377
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν σφίγγουν τα χέρια στο Ελσίνκι, στη διάσκεψη κορυφής του 2018 | EPA/ANATOLY MALTSEV

Πρώην αρχηγός της CIA: Ο Τραμπ είναι ο άνθρωπος του Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2024, 11:56
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν σφίγγουν τα χέρια στο Ελσίνκι, στη διάσκεψη κορυφής του 2018
|EPA/ANATOLY MALTSEV

Πρώην αρχηγός της CIA: Ο Τραμπ είναι ο άνθρωπος του Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2024, 11:56

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είδε, πολλά χρόνια πριν, ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν μία χρυσή ευκαιρία για να έχει δικό του άνθρωπο σε υψηλό πόστο στις ΗΠΑ και έτσι τον «καλλιέργησε» για να φτάσει μέχρι τον Λευκό Οίκο, δήλωσε ένας πρώην επικεφαλής της CIA.

Ο Λίον Πανέτα, ο οποίος διετέλεσε και υπουργός Αμυνας υπό τον Μπαράκ Ομπάμα, πρόσθεσε ότι υπάρχουν «σοβαρά ερωτήματα» σχετικά με το πόσο πιστός είναι ο Ντόναλντ Τραμπ στην πατρίδα του, λόγω της στενής του σχέσης με τον ρώσο πρόεδρο, σημείωσε η Telegraph.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε πρόσφατα ότι είχε «μια πολύ καλή σχέση» με τον Πούτιν, ενώ το νέο βιβλίο του Μπομπ Γούντγουορντ αποκάλυψε ότι οι δύο άνδρες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία τουλάχιστον επτά φορές, από τότε που έχασε τις εκλογές του 2020, κάτι που οι δύο πλευρές διέψευσαν.

Ο συγγραφέας πάντως υποστηρίζει ότι οι δύο άνδρες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία ακόμα και στις αρχές του 2024, όταν ο Τζο Μπάιντεν ετοιμαζόταν να στείλει περισσότερα όπλα στην Ουκρανία.

Μιλώντας στο podcast One Decision, ο Πανέτα δήλωσε: «Το να έχουμε έναν πρόεδρο που ουσιαστικά συνομιλεί με έναν εχθρό μας, ο οποίος γνωρίζει τι συμφωνίες γίνονται… το γεγονός και μόνο ότι ένας πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών έχει τακτικές συνομιλίες με τον κύριο εχθρό μας, εγείρει πραγματικά ερωτήματα για το πού έγκειται η αφοσίωσή του. Είναι πραγματικά στις Ηνωμένες Πολιτείες ή είναι στον Ντόναλντ Τραμπ;

»Πώς είναι δυνατόν κάποιος που θέλει να γίνει πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών να έχει στενή σχέση με κάποιον που είναι τύραννος και ουσιαστικά εχθρός μας;», διερωτήθηκε ο Πανέτα, ο οποίος περιέγραψε τον Πούτιν, πρώην κατάσκοπο της KGB, ως «κακό άνθρωπο», και πρόσθεσε ότι ο ρώσος πρόεδρος «δεν είναι αξιόπιστος».

«Αυτό είναι που με ανησυχεί», τόνισε ο πρώην επικεφαλής της CIA. «Νομίζω ότι ο Τραμπ με πολλούς τρόπους είναι αφελής και δεν ξέρει ποιος είναι πραγματικά ο Πούτιν.

»Αυτός [ο Πούτιν] ξέρει πώς να καλλιεργεί μια πηγή και έχει μια πηγή που είναι πολύ κοντά στην κορυφή της χώρας μας».

Ο Πανέτα είπε ακόμα ότι ο Τραμπ έχει μετατραπεί σε πηγή για τον Πούτιν και σε κάποιον που μπορεί να τον βοηθήσει να πάρει αυτό που θέλει από τις ΗΠΑ.

Ο πρώην αρχηγός της CIA συνέχισε κατηγορώντας τον Τραμπ ότι εμπιστεύεται τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες περισσότερο από τις αμερικανικές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...