528
Ο Χρήστος Σταϊκούρας με τα στοιχεία για την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, το πρωί της Δευτέρας στην έδρα του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας | ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Σιδηρόδρομος: Γιατί πήγε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Σταϊκούρας

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2024, 09:41
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 21/10/2024 12.21
Ο Χρήστος Σταϊκούρας με τα στοιχεία για την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, το πρωί της Δευτέρας στην έδρα του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Σιδηρόδρομος: Γιατί πήγε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Σταϊκούρας

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2024, 09:41
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 21/10/2024 12.21

Στη σκιά των τελευταίων περιστατικών ασφαλείας στον Προαστιακό, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη.

Αντικείμενο της επίσκεψης, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο, η ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών.

Ηταν η δεύτερη φορά που ο υπουργός βρέθηκε στο γραφείο της Εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, μετά τον περασμένο Απρίλιο (και πάλι με το ίδιο αντικείμενο) και όπως έγινε γνωστό, αυτή τη φορά ο κ. Σταϊκούρας παρέδωσε στην κυρία Αδειλίνη  συγκεκριμένα στοιχεία σχετικά με την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου, ενω την ενημέρωσε για τη συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά που έχει κατατεθεί μετά τα νέα περιστατικά που σημειώθηκαν στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Εξερχόμενος του Αρείου Πάγου, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δήλωσε: «Ηρθα σήμερα προκειμένου να ενημερωθώ και να ενημερώσω. Να ενημερωθώ για την πορεία δύο μηνυτήριων αναφορών που είχα υποβάλει τον Απρίλιο του 2024 και να ενημερώσω για μία τρίτη μηνυτήρια αναφορά, συμπληρωματική, την προηγούμενη εβδομάδα σχετικά με ανησυχητικά περιστατικά που λαμβάνουν χώρα στον ελληνικό σιδηρόδρομο – περιστατικά τα οποία βλάπτουν τον σιδηρόδρομο και τη χώρα μας. Περιστατικά τα οποία εγείρουν ερωτήματα τα οποία με τη σειρά τους απαιτούν απαντήσεις, αρμοδίως».

«Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι σε κάθε κατεύθυνση εργαζόμαστε μεθοδικά και επίμονα, προκειμένου να βελτιώσουμε και να ενισχύσουμε την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Σε αυτήν την προσπάθεια παίγνια με οποιαδήποτε στόχευση δεν γίνονται αποδεκτά. Οφείλουμε όλοι μας να μην είμαστε υπεράνω αξιολόγησης, ελέγχου και εφαρμογής του νόμου», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Σταϊκούρας.

Σε εξέλιξη, υπενθυμίζεται, είναι η έρευνα που διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αριστείδης Κορέας, για το τελευταίο περιστατικό στη Δουκίσσης Πλακεντίας.

Την έρευνα έχει αναλάβει ο εισαγγελέας Απόστολος Ανδρέου, ο οποίος θα διερευνήσει αν και κατά πόσο  έχουν διαπραχθεί τυχόν αξιόποινες πράξεις και από ποια συγκεκριμένα πρόσωπα για το παρ’ ολίγον ατύχημα με τον συρμό του Προαστιακού που εστάλη από λάθος στη σήραγγα του Μετρό.

Menelaos Myrillas / SOOC

Το συμβάν της 9ης Οκτωβρίου στη Δουκίσσης Πλακεντίας ήρθε στο φως της δημοσιότητας έπειτα από έγγραφο της Πανελλήνιας Ενωσης Προσωπικού Ελξης (ΠΕΠΕ) και ήταν το δεύτερο μέσα σε λίγες ημέρες, έπειτα από εκείνο στους Αγίους Αναργύρους, στις 13 Σεπτεμβρίου, όταν δύο συρμοί του Προαστιακού βρέθηκαν να κινούνται σε αντίθετη πορεία στην ίδια γραμμή, μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από τον Σταθμό Λαρίσης.

Κληθείς να πάρει θέση για το παρ’ ολίγον ατύχημα με τον συρμό του Προαστιακού στη Δουκίσσης Πλακεντίας (αλλά και συνολικά για τα προβλήματα ασφαλείας στον σιδηρόδρομο), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, έδειξε να εντοπίζει το πρόβλημα στις ενέργειες του μηχανοδηγού:

«Εγώ είμαι ο τελευταίος που θα σας πει ότι όλα είναι τέλεια κι όλα έχουν ολοκληρωθεί απολύτως. Σίγουρα έχουν προχωρήσει πάρα πολλά πράγματα και τα συστήματα εγκαθίστανται, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, που φάνηκε ότι ήταν λειτουργικά. Από εκεί και πέρα όμως, σίγουρα συνδράμει και ο ανθρώπινος παράγοντας. Πρέπει να διερευνηθούν όλα σε βάθος, να αποδοθούν ευθύνες σε όποιον δεν κάνει καλά τη δουλειά του και βέβαια να προχωρήσουν όλα όσα ανακοίνωσε στη Βουλή πριν από λίγες εβδομάδες ο υπουργός Υποδομών», συμπλήρωσε στην απάντησή του ο κ. Μαρινάκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...