403
Φωτογραφία αρχείου από τον σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα | INTIMENEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Φάρσα οι απειλές για βόμβες σε Mετρό, ΚΑΤ και Εφετείο Αθηνών

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2024, 09:26
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 17/10/2024, 11:02
Φωτογραφία αρχείου από τον σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα
|INTIMENEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Φάρσα οι απειλές για βόμβες σε Mετρό, ΚΑΤ και Εφετείο Αθηνών

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2024, 09:26
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 17/10/2024, 11:02

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Πέμπτης, ώρα αιχμής, στο Μετρό της Αθήνας, στον πλέον πολυσύχναστο και νευραλγικό σταθμό, αυτόν της πλ. Συντάγματος: Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ., οι συρμοί στη Γραμμή 2 του Μετρό (Ανθούπολη – Ελληνικό) διέρχονταν από τον σταθμό «Σύνταγμα» χωρίς στάση, λόγω απειλής για βόμβα. Ο σταθμός ωστόσο παρέμενε ανοιχτός και οι συρμοί στη Γραμμή 3 πραγματοποιούσαν κανονικά τις στάσεις. Λίγη ώρα αργότερα η λειτουργία αποκαταστάθηκε καθώς διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για φάρσα.

Η ΕΛ.ΑΣ. τέθηκε σε γενικότερο συναγερμό το πρωί, καθώς ελήφθη e-mail που προειδοποιούσε για εκρηκτικούς μηχανισμούς σε διάφορα σημεία της Αθήνας. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά το e-mail, που ήταν γραμμένο στα αγγλικά, έκανε λόγο για εκρηκτικούς μηχανισμούς στο ΚΑΤ, στην οδό Λουκάρεως και στο Μετρό του Συντάγματος.

Αμεσα δόθηκε εντολή σε κλιμάκια του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) να σπεύσουν στα σημεία ενδιαφέροντος.

Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ, οι συρμοί στη Γραμμή 2 του Μετρό διέρχονταν για κάποια ώρα  από τον σταθμό «Σύνταγμα» προσωρινά χωρίς στάση.

Λίγο πριν τις 11.00 η κυκλοφορία σε ολόκληρη τη Γραμμή 2 του Μετρό αποκαταστάθηκε.

Συρμός του Προαστιακού μπήκε στο Μετρό

Στο μεταξύ, στην αποκάλυψη ενός επικίνδυνου περιστατικού στον Προαστιακό και στο Μετρό προχώρησε η «Εφημερίδα των Συντακτών»: όπως έγινε γνωστό, πριν από λίγες ημέρες συρμός του Προαστιακού στη γραμμή του Αεροδρομίου οδηγήθηκε από λανθασμένη οδηγία στη γραμμή του Μετρό.

Το γεγονός επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο συρμός του Προαστιακού έλαβε εντολή στον κόμβο της Δουκίσσης Πλακεντίας να μπει σε λάθος γραμμή. Ο μηχανοδηγός αντιλήφθηκε το λάθος και προσπάθησε μάταια να επικοινωνήσει με τον σταθμάρχη. Ο μηχανοδηγός πήρε την απόφαση που απέτρεψε τα χειρότερα, καθώς ελάττωσε ταχύτητα και στη συνέχεια αναγκάστηκε να κάνει οπισθοπορία για περίπου 300 μέτρα ώστε να βγει από την σήραγγα, στην οποία θα σφήνωνε αν συνέχιζε για λίγο ακόμα.

Η εφημερίδα παρουσίασε έγγραφο που περιγράφει την είσοδο του συρμού του Προαστιακού σε λάθος γραμμή και το οποίο συντάχθηκε από την Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Ελξης (ΠΕΠΕ). Απευθύνεται στη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) και τον Εθνικό Οργανισμό Διερεύνησης Ατυχημάτων (ΕΟΔΑΣΑΑΜ).

«Το γεγονός συνέβη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τερεζάκης και επισήμανε, σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό Real FΜ, ότι το περιστατικό έγινε 500 μέτρα πριν ξεκινήσει η σήραγγα.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ είπε πως ήταν λάθος του σταθμάρχη, ο οποίος και έχει τεθεί εκτός υπηρεσίας, ενώ ανέφερε ακόμα ότι ο μηχανοδηγός παραβίασε δύο φωτοσήματα, τα οποία του έλεγαν ότι μπαίνει σε γραμμή του Μετρό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...