817
Πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας, το μήνυμα του Στέφανου Κασσελάκη στους ψηφοφόρους του κόμματος | Aris Oikonomou / SOOC

Κασσελάκης: Ραντεβού στο Συνέδριο – Σαρώστε τους! «Πόλεμος» ανακοινώσεων

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2024, 09:54
Πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας, το μήνυμα του Στέφανου Κασσελάκη στους ψηφοφόρους του κόμματος
|Aris Oikonomou / SOOC

Κασσελάκης: Ραντεβού στο Συνέδριο – Σαρώστε τους! «Πόλεμος» ανακοινώσεων

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2024, 09:54

Ραντεβού στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ –αυτό που, όπως υπογραμμίζει, θα αποφασίσει για όλα– δίνει με νέα του ανάρτηση μετά τα όσα κωμικοτραγικά εξελίχθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο έκπτωτος Στέφανος Κασσελάκης, απευθύνοντας κάλεσμα στους υποστηρικτές του να μετατραπούν σε «κύμα δημοκρατίας» που θα σαρώσει τους μηχανισμούς στην Κουμουνδούρου.

Επιτιθέμενος εκ νέου στην πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής που κατάφερε να τον κόψει και από υποψήφιο (αφού πρώτα τον εκπαραθύρωσε από το γραφείο του προέδρου), ο Στέφανος Κασσελάκης μιλά για μια χούφτα ανθρώπους που είναι ικανοί για όλα – «μια μειοψηφία που απαγόρευσε στον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο του κόμματος να είναι εκ νέου υποψήφιος», σε ένα σοκαριστικό γεγονός στην Ιστορία της Αριστεράς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

«Αν δουν ότι δεν καταφέρνουν να κερδίσουν το συνέδριο, θα το αναβάλουν και πάλι», υπογραμμίζει, αλλά, όπως λέει, και οι μηχανισμοί έχουν τα όριά τους.

Στο πλαίσιο αυτό ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους υποστηρικτές του να γίνουν «κύμα» και «ασπίδα» δημοκρατίας» και να πάνε να γραφτούν ώστε να μπορούν να ψηφίσουν για συνέδρους.

«Πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας. Στο Συνέδριο, Η Δημοκρατία αντεπιτίθεται», είναι το σύνθημα με το οποίο ο Στέφανος Κασσελάκης κλείνει την ανάρτησή του, που αναλυτικά έχει ως εξής:

Η μειοψηφία των μελών ενός οργάνου απαγόρευσε στον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο του κόμματος να είναι εκ νέου υποψήφιος.
Είναι ένα γεγονός πρωτοφανές στην Ιστορία του τόπου.
Είναι ένα γεγονός σοκαριστικό στην Ιστορία της Αριστεράς.

Ομως το ανώτατο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ είναι το Συνέδριο. Αυτό θα αποφασίσει για όλα.
Η φωνή μας είναι το Συνέδριο.

Ξέρετε πια ότι μια χούφτα άνθρωποι είναι ικανοί για όλα. Αν δουν ότι δεν καταφέρνουν να κερδίσουν το συνέδριο, θα το αναβάλουν και πάλι.

Ομως και οι μηχανισμοί έχουν τα όριά τους.
Γι’ αυτό σας ζητώ να γίνετε ένα μεγάλο κύμα δημοκρατίας το οποίο θα σαρώσει όλους τους μηχανισμούς.

Σας ζητώ να μη φύγετε από τις ΟΜ.
Σας ζητώ να γίνετε ασπίδα Δημοκρατίας.
Εάν είστε αριστεροί, προοδευτικοί πολίτες και δεν είστε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ήδη, γραφτείτε άμεσα, μέχρι τις 24 του Οκτώβρη, για να μπορείτε να ψηφίσετε για συνέδρους.
Να γεμίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ με χιλιάδες #Είμαι_εδώ.

Η Αριστερά αποκλείεται να αποκλείει.
Η Αριστερά επιβάλλεται να ανοίγεται στο αύριο.

Πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας.
Στο Συνέδριο,
Η Δημοκρατία αντεπιτίθεται.

«Εφαρμοστέα και αμετάκλητη» η απόφαση

Απαντώντας στο προκλητήριο Κασσελάκη και τις κατηγορίες του για «μειοψηφίες» και «μηχανισμούς», σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζεται ότι «η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββάτου 12/10/2024, ελήφθη με συντριπτική πλειοψηφία» και ότι «το όργανο συνεδρίασε με διαπιστωμένη απαρτία, παρά τις αντικαταστατικές και απαράδεκτες ενέργειες, οι οποίες αποδείχτηκαν ανεπιτυχείς».

«Η απόφασή του αφορά τον κύριο Κασσελάκη και είναι άμεσα εφαρμοστέα και αμετάκλητη», καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

«Σταλινικές ανακοινώσεις»

Λίγο αργότερα ήρθε και η ανταπάντηση από τον Στέφανο Κασσελάκη όπου μεταξύ άλλων μιλά για «δήθεν αμετάκλητη» απόφαση αποκλεισμού του, επικαλούμενος μάλιστα το άρθρο 20 του Καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το οποίο το Συνέδριο έχει κάθε αρμοδιότητα, ως ανώτατο όργανο, να απορρίψει ή να επικυρώσει όλες τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής.

Είναι φανερό πάντως, ότι επιδίωξη της πλευράς των «87» είναι να κοπεί  κάθε συζήτηση για επικύρωση ή έγκριση της απόφασης της ΚΕ από το συνέδριο.

«Το συνέδριο θα κληθεί να αποφανθεί επί της εισήγησης που θα του παρουσιάσει η Κεντρική Επιτροπή για τις υποψηφιότητες. Σ’ αυτή την εισήγηση δεν θα υπάρχει το όνομα ‘Στέφανος Κασσελάκης’, οπότε ουδείς θα έχει δικαίωμα να το προσθέσει επιτόπου», έλεγαν στην Κουμουνδούρου, ενώ είχε προηγηθεί η δήλωση της Ολγας Γεροβασίλη ότι «δεν μπορεί να ανακληθεί, ούτε καταστατικά ούτε πραγματικά η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής» (με την παράλληλη επισήμανση ότι «και βέβαια θα γίνει συνέδριο»).

Η σχετική ανακοίνωση-απάντηση από το γραφείο Κασσελάκη έχει αναλυτικά ως εξής: 

Μετά τη σημερινή ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη που ξεκαθαρίζει ότι “είναι εδώ” και ότι θα διεκδικήσει από το Συνέδριο την ακύρωση των αβάσιμων αποφάσεων της Κ.Ε, κάποιοι -υπό το κράτος πανικού- έσπευσαν να αλλοιώσουν ακόμη κι αυτή την απόφαση του Σαββάτου που οι ίδιοι έλαβαν.

Με σημερινή του ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για δήθεν «αμετάκλητη» απόφαση όσον αφορά τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας του κ. Κασσελάκη.

Να υπενθυμίσουμε πως το άρθρο 20 του Καταστατικού είναι σαφές και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Το Συνέδριο έχει κάθε αρμοδιότητα, ως ανώτατο όργανο, να απορρίψει ή να επικυρώσει όλες τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής, σύμφωνα με το άρθρο 20 παρ. 1 και 2 του Καταστατικού.

Ας ευχηθούμε οι σταλινικές ανακοινώσεις που εκθέτουν το κόμμα απέναντι στα μέλη του να μην γίνουν η φαιδρή κανονικότητα που κάποιοι επιζητούν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...