• Ο Τσίπρας, ο Βενιζέλος και μια «συγγνώμη» για τη σκευωρία της Novartis

    Υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων που ασχολείται ακόμα με το τι κάνει στον (πολύ) ελεύθερο του χρόνο ο Αλέξης Τσίπρας, βουλευτής Α’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Πρωθυπουργός, ο οποίος βρίσκεται σε ένα είδος πολιτικού sabbatical. Μιλάμε για έναν πολιτικό που αφού κέρδισε την εξουσία υποσχόμενος άλλ’ αντ’ άλλων, έβαλε την Αριστερά να συνεργάζεται με την Ακροδεξιά και κόντεψε να οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρωπαϊκού συστήματος, συνετρίβη τέσσερις φορές σε εθνικές κάλπες, τελικά παραιτήθηκε και κληροδότησε στο κόμμα του ένα διαλυτικό στοιχείο σαν τον Στέφανο Κασσελάκη –για τέτοιον πολιτικό γίγαντα μιλάμε, ας μην το ξεχνάμε.

     

    Τέλος πάντων, υπάρχει εκεί έξω μια κατηγορία ανθρώπων που τους ενδιαφέρει τι κάνει ο κ. Τσίπρας και έτσι κυκλοφόρησε μια είδηση, ότι στο πλαίσιο του προσωπικού του rebranding, μπας δηλαδή και ξεχαστούν όλα όσα έκανε και για τα οποία αποδοκιμάστηκε από τους έλληνες ψηφοφόρους, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε επικοινωνία με τον Βαγγέλη Βενιζέλο, πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης (2012-2015) και πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

     

    Σε αυτήν την επικοινωνία τους, ο κ. Τσίπρας φέρεται να παραδέχθηκε πως ήταν λάθος η παραπομπή του κ. Βενιζέλου για την υπόθεση Novartis, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ –μιλάμε για τη σκευωρία της Novartis, που, σύμφωνα με τον άλλοτε υπ. Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, εξυφάνθηκε από ένα παραϋπουργείο Δικαιοσύνης στο Μέγαρο Μαξίμου.

     

    Στο θέμα αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Λιάνης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega και στη δημοσιογράφο Αναστασία Γιάμαλη. «Την επόμενη ημέρα το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να συνεργαστεί με κάτι. Δεν μπορεί να συνεργαστεί με κάτι άλλο πέρα από την Αριστερά. Πώς όμως; Αφού αυτός ο χώρος πρέπει να ζητήσει μια σοβαρή συγγνώμη από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ για όσα τραβήξαμε την περίοδο της διακυβέρνησης με τις λοιδορίες, τις κατηγορίες, τις παραπομπές πολιτικών προσώπων και την κατηγορία ότι το ΠΑΣΟΚ είναι υπεύθυνο για την χρεοκοπία της χώρας», είπε ο κ. Λιάνης και πρόσθεσε: «Πρέπει να δώσουν συγχωροχάρτι. Ο Τσίπρας ήδη το έχει κάνει το πρώτο βήμα. Ξέρω ότι έχει γίνει τηλεφώνημα του Τσίπρα σε μεγάλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στο οποίο ουσιαστικά του ζήτησε συγγνώμη για την παραπομπή του στην υπόθεση Novartis».

     

    Βέβαια, ακόμα και έτσι, ο κ. Τσίπρας δεν έκανε κάτι το συνταρακτικό, που βρίσκεται εκτός του νέου λακαρισμένου κάδρου γύρω από το οποίο προσπαθεί να φιλοτεχνήσει το πορτρέτο ενός σοβαρού και θεσμικού πολιτικού –τον περασμένο Μάρτιο είχε παραδεχτεί δημοσίως ότι στην υπόθεση της Novartis είχαν γίνει «ατυχείς χειρισμοί».

     

    Το ενδιαφέρον είναι η αντίδραση των κύκλων του κ. Τσίπρα σε αυτήν την είδηση. Οπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, «πηγές από το περιβάλλον του κ. Τσίπρα ανέφεραν πως “δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για συνάντηση που είχε ο πρώην Πρωθυπουργός με πολιτικούς του αντιπάλους, ειδικά με αντικείμενο το θέμα της Novartis, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και στερούνται σοβαρότητας”».

     

    Πρώτον ο κ. Λιάνης αναφέρθηκε σε τηλεφώνημα και όχι σε συνάντηση. Αλλά και οι πηγές του περιβάλλοντος –γουάου!– δεν μας το ξεκαθάρισαν εντελώς: Δηλαδή συναντήθηκε ο κ. Τσίπρας με πολιτικούς του αντιπάλους, απλώς δεν ήταν για τη Novartis;

  • Ο Κασσελάκης πήγε με την Τζάκρη στο «Γ. Καραϊσκάκης» για να δει το Ελλάδα - Ιρλανδία

    O Στέφανος Κασσελάκης δεν πτοείται. Μπορεί, αφού κατάλαβαν στον ΣΥΡΙΖΑ τι λάθος έκαναν που τον θεώρησαν ως μια λύση να ζεσταίνει την καρέκλα του Αλέξη Τσίπρα μέχρι ο τελευταίος να επιστρέψει, να τον απέκλεισαν από τις εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού, αλλά εκείνος πήρε την πιστή του Θεοδώρα Τζάκρη και πήγαν στο γήπεδο.

