• Αντώνης Σαμαράς: Από τα «θα τους πάω μέχρι τέλους», στους χαριεντισμούς με τον Νίκο Παππά

    Υπήρχε μια εποχή, όχι και τόσο μακρινή για να την έχουμε ξεχάσει, που ο Αντώνης Σαμαράς, βουλευτής Μεσσηνίας, πρώην πρόεδρος της ΝΔ και πρώην Πρωθυπουργός, υποσχόταν ότι τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που τον ενέπλεξαν στη σκευωρία της Novartis, θα τους πήγαινε «μέχρι τέλους» (δείτε εδώ την ομιλία του στη Βουλή, το 2018).

     

    Υπήρχε επίσης μια εποχή που ο Νίκος Παππάς, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήριζε τον κ. Σαμαρά «προσωποποίηση της πολιτικής δειλίας» και φυσικά «ακροδεξιό».

     

    Αλλά είπαμε – ξείπαμε προφανώς. Ο κ. Σαμαράς φάνηκε να ξεχνά το πώς πήγαν να τον στήσουν, μαζί με άλλους εννέα, για τη Novartis και βρέθηκε μια χαρά να χαριεντίζεται με τον κ. Παππά, το βράδυ της Δευτέρας στην εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, στο «Νιάρχος».

     

    Ο κ. Σαμαράς πήγε στην εκδήλωση μαζί με τον πιστό συνοδό του, Κώστα Αλ. Καραμανλή, άλλον πρώην πρόεδρο της ΝΔ και πρώην Πρωθυπουργό, ο οποίος πάντως δεν είχε πει ποτέ κακό λόγο για τον ΣΥΡΙΖΑ (άλλωστε οι σχέσεις του με το σύστημα Τσίπρα υπήρξαν προνομιακές).

    Προφανώς το «μέχρι τέλους» έφτασε σε ένα τέλος και τώρα ο στόχος για τον κ. Σαμαρά είναι άλλος, κοινός ίσως με αυτόν του κ. Παππά…

  • Η Λινού έκανε «αντάρτικο» και στην ομάδα των ανεξάρτητων βουλευτών

    Περνάμε σε ένα άλλο ετερόκλητο σχήμα, την περιβόητη νέα ομάδα που δημιούργησαν εννέα ανεξάρτητοι βουλευτές, ορίζοντας μάλιστα και εκπρόσωπο στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής τον Μιχάλη Χουρδάκη (βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, ο οποίος είχε αποχωρήσει από την Πλεύση Ελευθερίας).

     

    Ωστόσο, έτσι είναι αυτές οι ομάδες, γρήγορα εκφράστηκαν οι πρώτες διαφωνίες. Πρωταγωνίστρια η Αθηνά Λινού, βουλεύτρια (κατά το συριζαϊκό λανγκάζ που της έμεινε παρά τη διαγραφή της από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ) Βορείου Τομέα Αθηνών, η οποία απέσυρε τη στήριξή της στο πρόσωπο κ. Χουρδάκη.

     

    Η ειρωνεία είναι ότι τόσο η κυρία Λινού όσο και άλλοι επτά ανεξάρτητοι βουλευτές, είχαν ορίσει εγγράφως τον κ. Χουρδάκη εκπρόσωπό τους στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

     

    Αλλά με νεότερη επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, ανακάλεσε την υπογραφή της.

     

    Ο κ. Χουρδάκης παρέμεινε μέλος της Διάσκεψης καθώς τυπικά είχε τη στήριξη των επτά από τους 14 ανεξάρτητους συναδέλφους του.

     

    Ακολούθησε παρέμβαση του Παύλου Σαράκη (βουλευτή Επικρατείας που είχε φύγει από την Ελληνική Λύση), ο οποίος, παρότι δεν είχε έστειλε αντίστοιχη επιστολή, ζήτησε από τον κ. Τασούλα «να πράξει τα δέοντα ώστε να ακυρωθεί, άλλως να ανακληθεί η απόφαση περί ορισμού του κ. Μιχαήλ Χουρδάκη ως εκπροσώπου των ανεξάρτητων βουλευτών στη Διάσκεψη των Προέδρων, ως μη νόμιμη, και να επαναληφθεί εγκύρως η διαδικασία».

     

    Δύο συμπεράσματα. Πρώτον, ότι μάλλον δεν προχωράει η συγκρότηση νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Και δεύτερον, ότι ώρες – ώρες είναι να τον λυπάσαι τον κ. Τασούλα με όλα αυτά που τραβάει.




text
  • Ο Τσίπρας δεν ζητάει συγγνώμη, ανόητοι. Ο Τσίπρας πιστεύει ότι του χρωστάμε


    15 Οκτωβρίου 2024, 16:50