• Ο ευρωβουλευτής Αυτιάς έκανε ρεπορτάζ -για λογαριασμό του ΣΚΑΪ- για το πόση ακρίβεια υπάρχει στις Βρυξέλλες

    Την επόμενη φορά που κάποιος από την κυβέρνηση θα βγει να κατηγορήσει την αντιπολίτευση για φτηνό λαϊκισμό, θα πρέπει να του δείξουν το τηλεοπτικό σόου που έδωσε την Παρασκευή, από τη φιλόξενη συχνότητα του ΣΚΑΪ, ο Γιώργος Αυτιάς, ο πρώτος σε σταυρούς ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

     

    Διότι ο κ. Αυτιάς όχι μόνο εμφανίστηκε –για μία ακόμη φορά– στην εκπομπή «Σήμερα» των Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλου, αλλά προέβαλε και βίντεο με τον ίδιο να κάνει τάχα μια αυτοψία σε υπαίθρια αγορά στις Βρυξέλλες για να καταδείξει την ακρίβεια που υπάρχει στο Βέλγιο: «Πού κυμαίνονται οι τιμές στα βασικά αγαθά στο Βέλγιο – Αυτοψία Γιώργου Αυτιά», θα γράψει από κάτω από τα πλάνα ο υπεύθυνος της εκπομπής.

     

    «Βρήκαμε λάδι Καλαμάτας, 15 ευρώ (τα 750 ml)», εμφανίζεται να λέει στο βίντεο ο κ. Αυτιάς. «20 ευρώ το κιλό οι τσακιστές ελιές», προσθέτει. «Τούτο ‘δω έχει 16 ευρώ στην αγορά, στην κεντρική αγορά των Βρυξελλών έξω από το κοινοβούλιο» συμπληρώνει, χαμογελώντας πονηρά και δείχνοντας ένα βάζο μέλι, ο ευρωβουλευτής. Μετά η κάμερα πάει και στον πάγκο των ψαριών. «32,90 το κιλό το χταποδάκι», αναφωνεί. «Τα μπαρμπούνια 54,64 (ευρώ το κιλό). Είναι μεγάλα τα μπαρμπούνια αυτά», παρατηρεί. «49,80 (ευρώ το κιλό) είναι η τσιπούρα. 49,80 (ευρώ το κιλό) είναι τα φαγκριά. Υπάρχει και το φιλέτο, το φιλέτο του μπαρμπουνιού, που είναι 74,85 (ευρώ το κιλό)», συνεχίζει.

     

    Τέλος πάντων, επειδή με κάτι τέτοια για τα ψάρια αρχίζουν συνήθως οι καβγάδες στο χωριό του Αστερίξ, το βίντεο σταματά και επιστρέφουμε στο στούντιο του ΣΚΑΪ, όπου, ο κ. Οικονόμου πια, σχολιάζει, ενθουσιασμένος με το δημοσιογραφικό λαβράκι που το προέκυψε παρασκευιάτικα: «Αυτό είναι κλοπή, δεν είναι τιμή!»

     

    Επιχειρώντας μάλιστα να προλάβει τη σύγκριση των τιμών με τους μισθούς στο Βέλγιο, ο δημοσιογράφος λέει στους τηλεθεατές να μην φανταστούν ότι υπάρχουν και τόσο υψηλές αμοιβές. «Μπορεί ο κατώτατος να είναι 1.000-1.100 αλλά δεν είναι στα ύψη οι μισθοί στο Βέλγιο», επιχειρηματολόγησε το ίδιο ενθουσιασμένος, κρίνοντας ότι η κατάσταση «δεν παλεύεται» στις Βρυξέλλες.

