289
Η εξουδετέρωση του Σινουάρ έδωσε λαβές για νέες τριβές μεταξύ Τελ Αβίβ και Αγκυρας | REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa

Φωτογραφία του νεκρού Σινουάρ «έστειλε» στον Ερντογάν ο ισραηλινός ΥΠΕΞ

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2024, 21:04
Η εξουδετέρωση του Σινουάρ έδωσε λαβές για νέες τριβές μεταξύ Τελ Αβίβ και Αγκυρας
|REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa

Φωτογραφία του νεκρού Σινουάρ «έστειλε» στον Ερντογάν ο ισραηλινός ΥΠΕΞ

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2024, 21:04

Μια οξύτατη αναφορά επεφύλαξε στον Ταγίπ Ερντογάν ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Ισραέλ Κατζ την Παρασκευή, με αφορμή την εξόντωση του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ από τον ισραηλινό στρατό.

Απευθυνόμενος στον τούρκο πρόεδρο προσωπικά, ο Κατζ έγραψε στην πλατφόρμα X: «Πάρτε πίσω τον βιαστή και δολοφόνο φίλο σας». Το λιτό πλην σαφές ως προς τις στοχεύσεις του μήνυμα ήταν γραμμένο στα τουρκικά και συνοδευόταν από μια μη επεξεργασμένη φωτογραφία του πτώματος του Σινουάρ (σ.σ. σκληρές εικόνες στον σύνδεσμο) μέσα στα χαλάσματα, από το σημείο όπου ο τρομοκράτης έχασε τη ζωή του.

Λίγες ώρες νωρίτερα ο ίδιος ο Κατζ είχε ανακοινώσει την εξόντωση του ηγέτη της Χαμάς, στην πρώτη επίσημη επιβεβαίωση της είδησης από πλευράς του Ισραήλ, κάνοντας λόγο για «νίκη του ελεύθερου κόσμου» έναντι του «ριζοσπαστικού Ισλάμ».

Το γεγονός ότι το Τελ Αβίβ «τοποθετεί» την Τουρκία κοντά σε αντιπάλους του όπως το Ιράν και οι ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις δεν προξενεί, φυσικά, έκπληξη, δεδομένης της σκληρής ρητορικής του Ερντογάν κατά του Ισραήλ, της φιλικής στάσης της Αγκυρας προς τη Χαμάς κ.ό.κ.

Απάντηση στον ισραηλινό ΥΠΕΞ για λογαριασμό του τούρκου προέδρου έδωσε, αργότερα την ίδια ημέρα, ο εκπρόσωπος του κόμματός του Ομέρ Τσελίκ, χρησιμοποιώντας βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

«Ο Κατζ είναι ένας αξιωματούχος της βαρβαρότητας που υπερηφανεύεται για τον φόνο και τη γενοκτονία. Ο Κατζ και άλλοι σαν αυτόν επιτίθενται στον πρόεδρό μας, τον υπερασπιστή των ανθρώπινων αξιών, εξαιτίας των εγκλημάτων που διέπραξαν κατά της ανθρωπότητας. Γιατί είναι το όργανο ενός δικτύου δολοφονιών και γενοκτονιών που είναι εχθρός της ανθρωπότητας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τσελίκ.

«Η αντίσταση στη Γάζα είναι η κορυφή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Τελικά η ανθρώπινη αξιοπρέπεια θα θριαμβεύσει έναντι της βαρβαρότητας. Ο Κατς και άλλοι εγκληματίες θα λογοδοτήσουν οπωσδήποτε ενώπιον του Νόμου, που υπερασπίζεται τις ανθρώπινες αξίες» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...