/MOHAMMED SABER

Ισραήλ: Σκοτώθηκε διοικητής της Χαμάς, εργαζόμενος στον ΟΗΕ

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2024, 10:07
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 25/10/2024 14:54
Ο,τι απέμεινε από το φορτηγό της UNRWA, στο οποίο επέβαινε ο Μοχάμαντ Αμπού Ατάουι, μετά το ισραηλινό πλήγμα
|EPA/MOHAMMED SABER

Ισραήλ: Σκοτώθηκε διοικητής της Χαμάς, εργαζόμενος στον ΟΗΕ

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2024, 10:07
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 25/10/2024 14:54

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε διοικητή της Χαμάς, ο οποίος συμμετείχε στη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου, υπογραμμίζοντας ότι εργαζόταν στην υπηρεσία του ΟΗΕ για τους παλαιστινίους πρόσφυγες στη Λωρίδα της Γάζας.

Η υπηρεσία Αρωγής και Εργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστινίους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA) έχει κατηγορηθεί από το Ισραήλ ότι απασχολούσε μέλη της Χαμάς και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων.

Την Παρασκευή, η UNRWA επιβεβαίωσε ότι ο νεκρός ήταν εργαζόμενος στην υπηρεσία.

Τα Ηνωμένα Εθνη ανέφεραν τον Αύγουστο ότι εννέα υπάλληλοι της UNRWA απολύθηκαν επειδή κρίθηκαν ύποπτοι για συμμετοχή στη βάρβαρη επίθεση της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ.

Την Τετάρτη, εκπρόσωπος της UNRWA ανακοίνωσε ότι ένας παλαιστίνιος εργαζόμενος στην υπηρεσία σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα στη Χαν Γιουνίς, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

Σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF), ο νεκρός είναι ο Μοχάμαντ Αμπού Ατάουι, ο οποίος ήταν διοικητής της Χαμάς και υπεύθυνος για τη δολοφονία και την απαγωγή ισραηλινών πολιτών στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Ο Μοχάμαντ Αμπού Ατάουι διακρίνεται στη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου – IDF

Εκπρόσωπος των IDF ανέφερε ότι ο Ατάουι εργαζόταν για λογαριασμό της UNRWA από τον Ιούλιο του 2022, επικαλούμενος έγγραφα της υπηρεσίας στα οποία εμφανιζόταν το συγκεκριμένο όνομα.

Ο Ατάουι ήταν μέλος της ομάδας που επιτέθηκε σε καταφύγιο γεμάτο Ισραηλινούς, στον δρόμο κοντά στο κιμπούτς Ρεϊμ. Ηταν διοικητής μονάδας της επίλεκτης δύναμης Νούκμπα της Χαμάς.

Το καταφύγιο ήταν γεμάτο νέους και νέες που είχαν διαφύγει από το μουσικό φεστιβάλ Nova στην έρημο. Επί ώρα, ένας από τους νέους πετούσε έξω τις χειροβομβίδες που έριχναν μέσα οι τρομοκράτες, μέχρι που σκοτώθηκε από μία έκρηξη.

Οι Παλαιστίνιοι σκότωσαν τους περισσότερους από τους νέους που βρίσκονταν μέσα στο καταφύγιο και απήγαγαν άλλους, ανάμεσά τους και ο Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος εκτελέστηκε σε τούνελ στη Ράφα από τη Χαμάς, μαζί με πέντε άλλους ομήρους, λίγο πριν τους βρουν ισραηλινοί στρατιώτες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...