     

    Τώρα, προτού εκφράσετε εύλογες απορίες, όπως γιατί οι Βέλγοι δεν έχουν αρχίσει να μεταναστεύουν μαζικά προς την υπέροχη και φθηνή πατρίδα μας, να πούμε ότι: α) δεν πρόκειται για λαϊκή αγορά, αλλά για μια υπαίθρια αγορά έξω από το ευρωκοινοβούλιο με πελατεία ευρωβουλευτές και στελέχη της ΕΕ με το ανάλογο πορτοφόλι, β) το χταπόδι και το μπαρμπούνι δεν το λες ακριβώς βασικό αγαθό, γ) ότι το ελαιόλαδο στα 750 ml σε γυάλινη φιάλη κοστίζει και στη χώρα μας 15 ευρώ ή και πολύ περισσότερα και δ) ότι ο κατώτατος μισθός στο Βέλγιο είχε οριστεί, για το 2023, στα 1.593,81 ευρώ (ενώ υπόκειται και σε αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή).

     

    Αλλά στην περίπτωση του ρεπορτάζ του κ. Αυτιά και των συν αυτώ προφανώς ισχύει η δημοσιογραφική συνταγή να μην αφήνεις την πραγματικότητα να σου χαλάει μια ωραία ιστορία. Αλλωστε μιλάμε πάντα για τον κ. Αυτιά, ο οποίος στην προηγούμενη εμφάνισή του στον ΣΚΑΪ είχε πει ότι το 1950 οι Ελληνες ήμασταν 20 εκατομμύρια. Ούτε τότε έδειξαν να διαφωνούν οι δημοσιογράφοι που τον φιλοξένησαν για να λέει ό,τι θέλει…

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

     

  • Ο Μάντζος του ΠΑΣΟΚ υιοθέτησε τους ισχυρισμούς Σαμαρά

    Εναν ανέλπιστο οπαδό βρήκε ο Αντώνης Σαμαράς, βουλευτής Μεσσηνίας και πρώην πρόεδρος της ΝΔ και πρώην Πρωθυπουργός, ο οποίος, ως γνωστόν, καταγγέλλει όπου βρεθεί και όπου σταθεί την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στα εθνικά θέματα. Ηταν ο Δημήτρης Μάντζος, βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και εκ των στενών συνεργατών του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη.

     

    Ο κ. Μάντζος, που λέτε, βγήκε και υιοθέτησε τα όσα υποστηρίζει ο κ. Σαμαράς για την Κύπρο, αναπαράγοντας ακόμα και τη ρητορική του, και εγκαλώντας την κυβέρνηση για τη στάση της.

     

    «Πώς συμπλέουν οι κατευναστικές δηλώσεις για “ήρεμα νερά” και οι βιαστικές δηλώσεις για “ανοικτό παράθυρο” ευκαιρίας για “οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών” (αορίστως) στο Αιγαίο, με τη μεθοδική προσπάθεια της Άγκυρας για δημιουργία τετελεσμένων στην Κύπρο;» ανέφερε σε ένα σημείο της διαπρύσιας ανάρτησής του ο κ. Μάντζος, που στα 42 του μάλλον είναι νέος και δεν θυμάται και τόσο πόσο έβλαψε ο κ. Σαμαράς τη χώρα με τις διάφορες και καλά αμετακίνητες θέσεις του (από το «Μακεδονικό» ως τα αντι-μνημόνια).

    Υπάρχει μια εξήγηση βέβαια. Οτι ο κ. Μάντζος ζήλεψε τη δόξα της Θεοδώρας Τζάκρη, βουλεύτριας (κατά το συριζαϊκό λανγκάζ) Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μαζί με άλλα 16 μέλη της ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη «περί των δηλώσεων του κ. Σαμαρά σχετικά με τα Ελληνοτουρκικά», υιοθετώντας και αυτοί τους ισχυρισμούς του πρώην Πρωθυπουργού. (Είδατε πόσο περίεργα κουμπώνει όλη η «αριστερή» αντιπολίτευση με τον κ. Σαμαρα;).

     

    Μια άλλη εξήγηση είναι ότι στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ακόμα να βρουν τον βηματισμό τους και ο καθένας κάνει λίγο πολύ ό,τι θέλει, ακόμα και με σοβαρότατα ζητήματα όπως είναι τα εθνικά θέματα.

