1045
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ψιθυρίζει κάτι στον Νίκο Ανδρουλάκη - για να μην ακούει ο Κώστας Καραμανλής, που ούτως ή άλλως αδιαφορεί... | INTIMENEWS/ΜΗΤΣΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ημερολόγιο ΠΑΣΟΚ #25: Οταν ο Ανδρουλάκης συνάντησε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου – Οι επόμενες κινήσεις του

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2024, 09:52
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ψιθυρίζει κάτι στον Νίκο Ανδρουλάκη - για να μην ακούει ο Κώστας Καραμανλής, που ούτως ή άλλως αδιαφορεί...
|INTIMENEWS/ΜΗΤΣΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ημερολόγιο ΠΑΣΟΚ #25: Οταν ο Ανδρουλάκης συνάντησε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου – Οι επόμενες κινήσεις του

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2024, 09:52

Με «ώρα ΠΑΣΟΚ» –κλασικά–, προσήλθε, το βράδυ της Δευτέρας, στην εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας ο Νίκος Ανδρουλάκης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου απονεμήθηκαν βραβεία σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, παρουσία δύο πρώην πρωθυπουργών, του Αντώνη Σαμαρά και του Κώστα Καραμανλή. Ωστόσο, ο επανεκλεγείς πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καθυστέρησε να φτάσει στην αίθουσα της εκδήλωσης περίπου 30 λεπτά, χάνοντας έτσι τη μουσική επένδυση της εκδήλωσης, από την Ελένη Τσαλιγοπούλου και παραδοσιακά συγκροτήματα –τα οποία φάνηκαν να απολαμβάνουν οι δύο πρώην Πρωθυπουργοί που κάθονταν και πάλι κοντά (ανάμεσά τους ήταν ο πράσινος πρόεδρος του ΕΕΑ Γιάννης Χατζηθεοδοσίου).

Ο πρόεδρος Νίκος δέχθηκε από όλους συγχαρητήρια για την επανεκλογή του στην αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, και είχε θερμό εναγκαλισμό με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία κάποια στιγμή όταν έτυχε να φτάσει σε απόσταση αναπνοής από τον Νίκο Παππά του ΣΥΡΙΖΑ, οι ματιές που αντάλλαξαν αστραπιαία δεν περιγράφονται. Φαρμακερές, του στιλ «έχω πολλά ράμματα για τη γούνα σου».

Βουλευτές, υπουργοί και στελέχη από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στην πρώτη σειρά των καθισμάτων και η Θεοδώρα Τζάκρη κάπου πιο πίσω, στη μοναξιά της.

Ανάμεσα στους πασόκους (Παύλο Χρηστίδη και Μιλένα Αποστολάκη) και μέλη της κυβέρνησης (Χρήστο Δήμα και Ζωή Ράπτη) καθόταν φανερά αμήχανος ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος. Στην άλλη άκρη των καθισμάτων ο Νίκος Παππάς με την Ολγα Γεροβασίλη και τον Αλέξη Χαρίτση από τη Νέα Αριστερά, ήταν σαν μια ωραία παρέα με γέλια και πειράγματα.

Ο δε κ. Σαμαράς ρωτούσε συνεχώς τον κ. Παππά για τις εξελίξεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Είχε μεγάλο ενδιαφέρον να μάθει τι γίνεται με τον Κασσελάκη. Οι παρουσία στα βραβεία του ΕΕΑ τόσο του κ. Σαμαρά όσο και του κ. Καραμανλή είχε συμβολική αξία, καθώς δεν μίλησαν αυτή τη φορά, αλλά ήθελαν όμως να δείξουν με την παρουσία τους τη στήριξή τους στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σε συνέχεια των όσων ειπώθηκαν προ μηνών στο Πολεμικό Μουσείο ενάντια στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τι κοινό μπορεί να έχουν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Χρηστίδης; Κανένα, πλην δύο: είναι και οι δύο βουλευτές, ο πρώτος Μεσσηνίας και ο δεύτερος Νοτίου Τομέα Αθηνών, και τους συνδέει η αγάπη για το Ναύπλιο. Βλέπετε, και οι δύο διαθέτουν ρίζες στην πρώτη πρωτεύουσα της χώρας: Η Γεωργία, η σύζυγος του Αντώνη, έλκει την καταγωγή της από την Αργολίδα και το Ναύπλιο και ο κ. Χρηστίδης επίσης κατάγεται από τον ίδιο νομό. Ως εκ τούτου, όποτε τύχει να βρεθούν μαζί, πάντα μιλάνε για αυτά που τους ενώνουν προτιμώντας να μη μιλάνε ποτέ για αυτά που τους χωρίζουν. Ετσι συνέβη και το βράδυ της Δευτέρας στην εκδήλωση του ΕΕΑ στο ΚΠΙΣΝ.

