587
| Iconpress p.a.

Αποχαιρετώντας τη Βάσω Παπανδρέου: «Εμβληματική φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ»

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2024, 18:14
| Iconpress p.a.

Αποχαιρετώντας τη Βάσω Παπανδρέου: «Εμβληματική φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ»

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2024, 18:14

Συνεργάτες και σύντροφοι της Βάσως Παπανδρέου αποχαιρετούν με ένα σύντομο μήνυμα το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που διετέλεσε βουλευτής, υπουργός αλλά και επίτροπος της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ. Η Βάσω Παπανδρέου έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη. Ηταν 79 ετών.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος, πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για μία εμβληματική φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ και της μεταπολιτευτικής περιόδου ενώ ο Κώστας Σημίτης ανέφερε ότι η Βάσω Παπανδρέου «τίμησε τις θέσεις που ανέλαβε και πολλές ευρωπαϊκές πολιτικές κοινωνικού περιεχόμενου φέρουν την υπογραφή της».

Αναλυτικά η δήλωση Βενιζέλου:

«Η Βάσω Παπανδρέου ήταν μια εμβληματική φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ και της μεταπολιτευτικής περιόδου. Μια ισχυρή προσωπικότητα που πρόσθεσε το δικό της χρώμα στην κυβερνητική αλλά και στην ευρωπαϊκή εμπειρία του ΠΑΣΟΚ από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 έως και την οικονομική κρίση. Την αποχαιρετούμε με αγάπη και μεγάλο σεβασμό για τον δύσκολο προσωπικό αγώνα που έδωσε με αξιοπρέπεια τα τελευταία χρόνια».

Και η αντίστοιχη δήλωση Σημίτη:

«Με μεγάλη μου λύπη πληροφορήθηκα σήμερα ότι απεβίωσε η Βάσω Παπανδρέου. Συνιδρύτρια του ΠΑΣΟΚ, συμπορευτήκαμε σε μια μεγάλη πολιτική διαδρομή. Σε κρίσιμες στιγμές υπήρξε πλάι μου και στην πορεία των κυβερνήσεών μου, εξελίχτηκε σε στενή μου συνεργάτρια. Ήταν μια άξια γυναίκα, που τίμησε τις θέσεις που ανέλαβε και πολλές ευρωπαϊκές πολιτικές κοινωνικού περιεχόμενου φέρουν την υπογραφή της. Η Βάσω χαρακτηριζόταν από την ευρύτατη κατάρτισή της, την εργατικότητά της, τη συνέπειά της, το θάρρος της και την αφοσίωσή της στο ΠΑΣΟΚ.» 

Ακολουθούν μερικά μηνύματα αποχαιρετισμού των ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ στη Βάσω Παπανδρέου:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...