232
O Mπένι Στάινμετζ σε παλαιότερη φωτογραφία του | Reuters

Συνελήφθη ξανά στο «Ελ. Βενιζέλος» ο ισραηλινός μεγιστάνας των διαμαντιών Μπένι Στάινμετζ

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2024, 13:30
O Mπένι Στάινμετζ σε παλαιότερη φωτογραφία του
|Reuters

Συνελήφθη ξανά στο «Ελ. Βενιζέλος» ο ισραηλινός μεγιστάνας των διαμαντιών Μπένι Στάινμετζ

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2024, 13:30

Συνελήφθη εκ νέου την Κυριακή στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριο. Βενιζέλος» ο ισραηλινός μεγιστάνας-έμπορος διαμαντιών, Μπένι Στάινμετζ, κατόπιν αιτήματος των Αρχών της Ρουμανίας, όπου διώκεται, μεταξύ άλλων, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Αν και βρίσκεται σε ισχύ αμετάκλητη απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης με την οποία έχει απορριφθεί το αίτημα έκδοσής του στη Ρουμανία, ο Στάινμετζ συνελήφθη κατά την άφιξή του την Κυριακή στην Αθήνα από το Τελ Αβίβ.

Με εντολή του εισαγγελέα Εφετών η υπόθεσή του παραπέμφθηκε στο Συμβούλιο Εφετών για να αξιολογηθεί εκ νέου.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από έναν χρόνο ο ισραηλινός επιχειρηματίας είχε συλληφθεί στη Λάρνακα, βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος που είχε εκδοθεί από τις ρουμανικές αρχές, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.

Ο Στάινμετζ -σημειώνεται- έχει καταδικαστεί ερήμην στη Ρουμανία για υπόθεση απάτης σχετική με την αγορά/εκμετάλλευση έκτασης γης που έλαβε χώρα την περίοδο 2006-2008.

Για «εξόφθαλμη κατάχρηση διαδικασίας από τις ρουμανικές αρχές», κάνει λογο η πλευρά του επιχειρηματία.

«Είναι πρωτοφανές για το κράτος Δικαίου στην Ελλάδα, αλλά και κάθε άλλη ευνομούμενη χώρα, μια τέτοια, διοικητικού χαρακτήρα πράξη, να ακυρώνει απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία έχει αποφανθεί τελεσίδικα και αμετάκλητα κατά της έκδοσής του στη Ρουμανία, αναγνωρίζοντάς του το δικαίωμα να ταξιδεύει ελεύθερα», δήλωσε ο δικηγόρος του, Σταύρος Τόγιας.

Tελευταίες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Στάινμετζ αφέθηκε τελικά ελεύθερος με εγγύηση 5.000 ευρω και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...