456
| INTIMENEWS

Ανδρουλάκης: Τροπολογία του ΠΑΣΟΚ για αναστολή χρηματοδότησης των «Σπαρτιατών»

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2024, 12:15
|INTIMENEWS

Ανδρουλάκης: Τροπολογία του ΠΑΣΟΚ για αναστολή χρηματοδότησης των «Σπαρτιατών»

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2024, 12:15

Τέσσερις μέρες μετά την επανεκλογή του στην αρχηγία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο Νίκος Ανδρουλάκης έθεσε εκ νέου σε λειτουργία την αντιπολιτευτική δραστηριότητα του κόμματός του –η οποία είχε τεθεί εν υπνώσει λόγω εσωκομματικών εκλογών. Την Πέμπτη, με δήλωσή του, ο κ. Ανδρουλάκης κατέκρινε την κυβέρνηση για τη μη αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης των «Σπαρτιατών», παρά τον αποκλεισμό τους από τις ευρωεκλογές, και ανακοίνωσε την κατάθεση σχετικής τροπολογίας.

Δίνοντας ένα σαφές στίγμα της αντιπολιτευτικής τακτικής που θα ακολουθήσει το κόμμα στη νέα περίοδο μετά την επανεκλογή του και στη σκιά της δίκης των 11 βουλευτών που είχαν εκλεγεί με τους Σπαρτιάτες το 2023 (δίκη που έγινε παρουσία του χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη), ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε:

«Το ΠΑΣΟΚ, ως δύναμη υπεύθυνης αντιπολίτευσης, είχε επισημάνει προ πολλού την ανάγκη να ληφθεί πρωτοβουλία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης στους “Σπαρτιάτες” καταθέτοντας τροπολογία στη Βουλή τον Σεπτέμβριο του 2023. Ωστόσο, η κυβέρνηση επέλεξε να μας αγνοήσει. Ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτής της “αδράνειας”; Οι “Σπαρτιάτες” να λάβουν ποσό 788.067,18 ευρώ ως μέρος της ετήσιας κρατικής χρηματοδότησης τον Σεπτέμβριο του 2024, ενώ είχε προηγηθεί η καταβολή των ποσών των 59.998,58 ευρώ και 25.898 ευρώ ως εκλογική χρηματοδότηση για τις ευρωεκλογές παρά τον αποκλεισμό τους από τον Αρειο Πάγο».

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ καταθέτει εκ νέου σήμερα την τροπολογία ώστε άμεσα να ανασταλεί η χρηματοδότηση του κόμματος, του οποίου ο πραγματικός αρχηγός –κατά την κρίση του ανωτάτου δικαστηρίου– είναι καταδικασμένος εγκληματίας.

«Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση είναι βαρύτατα εκτεθειμένη», κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Το ενδιαφέρον είναι ότι μόλις λίγες ώρες νωρίτερα, την Τετάρτη, ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Δουδωνής, είχε ζητήσει, με ερώτησή του προς το υπουργείο Εσωτερικών, τη λήψη πρωτοβουλιών ώστε η Βουλή να αναστείλει την καταβολή της κρατικής χρηματοδότησης προς το κόμμα των «Σπαρτιατών».

Στην ερώτησή του ο κ. Δουδωνής κατέφραφε τις δικαστικές αποφάσεις που έχουν ήδη εκδοθεί κατά των Σπαρτιάτων και υπενθύμιζε και την απόφαση του Αρείου Πάγου που απαγόρευσε την καθόδου στις ευρωεκλογές. Επιπλέον, υπογραμμίζει την ευθεία σύνδεση του κόμματος με τον πρωτόδικα καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη προκειμένου να ζητήσει την ενεργοποίηση των διατάξεων που ισχύουν για την Χρυσή Αυγή.

Ως εκ τούτου, ο κ. Δουδωνής ρωτούσε τον αν. υπουργό Εσωτερικών Θόδωρο Λιβάνιο:

Γιατί δεν έχει αναληφθεί πρωτοβουλία να ανασταλεί η χορήγηση Κρατικής Χρηματοδότησης προς το πολιτικό κόμμα «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ»; Υπάρχει σχεδιασμός να προβείτε σε όσα προβλέπονται από τη νομοθεσία ώστε με απόφαση της Βουλής να ανασταλεί κάθε είδους κρατική χρηματοδότηση και οικονομική ενίσχυση προς τους «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» λαμβάνοντας υπόψη ότι το κόμμα αυτό έχει κριθεί από τον Άρειο Πάγο ότι υποκαθιστά τη δράση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και ότι έχει ως πραγματικό αρχηγό τον καταδικασθέντα Ηλία Κασιδιάρη, με συνέπεια οι ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ να πρέπει να θεωρηθούν ως διάδοχος της δράσης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...