285
«Αν η Τουρκία επιδιώκει με τις κατά καιρούς προσωπικές επιθέσεις να μου επιβάλει σιγή επί θεμάτων διεθνούς δικαίου, λυπάμαι, αλλά θα τους στενοχωρήσω» είπε ο Νίκος Δένδιας | ΥΕΘΑ

Δένδιας: Δεν με ενδιαφέρει η Προεδρία της Δημοκρατίας

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2024, 11:09
«Αν η Τουρκία επιδιώκει με τις κατά καιρούς προσωπικές επιθέσεις να μου επιβάλει σιγή επί θεμάτων διεθνούς δικαίου, λυπάμαι, αλλά θα τους στενοχωρήσω» είπε ο Νίκος Δένδιας
|ΥΕΘΑ

Δένδιας: Δεν με ενδιαφέρει η Προεδρία της Δημοκρατίας

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2024, 11:09

«Η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν περιλαμβάνεται στις προθέσεις μου» ξεκαθάρισε ο Νίκος Δένδιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Βασίλη Νέδο για την «Καθημερινή» της Κυριακής.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά την «προεδρολογία» των τελευταίων εβδομάδων, με αναφορά και του δικού του ονόματος, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας σημείωσε: «Απέχω από τη συζήτηση, η οποία εκτός των άλλων είναι και άκαιρη […] Αυτό το οποίο πιστεύω είναι ότι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας πρέπει να είναι ένα πρόσωπο ευρύτερης πολιτικής και κοινωνικής αποδοχής».

Ερωτώμενος από τον δημοσιογράφο της «Καθημερινής» για τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις και ειδικότερα για την ενίσχυση του στόλου και της αεράμυνας, ο κ. Δένδιας είπε πως οι ΗΠΑ πρέπει να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους που απορρέουν από την επιστολή Μπλίνκεν προς τον Πρωθυπουργό. «Και αυτό δεν είναι μόνο προς το συμφέρον της Ελλάδας. Είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ, ώστε να μπορούμε να ασκήσουμε τον ρόλο του αξιόπιστου, σταθερού και σοβαρού συμμάχου στην ευρύτερη περιοχή» διευκρίνισε.

Για τις αλλαγές που σχεδιάζει στη στρατιωτική θητεία, ο υπουργός σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή το επίπεδο της εκπαίδευσης είναι τόσο χαμηλό που δεν κερδίζει η πατρίδα, «ενώ ο τρόπος που διεξάγεται η θητεία είναι τόσο κακός που δεν κερδίζει ο νέος άνθρωπος. Και τα δύο αυτά πρέπει να αλλάξουν».

Πώς ακριβώς θα επιτευχθεί αυτό; «Εχουμε επιλέξει νέα μοντέλα, όπως το φινλανδικό, που θα το προσαρμόσουμε. Θα υπάρξει διαφορετικός κύκλος εκπαίδευσης και διαφορετική παροχή δεξιοτήτων».

Τέλος, ερωτώμενος για την προσωπική σχέση του με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας απάντησε ότι «είναι σχέση πρωθυπουργού με υπουργό της κυβέρνησής του. Ο κ. Μητσοτάκης με επέλεξε», ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει την απουσία των δύο πρώην πρωθυπουργών, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, από τον εορτασμό των 50 χρόνων της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...