     

  • Η Ολγα Κεφαλογιάννη στα δικαστήρια της Ευελπίδων για ασφαλιστικά μέτρα κατά του Μίνωα Μάτσα: «Είμαι εδώ μόνο για τα παιδιά μου»

    Σε άλλα νέα, να πούμε ότι χαρακτηριστικά χολιγουντιανού ερωτικού δράματος, αν όχι μεξικανικής σαπουνόπερας, έχει πάρει η προσωπική ζωή της υπουργού Τουρισμού, Ολγας Κεφαλογιάννη.

     

    Το σίριαλ του χωρισμού της με τον μέχρι πρότινος υπέροχο σύντροφο, σύζυγο και πατέρα των παιδιών της Μίνωα Μάτσα απέκτησε υψηλές ταχύτητες καθώς από τις 27 Σεπτεμβρίου, οπότε η υπουργός και βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ πρωτογνωστοποίησε ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα στον γάμο της (διαβάστε σχετική Βαβέλ εδώ), φτάσαμε στα δικαστήρια, μέσα σε λίγες εβδομάδες, την 18η Οκτωβρίου.

     

    Η κυρία Κεφαλογιάννη βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων για την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχει υποβάλλει κατά του κ. Μάτσα. Η υπουργός Τουρισμού βρέθηκε αντιμέτωπη με τα τηλεοπτικά συνεργεία και έκανε μια σύντομη δήλωση στους δημοσιογράφους:

     

    «Σας παρακαλώ. Ακούστε, εγώ είμαι εδώ μόνο για τα παιδιά μου, σας παρακαλώ πολύ. Σας παρακαλώ πολύ σεβαστείτε την ιδιωτικότητα και την οικογένειά μου, έχω δύο παιδιά τριών ετών και είμαι εδώ μόνο γι’ αυτά».

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

     

    Παράλληλα πάντως, η κυρία Κεφαλογιάννη επιβεβαίωσε ότι έχει καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά του εν διαστάσει συζύγου της και ότι, παρά τα όσα ακούγονται, δεν της είχε ασκηθεί αντίστοιχη ενέργεια από την πλευρά του κ. Μάτσα.

     

    Σύμφωνα με δήλωση που έκανε την Πέμπτη η υπουργός Τουρισμού ανέφερε πως οι διαφορές του ζευγαριού δεν μπόρεσαν να λυθούν συναινετικά και πρώτα εκείνη κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα για τη λύση του γάμου τους.

     

    Προειδοποίησε δε, ότι αν υπάρξουν συκοφαντικές πληροφορίες προς το προσωπό της, η ίδια θα προσφύγει στη δικαιοσύνη, αναφερόμενη σε διάφορα άρθρα που έχουν δημοσιευτεί, για το διαζύγιό της.

     

    Αναλυτικά η δήλωση Κεφαλογιάννη:

     

    «Από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε η πληροφορία για την κρίση στο γάμο μου, ζήτησα να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητα των παιδιών μου και η οικογενειακή μας ζωή. Δυστυχώς, από το πρωί διοχετεύονται στα μέσα ενημέρωσης πληροφορίες σχετικά με μία αίτηση ασφαλιστικών μέτρων (απάντηση σε προηγούμενη δική μου) που όμως δεν έχει ασκηθεί.

     

    »Εάν υπάρξουν πράγματι συκοφαντικές αναφορές για το πρόσωπό μου, όπως αυτές που διαδίδονται ανωνύμως και ανευθύνως, θα προσφύγω άμεσα στη δικαιοσύνη. Οι διαφορές οικογενειακού δικαίου, όταν δεν μπορούν να λυθούν συναινετικά, οφείλουν να οδηγούνται ενώπιον της δικαιοσύνης και όχι στα μέσα ενημέρωσης.

     

    »Ως μητέρα, απευθύνω για μια ακόμη φορά έκκληση για σεβασμό, όχι εκμετάλλευση. Τα παιδιά μου πρέπει να προστατευθούν από την οδύνη και τη βαρβαρότητα μιας ανεξέλεγκτης δημοσιότητας.

     

    »Όλγα Κεφαλογιάννη»




text
  • Το πρόβλημα Στέφανε είναι ότι πλέον όλο αυτό άρχισε να κουράζει. Βαριέται ο κόσμος, αρχίζει το ζάπινγκ


    19 Οκτωβρίου 2024, 23:10