296
Σήμερα μαγειρεύουμε ψητό λαβράκι με σάλτσα καραβίδας, σοταρισμένα χόρτα εποχής και παντζάρι με τη συνταγή του σεφ Θανάση Δορμοίρη | Penthouse 21

Απολαμβάνοντας ένα έξοχο ψητό λαβράκι με θέα τη νυχτερινή Αθήνα

Κική Τριανταφύλλη Κική Τριανταφύλλη 21 Οκτωβρίου 2024, 14:33
Σήμερα μαγειρεύουμε ψητό λαβράκι με σάλτσα καραβίδας, σοταρισμένα χόρτα εποχής και παντζάρι με τη συνταγή του σεφ Θανάση Δορμοίρη
|Penthouse 21

Απολαμβάνοντας ένα έξοχο ψητό λαβράκι με θέα τη νυχτερινή Αθήνα

Κική Τριανταφύλλη Κική Τριανταφύλλη 21 Οκτωβρίου 2024, 14:33

Εδώ και χρόνια άκουγα από φίλους μου να δίνουν ραντεβού στο Rooftop του «President»,  για καφέ ή για ένα κοκτέιλ το βραδάκι, και να το εκθειάζουν για τα brunch του ειδικά τα γιορτινά. Ο λόγος; Το «Penthouse 21» είναι ένα all day σε ένα από τα πιο ψηλά σημεία της Αθήνας, με υπέροχη θέα στην πόλη και καλό φαγητό.

Με λίγα λόγια value for money, σε απλά Ελληνικά, ένα μέρος που αξίζει τα λεφτά του με το παραπάνω, στην κορυφή ενός εμβληματικού ξενοδοχείου, που δεν έχει κλείσει ούτε μια μέρα από τα εγκαίνιά του το 1978, έχει μάλιστα δώσει το όνομά του σε ολόκληρη τη γειτονιά.  Δεν έτυχε, όμως, να πάω ποτέ, μέχρι πρόσφατα. Η αφορμή δόθηκε με ένα κάλεσμα που –σας ομολογώ- με γέμισε χαρά.

Δυστυχώς δεν πρόλαβα τα κοκτέιλ και τη δύση του ηλίου πάνω από την Αθήνα, που απόλαυσαν οι φίλοι μου γύρω από την πισίνα, αλλά με αποζημίωσε η εντυπωσιακή θέα 360° στην πόλη με τον έναστρο ουρανό πάνω από τους δρόμους που έρεαν σαν φωτισμένα ποτάμια στην καρδιά της.

Οσο για το φαγητό που ετοιμάζεται στην κουζίνα του «Penthouse 21» με την καθοδήγηση του σεφ Θανάση Δορμοίρη ήταν μια πραγματική γαστρονομική εμπειρία. (Παρένθεση: Θα το έχετε καταλάβει, σπάνια βγαίνω πια για φαγητό και όταν συμβαίνει, γράφω μόνο αν έχω ευχαριστηθεί πραγματικά.) Εκείνη η βραδιά, λοιπόν, ήταν  απολαυστική.

Κατ’ αρχάς, το λαβράκι μου ήταν τόσο νόστιμο και άψογα ψημένο που αποφάσισα ότι δεν θα το ξαναμαγειρέψω στο σπίτι… Αλλά ο σεφ του καλού ξενοδοχείου μού έκανε την τιμή να μου στείλει τη συνταγή για να τη μοιραστώ μαζί σας. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα γιορτινό πιάτο. (Περισσότερα δε για το «Penthouse 21» και το «President» μετά τη συνταγή). Δείτε εδώ τη συνταγή. Μπορεί να σας φανεί μεγάλη αλλά είναι λεπτομερής και πραγματικά εύκολη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...