     

    Ο καθαιρεθείς πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εθεάθη το βράδυ της Κυριακής στο «Γ. Καραϊσκάκης», παρέα με την κυρία Τζάκρη, βουλεύτρια (κατά τη συριζαϊκή ιδιόλεκτο) Πέλλας, και παρακολούθησε τον νικηφόρο αγώνα της Εθνικής Ελλάδος με την Ιρλανδία για την τέταρτη αγωνιστική του Nations League.


    Μάλιστα ο κ. Κασσελάκης και η κυρία Τζάκρη είχαν και μια ευχάριστη συνομιλία με τον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μόραλη, ο οποίος είναι θαμώνας του «Γ. Καραϊσκάκης».

    Λίγο νωρίτερα ο κ. Κασσελάκης είχε συγχαρεί τηλεφωνικά τον Νίκο Ανδρουλάκη για την επανεκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και είχε συγχαρεί και το κόμμα συνολικά για τις δημοκρατικές διαδικασίες που ακολουθήθηκαν.

  • Η Τζάκρη για το «Βατικανό» του ΣΥΡΙΖΑ και την «κατάντια» να σε πιάνει στο στόμα του ο Αδωνις Γεωργιάδης

    Παίρνοντας φόρα από το 2-0 της Εθνικής Ελλάδας επί των Ιρλανδών, η Θεοδώρα Τζάκρη, de facto εκπρόσωπος του Στέφανου Κασσελάκη, βγήκε το πρωί της Δευτέρας στον ΑΝΤ1 και επέμεινε ότι ο καθαιρεθείς πρόεδρος θα επανεκλεγεί στην αρχηγία.

     

    Αλλά δεν έμεινε μόνο σε αυτό –άλλωστε η επανεκλογή του κ. Κασσελάκη είναι κάτι σαν προσωπικό μάντρα που το επαναλαμβάνει ως ιερό κείμενο.

     

    Η κυρία Τζάκρη προχώρησε σε ένα συνολικό κατηγορώ κατά όλων εκείνων που εμποδίζουν την επιστροφή του κ. Κασσελάκη στην προεδρία.

     

    Κατηγόρησε όλους και κυρίως την ομάδα των «87» πως «μετέτρεψαν ένα από τα κορυφαία συλλογικά όργανα σε ατομικό συνδικαλιστικό όργανο. Όλα αυτά θα τα σαρώσει το συνέδριο, άρα άνθρακες ο θησαυρός. Ευτελίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά, μας έπιασε στο στόμα του και ο Άδωνις Γεωργιάδης, τι κατάντια».

     

    Σχολιάζοντας την αίτηση της υποψηφιότητας του κ. Κασσελάκη, μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για «μπλόκο» στην συμμετοχή του στις εσωκομματικές εκλογές, η κυρία Τζάκρη είπε: «καθόλου δεν θεωρείται άκυρη η αίτηση. Η Κεντρική Επιτροπή δεν είναι Βατικανό, τα μέλη της δεν είναι καρδινάλιοι και δεν είναι αλάθητοι. Έκαναν μια εισήγηση προς το Συνέδριο, που είναι το ανώτατο όργανο μας και λαμβάνει τις αποφάσεις».

     

    «Κάποια στιγμή θα γίνει το Συνέδριο. Το μόνο αρμόδιο να ανακηρύξει υποψηφίους, βάσει του καταστατικού μας, είναι το Συνέδριο. Η κομματική βάση είναι μαζί μας, όσα μέτρα και να κάνουν, ότι κι αν προσπαθούν να μαγειρέψουν… δεν υπάρχει περίπτωση το Συνέδριο να επικυρώσει την απόφαση της ΚΕ, δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι υποψήφιος ο Στέφανος Κασσελάκης», είπε η κ. Τζάκρη.

     

     

    Βάλλοντας και κατά του Παύλου Πολάκη, για τη στάση του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ το περασμένο Σάββατο, η κυρία Τζάκρη είπε: «Λυπάμαι που σε αυτό συνέπραξε ο κ. Πολάκης και οι άνθρωποι του, που δεν ήρθε ο ίδιος, αλλά τους έστειλε για να υπάρξει απαρτία στην Κεντρική Επιτροπή, αυτό δεν το ξεχνάω».

     

    Δηκτικά δε, σχολίασε: «Μπορεί να πάρουν κι άλλες αποφάσεις πχ. να διαγραφούν οι ομογενείς ή αυτοί που πάνε στο γυμναστήριο», ενώ για το ενδεχόμενο να υπάρξουν κυρώσεις εναντίον της από την Κεντρική Επιτροπή είπε «Εγώ την ίδια στάση είχα πάντα, ο Νίκος Παππάς πρέπει να εξηγήσει γιατί άλλαξε στάση και πλέον δεν στηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη. Εγώ μιλάω πάντοτε πολιτικά και ποτέ επί προσωπικού».




text
  • Στη Νέα Αριστερά πάρτε με μεταγραφή τον Στέφανο να γίνει ο χαμός!


    14 Οκτωβρίου 2024, 21:00