421
Κάτοικοι σπεύδουν σε καταφύγιο καθώς ηχούν οι σειρήνες στο κεντρικό Ισραήλ | REUTERS/Violeta Santos Moura

Νέα πυραυλική επίθεση της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ – Εκατομμύρια πολίτες στα καταφύγια

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2024, 18:28
Κάτοικοι σπεύδουν σε καταφύγιο καθώς ηχούν οι σειρήνες στο κεντρικό Ισραήλ
|REUTERS/Violeta Santos Moura

Νέα πυραυλική επίθεση της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ – Εκατομμύρια πολίτες στα καταφύγια

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2024, 18:28

Σειρήνες ήχησαν το απόγευμα της Δευτέρας στο κεντρικό Ισραήλ, εξαιτίας βλημάτων που εκτοξεύτηκαν στη χώρα από τον Λίβανο. «Εκατομμύρια Ισραηλινοί έσπευσαν σε καταφύγια, καθώς οι σειρήνες ήχησαν σε ολόκληρη τη χώρα» δήλωσε ο ισραηλινός στρατός (IDF).

Οι σειρήνες ήχησαν μεταξύ άλλων και στο Τελ Αβίβ, το οικονομικό κέντρο του Ισραήλ, κατά την αστυνομία, η οποία διευκρίνισε πως «έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για να εντοπιστούν τοποθεσίες που έχουν πληγεί από τα συντρίμμια ρουκετών».

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, δεν καταγράφηκαν σημεία πρόσκρουσης ή τραυματισμοί, εκτός από έναν πολίτη που τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να μεταβεί σε καταφύγιο.

Ο IDF ανακοίνωσε στη συνέχεια ότι καταγράφηκαν τρεις εκτοξεύσεις ρουκετών από τον Λίβανο προς το κεντρικό Ισραήλ, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν άμεσα τα συστήματα αεράμυνας.

Τα βλήματα αναχαιτίστηκαν καθώς κατευθύνονταν προς κατοικημένες περιοχές, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση.

Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για το νέα μπαράζ ρουκετών, με αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ να απαντούν πλήττοντας θέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης στον Λίβανο, προσέθεσε ο IDF.

Υπενθυμίζεται ότι η Χεζμπολάχ απείλησε το Ισραήλ με περισσότερα πλήγματα εάν συνεχίσει τις επιθέσεις του στην αραβική χώρα, στον απόηχο της επιδρομής drone εναντίον στρατιωτικής βάσης κοντά στη Χάιφα, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ισραηλινούς στρατιώτες και τραυμάτισε δεκάδες άλλους.

ΗΠΑ: Καλούν τους πολίτες τους να φύγουν από τον Λίβανο

Καθώς η βία ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ κλιμακώνεται, η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Λίβανο κάλεσε τους πολίτες της να εγκαταλείψουν τον Λίβανο «τώρα», μετέδωσε το Reuters.

Η πρεσβεία πρόσθεσε ότι οι πρόσθετες πτήσεις που οργάνωσε για τους πολίτες της που ταξιδεύουν από τη Βηρυτό «δεν θα συνεχιστούν επ’ αόριστον».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...