Ας επανέλθουμε όμως στα δικά μας τώρα. Πληροφορούμαι ότι ο πρόεδρος Νίκος σκέφτεται να προχωρήσει άμεσα σε ορισμένες αλλαγές προς την κατεύθυνση ότι «έβαλε μυαλό» και δεν θα επαναλάβει τα ίδια λάθη που έκανε στο πρόσφατο παρελθόν. Βασικός συνεργάτης του έλεγε ότι «όλο το προηγούμενο διάστημα «την είχε ακούσει» για τα καλά, «η σφαίρα πέρασε ξυστά από δίπλα του και θεωρώ ότι πλέον έχει σκεφτεί σοβαρά πως πρέπει να κάνει αλλαγές με συνθετική διάθεση και όχι με αποκλεισμούς στελεχών». Το ίδιο στέλεχος, που προέρχεται πολιτικά από την εκλιπούσα Φώφη Γεννηματά, πιστεύει ότι ο πρόεδρος Νίκος δεν έχει άλλες ευκαιρίες μπροστά του και αν θέλει να πετύχει και ο ίδιος αλλά και το ΠΑΣΟΚ πολιτικές νίκες, τότε θα κάνει αυτό που πρέπει.

Η δημιουργία πράσινου think tank

Οι πρώτες σκέψεις του είναι να δημιουργήσει ένα νέο think tank, ας το πούμε έτσι, ένα άτυπο όργανο με τρία τραπέζια συζητήσεων στα οποία θα μετέχουν στελέχη από όλη τη νέα ανθρωπογεωγραφία που διαμορφώθηκε μετά τις εσωκομματικές εκλογές: τον πρωινό καφέ, την ομάδα πολιτικής στρατηγικής και την ομάδα προγραμματικής στρατηγικής του κόμματος, γιατί έτσι πιστεύει ότι θα μπορέσει να «χτίσει» έναν αξιόπιστο μηχανισμό που θα ανταποκρίνεται στοιχειωδώς στις ανάγκες ενός κόμματος που θέλει να γίνει εξουσία. Σε ό,τι αφορά την επικοινωνιακή ομάδα, θα κάνει διορθώσεις.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναμένεται να συναντηθεί με τους συνυποψηφίους του δίνοντας την αίσθηση ότι αλλάζει και ο ίδιος νοοτροπία σε σχέση με την πρακτική που εφάρμοσε στο παρελθόν. Tη Δευτέρα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Παύλο Γερουλάνο και ανανέωσαν το ραντεβού για να βρεθούν από κοντά. Βρεθήκαν ωστόσο και οι δύο στην κηδεία του δημάρχου Καλογερόπουλου στο Αίγιο, παρόντες ήταν και άλλοι δύο από τους υποψηφίους, ο Χάρης Δούκας και ο Μιχάλης Κατρίνης.

Το βράδυ της Κυριακής, μετά τα βεγγαλικά και τα χειροκροτήματα από τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ που προσήλθαν έξω από τα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη για να αποθεώσουν τον σύντροφο Νίκο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γιόρτασε την επανεκλογή του με πρόσωπα που έχουν τη δική τους ξεχωριστή βαρύτητα: είναι οι προσωπικοί φίλοι του που τον ακολουθούν από την εποχή των πανεπιστημιακών του χρόνων. Γιόρτασε λοιπόν τη νίκη του σε ένα από τα μπαράκια στην οδό Βαλτετσίου (Δείτε εδώ το βίντεο) κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, παρέα με τους φίλους του. Είναι η συγκεκριμένη ομάδα που πάντα βάζει πλάτη για τον κ. Ανδρουλάκη σε κάθε εκλογική αναμέτρηση και σε αυτούς αναγνωρίζει ότι παρέχουν την πιο μεγάλη βοήθεια.

Σε ένα άλλο μπαράκι λίγα μέτρα πιο πέρα, ήταν ο εκπρόσωπος Τύπου Θανάσης Γλαβίνας, μαζί με τον βουλευτή Ρεθύμνου Μανόλη Χνάρη, πίνοντας και αυτοί για να χαλαρώσουν από την ένταση των ημερών.

Ο Παύλος και η Αννα

Ο Παύλος Γερουλάνος ευχαρίστησε φίλους και εθελοντές στο νέο στέκι που απέκτησε έξω από την Παλιά Βουλή στην Κολοκοτρώνη. Είχε καλέσει χθες το βράδυ τους συνεργάτες του, τους υποστηρικτές του, αλλά και τους εθελοντές, όλους όσοι έδωσαν την εσωκομματική μάχη με ξεχωριστά χαρακτηριστικά, τους οποίους θέλησε να ευχαριστήσει για τη βοήθεια που του παρείχαν. Με ένα ποτό κάτω από το άγαλμα του Γέρου του Μοριά Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ο κ. Γερουλάνος αγκαλιαζόταν με τους υποστηρικτές του λέγοντάς τους ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Τον γύρο ευρωπαϊκών πρωτευουσών θα κάνει το επόμενο διάστημα η Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία βρίσκεται στο Βερολίνο αυτές τις μέρες. Ως μέλος του ΔΣ του Foundation for European Progressive Studies, (FEPS) θα παρουσιάσει την πρότασή της για την κοινωνική πολιτική στο πλαίσιο των εργασιών του ευρωπαϊκού think tank στο οποίο συμμετέχουν ενεργά 77 εθνικά ινστιτούτα και οργανισμοί από όλη την Ευρώπη και έχει στόχο την ανάπτυξη στην καινοτόμο έρευνα, τις πολιτικές αναλύσεις και προτάσεις, υποστηρίζοντας προοδευτικές, δημοκρατικές, σοσιαλιστικές και σοσιαλδημοκρατικές πολιτικές στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...