494
| X / @olgagerovasili

Μπλόκο της Κεντρικής Επιτροπής στην υποψηφιότητα Κασσελάκη

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2024, 19:58
|X / @olgagerovasili

Μπλόκο της Κεντρικής Επιτροπής στην υποψηφιότητα Κασσελάκη

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2024, 19:58

Τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ κατά την εκρηκτική συνεδρίαση του Σαββάτου.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Κουμουνδούρου, διαπιστεύθηκαν 151 μέλη της Κ.Ε., γεγονός που που σημαίνει ότι υπήρξε απαρτία. Προηγουμένως είχαν αρνηθεί να πάρουν καρτελάκια διαπίστευσης οι υποστηρικτές του κ. Κασσελάκη, αλλά και και στελέχη που θεώρησαν «διχαστικό» τον αποκλεισμό, προκειμένου να αποτρέψουν την απαρτία και τη λήψη της παραπάνω απόφασης.

Η πρόταση να μην μπορεί να είναι υποψήφιος για την αρχηγία «όποιος αμφισβητεί τις αρχές και τις αξίες του κόμματος, τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων και αμφισβητεί το καταστατικό», πρόταση που κατέθεσε για λογαριασμό των «87» ο Γιάννης Μουζάλας, υπερψηφίστηκε με 138 «υπέρ», σύμφωνα με μία διαρροή (επίσημοι αριθμοί αναμενόταν να δοθούν αργότερα).

Καταγράφηκαν και 13 «κατά» από μέλη που έκριναν ότι η απόφαση δεν θα έπρεπε να περιλαμβάνει ονομαστική αναφορά στον Στέφανο Κασσελάκη, όπως και έγινε.

Η πρόταση του Θύμιου Γεωργόπουλου για παραπομπή του κ. Κασσελάκη και στην Επιτροπή Δεοντολογίας, με το ερώτημα της διαγραφής, δεν μπήκε σε ψηφοφορία.

Η απόφαση της Κ.Ε. συνιστά πρόταση προς το συνέδριο που καλείται να την επικυρώσει. Αυτό αν γίνουν βέβαια το συνέδριο και οι προεδρικές εκλογές, καθώς πληθαίνουν και οι φωνές για αναβολή όλων των εσωκομματικών διαδικασιών.

Κασσελάκης: «Είμαι εδώ»

Το συνέδριο του Νοεμβρίου «έδειξε» και ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά μετά τη νέα απόφαση σε βάρος του από το ανώτερο καθοδηγητικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντέδρασε αναρτώντας την παρακάτω αφίσα στα social media, στην οποία ξεχωρίζουν οι φράσεις «είμαι εδώ» και «η φωνή μας είναι το συνέδριο».

Γεωργιάδης: Τον απέκλεισαν γιατί ήξεραν ότι θα τους κέρδιζε

Εχει ενδιαφέρον, ως μία πρώτη αντίδραση από πλευράς της κυβέρνησης για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, η ακόλουθη ανάρτηση-σχόλιο από τον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη το ίδιο βράδυ.

«Η άποψη μου για τον Στέφανο Κασσελάκη είναι γνωστή, δεν τον εκτιμώ ούτε καν λίγο. Αλλο όμως αυτό και άλλο ο αντιδημοκρατικός τρόπος αποκλεισμού του.

Μία κομματική πλειοψηφία υφισταμένη πριν καν αυτός εκλεγεί για πρώτη φορά, τον αποκλείει διότι στην πραγματικότητα ξέρουν ότι σε ανοικτές εκλογές, θα τους κέρδιζε. Αυτοί οι άνθρωποι, με αυτή τη νοοτροπία, μιλούν τόσα χρόνια για δημοκρατία κ.λπ. Φαρισαίοι, υποκριτές!

Κατέστησαν τον κ. Κασσελάκη συμπαθή στην κοινή γνώμη και τον ΣΥΡΙΖΑ ένα πολιτικό απολίθωμα ξεκομμένο από την κοινωνία.

Ο “δημοκρατικός συγκεντρωτισμός”, δηλαδή ο ολοκληρωτισμός του Κομμουνισμού, που έμαθαν όλοι αυτοί εκεί από νεαρά ηλικία, εξακολουθεί να είναι βαθειά ριζωμένος μέσα τους.

Οπως καταλαβαίνετε από τύχη γλιτώσαμε το 2015 και από την “αγία” ΕΕ που δεν τους άφησε αυτή τους την νοοτροπία, να την ασκήσουν και πάνω στο σύνολο του ελληνικού λαού».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...