482
Η μαμά τής Τέιλορ Σουίφτ (δεξιά) πιτσίλισε με νέο στίγμα δωροληψίας τον Κιρ Στάρμερ (ένθετη φωτό) και τα ταμπλόιντ ανέλαβαν την... πολιτική κάθαρση | REUTERS (Jaimi Joy και Brendan Mcdermid)

Βρετανία: Ο Στάρμερ στριμώχτηκε και από την Τέιλορ Σουίφτ!

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2024, 09:31
Η μαμά τής Τέιλορ Σουίφτ (δεξιά) πιτσίλισε με νέο στίγμα δωροληψίας τον Κιρ Στάρμερ (ένθετη φωτό) και τα ταμπλόιντ ανέλαβαν την... πολιτική κάθαρση
|REUTERS (Jaimi Joy και Brendan Mcdermid)

Βρετανία: Ο Στάρμερ στριμώχτηκε και από την Τέιλορ Σουίφτ!

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2024, 09:31

Η Τέιλορ Σουίφτ πονοκεφαλιάζει την κυβέρνηση της Βρετανίας, με την αμέριστη βοήθεια του εξαιρετικού Τύπου της Νήσου φυσικά. Η κυβέρνηση και ιδίως ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ κατηγορούνται ότι, κατά παράβαση των ισχυόντων κανόνων, παραχώρησαν ειδική αστυνομική συνοδεία στην αμερικανίδα ποπ τραγουδίστρια κατά τις αυγουστιάτικες συναυλίες της στο Λονδίνο.

Μοτοσικλετιστές και περιπολικά με τις σειρήνες τους να ουρλιάζουν συνόδευσαν την Σουίφτ στο Γουέμπλεϊ, ανοίγοντας δρόμο στο λονδρέζικο μποτιλιάρισμα και παρέχοντας προστασία αντάξια του πρωτοκόλλου. Μόνο που αυτό το αστυνομικό πρωτόκολλο συνοδείας δεν αφορά καλλιτέχνες, αλλά τα κυβερνητικά στελέχη και τα μέλη της βασιλικής οικογενείας (όσο παράφωνα και αν είναι). Για τα ταμπλόιντ ήταν φυσικά «λαβράκι»!

Η Σουίφτ εμφανίστηκε στη Βρετανία σε μερικές συναυλίες μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου. Τον Ιούλιο αναγκάστηκε να ακυρώσει τα σόου της στη Βιέννη εξαιτίας συγκεκριμένης απειλής επίθεσης. Και ύστερα από λίγες ημέρες τρία κοριτσάκια σκοτώθηκαν στην Αγγλία σε ένα θεματικό πάρτι που έγινε στο όνομα της τραγουδίστριας.

Το φριχτό έγκλημα και τα προηγηθέντα τρόμαξαν τη μαμά της Σουίφτ, η οποία τυγχάνει και μάνατζέρ της, και ζήτησε ένοπλη προστασία. Οι αρμόδιες βρετανικές υπηρεσίες τής απάντησαν ότι δεν γίνεται, αφού τέτοια συνοδεία χορηγείται μόνο σε αρχηγούς κρατών. Κατόπιν η μαμά Σουίφτ απείλησε να ακυρώσει τις δύο αυγουστιάτικες λονδρέζικες συναυλίες της κόρης της, αν η διάσημη από τα μυθιστορήματα των Αρθουρ Κόναν Ντόιλ και Αγκαθα Κρίστι Scotland Yard δεν παρείχε εγγυήσεις ασφαλείας.

Στα βρετανικά ρεπορτάζ που αναμετέδωσε εν περιλήψει η Corriere della Sera γράφτηκε ότι την αστυνομία πίεσαν επίσης ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Χαν και η υπουργός Εσωτερικών Ιβέτ Κούπερ. Η διοίκηση της Scotland Yard τα βρήκε μπαστούνια και απευθύνθηκε στον Γενικό Εισαγγελέα του Κράτους ώστε να έχει καλυμμένα τα νώτα της. Από τη Γενική Εισαγγελία έλαβε το ΟΚ, έτσι ακολούθησε η ιστορία που προαναφέρθηκε, με την πομπή των μοτοσικλετών και των περιπολικών προς το γήπεδο. Και τώρα, ξέσπασε ο θόρυβος κατά της κυβέρνησης Στάρμερ.

Πού «πατάνε» οι καταγγέλλοντες; Στο γεγονός ότι τόσο ο δήμαρχος Λονδίνου όσο και ο πρωθυπουργός παρακολούθησαν τσάμπα τη συναυλία της Σουίφτ, αφού έλαβαν πολύ ευχαρίστως τα δωρεάν εισιτήρια. Δηλαδή, η ιστορία συμπληρώνει το κάδρο με τις διάφορες δωροληψίες, αξίας λίγων χιλιάδων ευρώ, δηλαδή αστείον ποσόν για πρωθυπουργό.

Στον χορό των καταγγελιών μπήκαν και οι Τόρις, οι οποίοι αν και δεν έχουν καλοχωνέψει ακόμη τη συντριβή τους στις θερινές και πρόωρες κάλπες ξιφουλκούν και ζητούν εξηγήσεις στη Βουλή. Ο Στάρμερ τους απαντά ότι η Scotland Yard αποφασίζει κατά το δοκούν πώς θα πράξει σε κάθε περίπτωση και ουδέποτε κατόπιν κυβερνητικών εντολών. Ωστόσο οι περιβόητες «100 πρώτες ημέρες» της νέας κυβέρνησης δοκιμάστηκαν και από την ιστορία της Τέιλορ Σουίφτ.

Οσον αφορά τα τελευταία γκάλοπ, η δημοφιλία του Στάρμερ εξακολουθεί να βυθίζεται στα Τάρταρα: μειώθηκε στο μισό από την ημέρα των εκλογών, ενώ το Εργατικό Κόμμα είναι πλέον ισόπαλο με τους Τόρις, με ίδιο ποσοστό προτίμησης (27%). Και τα δύο συστημικά κόμματα της Βρετανίας, έγραψαν χρησιμοποιώντας μια κυριολεκτικώς ανατριχιαστική μεταφορά οι Ιταλοί, νιώθουν στον σβέρκο τους την ανάσα του Νάιτζελ Φάρατζ (21%)…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...